Tasos Ferlas Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 Καλησπέρα σε όλους! Είμαι ένας πολύ αρχάριος στην αστροφωτογράφηση και θα ήθελα τα "φώτα" από όποιον θα μπορούσε να τα προσφέρει... Μέχρι στιγμής το μόνο αντικείμενο φωτογράφησης που έχω κάνει είναι το νεφέλωμα του ωρίωνα με 2 τρόπους: με DSLR και 200αρι φακό χωρίς ισημερινη στήριξη και 2ον: πάλι το νεφέλωμα του ωρίωνα αυτή τη φορά με τηλεσκόπιο και με πολύ υπομονή (χωρίς αστροστατη πάλι). Επειδή είμαι ναυτικός και υπάρχουν αρκετά βραδιά ειδικά στην περιοχή του ισημερινού που πραγματικά είμαστε χιλιάδες μίλια από την κοντινότερη πηγή φωτός,ο ουρανός είναι λες και έχει βγει από ταινία και ο milky way είναι απίστευτα ευδιάκριτος θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να τον φωτογραφίσω! Και εδώ είναι που μπαίνετε εσείς για να μου προτείνετε αν ξέρετε αυτόν τον ιδιαίτερο εξοπλισμό για να χρησιμοποιήσω στο καράβι. Ακόμα και αν περνάμε από περιοχές που η θάλασσα είναι λάδι υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει "rolling" του καραβιου περίπου στη 1 μοίρα συνολικά. Επίσης Ακόμα και αν δεν υπάρξει καθόλου rolling πάντα υπάρχει το vibration από όλα αυτά τα μηχανήματα που κινούν το πλοίο. Ένα άλλο ιδιαίτερο γεγονός είναι ότι το πλοίο κινείται με μια σχετικά μικρή ταχύτητα που φαντάζομαι θα επηρεάζει και αυτό σημαντικά... Υπάρχει λοιπόν κάποιο σχετικά ευαίσθητο gimbal γι αυτές τις μικροκινησεις η κάτι αντίστοιχο ώστε να τραβήξω έστω μια ευρυγωνια φώτο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 Νομίζω πως μόνο το Seestar 50 (ή άλλα μικρά έξυπνα τηλεσκόπια Dwarf 3 , Vespera II )ταιριάζει σ αυτές τις συνθήκες. Το στήνεις γρήγορα , παίρνει λήψεις , στακάρει μόνο του κάνοντας αυτόματα alighment στις φωτογραφίες , οπότε διορθώνει μικρές κινήσεις . Σε όποια άλλη περίπτωση όπου θα πρέπει να στήσεις τρίποδα, να ζυγίσεις , να ευθυγραμμίσεις να ξεκινάς τις λήψεις και μια ξαφνική σπιλάδα να σου τα χαλάει όλα , νομίζω είναι πολύ ψυχοφθόρο. 1 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 Τα εξυπνα τηλεσκοπια ερχονται ως πακετο κι αυτο ειναι βολικό απο τη πρακτική μεριά. Κόιτα κι αυτό https://smarteyepiece.com/. Κι αυτό κάνει μικρές εκθέσεις και μπορεί να τις συνδυάσει μόνο του. Αν κρίνει ότι κάποια φωτογραφία ειναι κουνημένη, θα την αγνοήσει. Όπως βλέπεις θα χρειαστείς κάποιο τηλεσκόπιο και στήριξη, αλλά με αυτό θα έχεις ένα "εξυπνο προσοφθάλμιο" με το οποιο θα μπορεις και να παρατηρείς και να φωτογραφίζεις. 1 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 (επεξεργάστηκε) Φίλε Τάσο καλώς ήλθες στο astrovox και στην ερασιτεχνική αστρονομία!🙂 Δεν ασχολούμαι με την αστροφωτογραφία ώστε να σου δώσω ειδικές συμβουλές,παρά μόνο με την συμβατική φωτογραφία πολλά χρόνια.Έχω κάνει και νυχτερινή φωτογραφία και γνωρίζω πόσο επηρεάζουν οι μικροδονήσεις την ευκρίνεια του τελικού αποτελέσματος. Το γεγονός ότι βρίσκεσαι πάνω σε πλοίο που κινείται και δονείται από τις μηχανές του,είναι πολύ αρνητικός παράγοντας για να πάρεις κάποιες φωτογραφίες ποιότητας. Ούτως ή άλλως η ποιότητα των οικονομικών smart telescopes είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση,λόγω των φθηνών αισθητήρων τους και της ποιότητας εικόνας που δίνουν,όσο και στην ποιότητα κατασκευής τους. Η υγρασία της θάλασσας και κυρίως η αρμύρα θα κάνουν ζημιά στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα του τηλεσκοπίου,αν δεν βρεις αποτελεσματικό τρόπο στεγανοποίησής του. Για να βγάλεις μια αξιοπρεπή φωτογραφία,θα σπαταλάς πολύ χρόνο σε εκθέσεις για τον ίδιο στόχο και επεξεργασία της φωτογραφίας με κατάλληλα προγράμματα στον υπολογιστή. Οι δονήσεις που παράγει ένα πλοίο είναι συνεχείς,αισθητές και συχνά με διακυμάνσεις στην ένταση των δονήσεων. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για ένα σύστημα φωτογράφισης που κάνει εκθέσεις έστω και κάποιων δευτερολέπτων. Ταξιδεύω πάρα πολλά χρόνια με μεγάλα και υπερσύγχρονα πλοία από Κρήτη (Ηράκλειο) για Πειραιά και αντίστροφα και πότε δεν ένιωσα ηρεμία του πλοίου,ακόμα και με θάλασσα "λάδι"...Τα πάντα δονούνται! Ίσως ένα σύστημα αποτελεσματικής απόσβεσης κραδασμών να βοηθήσει σε συνδυασμό με ένα έξυπνο σύστημα απόρριψης των κουνημένων φωτογραφιών από το τηλεσκόπιο.Δεν νομίζω όμως ότι χωρίς ένα τέτοιο σύστημα απόσβεσης,ακόμα και ένα ακριβό τηλεσκόπιο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διαρκείς δονήσεις. Άλλο πράγμα οι δονήσεις σε στέρεο έδαφος που θα μπορούσε να τις αντιμετωπίσει ένα έξυπνο τηλεσκόπιο και άλλο πράγμα οι συνεχείς και μη ομαλές δονήσεις που παράγει ένα πλοίο. Αν επιμένεις στην αστροφωτογραφία θα πρέπει να ψάξεις και για αποτελεσματικό σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Το επεξεργάστηκε Μάιος 8 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Σκέψου σοβαρά και το εξής: Γιατί πρέπει να φωτογραφίσεις οπωσδήποτε αυτό που βλέπεις και δεν κάνεις παρατήρηση με τα μάτια σου χρησιμοποιώντας κιάλια ή κάποιο μικρό οπτικό τηλεσκόπιο (και σε αυτό θα χρειαστεί να βάλεις στα άκρα του τριπόδου αποσβεστήρες πιο απλούς); Η οπτική παρατήρηση σε τόσο σκοτεινό ουρανό θα δώσει πολύ όμορφες εικόνες και έντονες συγκινήσεις,καθώς το αστρικό φως θα περνάει κατευθείαν από τα μάτια σου στον εγκέφαλο σου,στην ψυχή σου... Άλλη αίσθηση έχει η παρατήρηση σε τόσο καλούς ουρανούς!🙂 2 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Tasos Ferlas Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, όλους σας! Όπως λέει και ο φίλος "fotodektis" που έχει ταξιδέψει και αυτός και καταλαβαίνει το τι συμβαίνει με τις δονήσεις, κλίνω και εγώ πως η καλύτερη επιλογή είναι ένα smart telescope όπως πρότεινε και ο φίλος πιο πάνω... Φίλε fotodekti έχω καθίσει και έχω κάνει πολλές ώρες παρατήρηση τον ουρανό αυτόν και με γυμνό μάτι που πραγματικά μπορείς να δεις μικρό-μεγαλο μαγγελανικο νέφος,milky way ακόμα και σε μερικές περιπτώσεις αστρικά σμήνη(για τόσο καθαρούς ουρανούς μιλάμε) όπως επίσης τα έχω παρατηρήσει και με καλής ποιότητας κιάλια! Πραγματικά είναι μοναδικό το συναίσθημα και όπως λες περνάει στην ψυχή, και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που θέλω να έχω μια φωτογραφία αυτού του ουρανού! Δεν είναι λίγες οι φορές που εύχομαι να μπορούσα να μοιραστώ αυτή τη θέα και με άλλους ανθρώπους... Ένα smart telescope ίσως μου έδινε αυτή τη δυνατότητα αλλά σκεφτόμουν και gimbal πάνω σε τρίποδο με αποσβεστηρες... αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλό gimbal για να βάλω μια dslr με έναν ευρυγωνιο και μικρές εκθέσεις με stalking. Είναι τόσο καθαροί οι ουρανοί που πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάρω κάποιες καλές λήψεις μικρής έκθεσης και σε συνδυασμό με τον ευρυγωνιο να μειώσω τα περιθώρια τρεμουλου... αν βγει και λίγο θολή η φώτο πιστεύω πως η ουσία θα φαίνεται...
fotodektis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 (επεξεργάστηκε) Τάσο πριν προβείς σε κάποια αγορά,ζήτησε βοήθεια και απο μεγαλύτερα αστρονομικά fora όπως το Cloudy Nights και το Stargazers Lounge,μήπως σου δώσουν πιο συγκεκριμένες συμβουλές στο θέμα του κατάλληλου τηλεσκοπίου,αλλά και στην αποτελεσματική απόσβεση κραδασμών. https://www.cloudynights.com/ https://stargazerslounge.com/ Αυτό που ζητάς να κάνεις έχει επιπλέον δυσκολίες,σε σχέση με την αστροφωτογράφιση στην στεριά. Επίσης λάβε σοβαρά υπ'όψιν την μέτρια ποιότητα των φωτογραφιών με οικονομικό smart telescope και την μέτρια ποιότητα κατασκευής του,που θα το κάνει ευάλωτο στην θαλασσινή υγρασία και αρμύρα. Καλά ταξίδια-Κώστας 🙂 Το επεξεργάστηκε Μάιος 8 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα