Jump to content

Αγορά τηλεσκοπίου, δύο επιλογές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα 2ο τηλεσκόπιο απλά επειδή είμαι ανάμεσα σε δύο και δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω καλύτερα σκέφτηκα μήπως σας είναι εύκολο να με βοηθήσετε στην επιλογή. Η πρώτη μου επιλογή είναι SΚΥWΑΤCΗΕR STAR EXPLORER P150i GOTO WIFI και η άλλη είναι dobsonian 10. Έχω μια κάμερα DSLR canon 1200d και ενδιαφέρομαι κυρίως για φωτογράφιση πλανητών νεφελωμάτων και ότι επιπλέον είναι εφικτό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Δημοσιεύτηκε

Ευτυχώς έχουμε και στην Ελλάδα έναν άνθρωπο που έχει αναλάβει την επίπονη διαδικασία της συστηματοποίησης και εκλαΐκευσης των σχετικών πληροφοριών. 

Διάβασε το κείμενο του Άρη Μυλωνά και θα αντιληφθείς πως κανένα δεν είναι κατάλληλο για φωτογράφηση, με εξαίρεση τη Σελήνη. Χρειάζεται ισημερινή στήριξη, ή έστω ισημερινή σφήνα για την υψαζιμουθιακή στήριξη. 

Τι τηλεσκοπιο να αγορασω_Α_Κεφαλαιο_Αρχάριοι_Αρης Μυλωνας.pdf

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, kkokkolis said:

Διάβασε το κείμενο του Άρη Μυλωνά και θα αντιληφθείς πως κανένα δεν είναι κατάλληλο για φωτογράφηση, με εξαίρεση τη Σελήνη. Χρειάζεται ισημερινή στήριξη, ή έστω ισημερινή σφήνα για την υψαζιμουθιακή στήριξη

Θα το διαβάσω!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το αρχείο!!!

Δημοσιεύτηκε

Εξαιρετικό το κείμενο του κυρίου Μυλωνα, ελπίζω να σε βοήθησε. 

Τα δύο τηλεσκόπια που αναφέρεις δεν σχετίζονται σε κάτι. Είναι εντελώς διαφορετικά..

Αν θέλεις γνώμες δώσε περισσότερες πληροφορίες. 

Ποιο είναι  το 1ο τηλεσκόπιο;

Τι ανάγκες κυρίως θέλεις να καλύψει το 2ο τηλεσκόπιο;

Εχει φωτορύπανση ο τόπος απ τον οποίον παρατηρείς;

Πόσα χρηματα είσαι διατιθεμένη να ξοδέψεις;

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης