Jump to content

Τροποποίηση TravelScope 70 για αστροφωτογραφια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Astrovox,

Εδώ και περίπου δύο μήνες έχω ένα TravelScope 70mm και εδώ και κάποιες μέρες έχω ξεκινήσει να το χρησιμοποιώ για Deep Sky φωτογράφιση, γενικά το τηλεσκόπιο για την τιμή του είναι άψογο αν και έχει κάποια μικροπροβλήματα τα οποία διορθώνονται με flatenners, correctors κλπ. 

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να το μετατρέψω από ένα κλασσικό φτηνό αχρωματικο τηλεσκόπιο σε ένα ικανό για φωτογράφιση βαθέως ουρανού διοπτρικό τηλεσκόπιο. Ως σωλήνας υπόσχεται πολλά καθώς έχει focal length των 400mm και f ratio του f/5.7 οπότε θα ήθελα να επενδύσω πάνω σε αυτό καθώς είμαι γενικά φαν τέτοιων projects.

Σας παραθέτω μια φωτογραφία που έχω βγάλει με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο (το μικρό Αστρικό Νέφος του Τοξοτη)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Βασίλης

Sagittarius Star Cloud .png

• Μου αρέσει 1

"Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο"

"Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις"

"Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"

Δημοσιεύτηκε

Μην ασχοληθεις καν και μην ρίξεις χρήματα. Είναι ένα εισαγωγικό τηλεσκόπιο  με χαμηλής ποιότητας οπτικα. Βγάζει απίστευτο χρωματικο σφαλμα  -το οποίο φαίνεται στα μπλε αστρα της φωτογραφίας σου - αλλά και πολλά άλλα οπτικά σφάλματα και χαμηλή οξύτητα ειδώλου. 

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Το σκέφτομαι και εγώ αυτό απλά το πολύ πολύ ίσως αγοράσω κάποιον field flattener γιατί έχω κόμη στην μια γωνιά, μέχρι να αγοράσω κάποιο καλύτερο αχρωματικο για αστροφωτογραφια, απλά το είχα σαν σκέψη επειδή θέλω να το δουλέψω αυτό το τηλεσκόπιο (ακόμα και ως χρήστης κατοπτρικων)

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον Θανάση, ότι δεν αξίζει να ρίξεις χρήματα. Field flattener για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, δεν νομίζω να βρεις. 

Το πολύ πολύ, θα έπαιρνα ένα φίλτρο για να κόψει το μπλε κάπως.

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Η μόνη περίπτωση να βγάλει σχετικά υποφερτή φωτογραφία ένα γρήγορο αχρωματικό είναι με φίλτρα narrowband  και ξεχωριστή εστίαση για κάθε φίλτρο ακόμα κι αν αυτά είναι parfocal. Eπίσης , όχι μεγάλος αισθητήρας, μέχρι 4/3 και πάλι θα χρειαστεί κροπάρισμα γιατι θα υπάρχει στα άκρα σφάλμα καμπυλότητας πεδίου. Ένα φίλτρο τύπου semi apo θα κόψει λίγο χρωματικό σφάλμα αλλά θα καταστήσει αφύσικη τη γενική χρωματική ισορροπία, θα βγάλει κιτρινίλα στον ουρανό. Αν τα οπτικά έχουν μικρή διακριτική ικανότητα, δε γίνεται τίποτα. Αν υπάρχει ο εξοπλισμός narrowband, δοκιμάστε το. Άν δεν υπάρχει, μην επενδύσετε χρήματα στο τηλεσκόπιο αυτό, όπως είπαν κι οι προλαλήσαντες.

Το επεξεργάστηκε ο Iraklis
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, 

Καταλαβαίνω, ίσως συνεχίσω να το χρησιμοποιω έτσι. Σήμερα τελείωσα και με μια φωτο που έβγαλα με αυτό το τηλεσκόπιο και μια stock Canon eos 4000d από Bortle 4-5, με συνολικό χρόνο έκθεσης 8,5 ώρες χωρίς φίλτρα 

WVeilNebula.jpg

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Δεν θα μιλήσω για αστροφωτογραφία, για την οποία δεν γνωρίζω (οι φίλοι που σου απήντησαν προφανώς έχουν δίκιο) αλλά έχω να πω το εξής:

Ορισμένα πράγματα τα κάνουμε για τον εαυτό μας και ορισμένα για τους άλλους (δηλαδή για τον εαυτό μας μέσω των άλλων). 

Αν οι φωτογραφίες σου προορίζονται για δημοσίευση και έπαινο, τότε ισχύουν απολύτως αυτά που ήδη διάβασες. 

Άλλωστε, ό,τι και αν φωτογραφήσεις, υπάρχει ήδη σε εκατομμύρια εκδοχές, αποτυπωμένο με κορυφαίο εξοπλισμό (ακόμη και διαστημικά τηλεσκόπια μεγάλης διαμέτρου) και τεράστια ανθρώπινη γνώση και επιδεξιότητα. 

Αν όμως οι φωτογραφίες σου είναι τα ορόσημα μας παιγνιώδους περιπέτειας, ενός στοιχήματος με τον εαυτό σου, μιας απόπειρας ικανοποίησης ζωτικής περιέργειας, αν τις βγάζεις για την πλάκα του πράγματος με άλλα λόγια, κάνε ό,τι ακριβώς σου αρέσει και τίποτε λιγότερο. 

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Μου αρέσει 5
  • Ευχαριστώ 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης