nkalomiris Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Νόμιζα ότι το θέμα αφαιρούμε μόνο αστροφωτογράφους αλλά αυτό που βιώσαμε στον Πάρνωνα μας ζόρισε αρκετά. 3 νύχτες στον Πάρνωνα στα πλαίσια της Πανελλήνιας αστροεξόρμισης και τις 3 ηττήθηκαμε από την υπερβολική υγρασία. Μόνο με τα μάτια μας μπορούσαμε να απολαύσουμε τον θεοσκότεινο ουρανό. Τα τηλεσκόπια μου Dobsonian και Seestar δεν κατάφεραν να με ταξιδέψουν αρκετά μακριά. Πραγματικά πρώτη φορά το έζησα αυτό. Στο θέμα μας λοιπόν. Δεν έχω σκοπό να βιώσω πάλι το ίδιο του χρόνου. Δηλαδή να κάνω τόσα χιλιόμετρα τσάμπα ως προς την παρατήρηση. Γιατί ως προς την επαφή με την κοινότητα μας εννοείται θα είμαι πάντα παρόν. Ήδη έχω αρχίσει αγορές dew heaters. Θα πάρω για το οδηγικό 50mm για τα προσοφθάλμια 20mm και η απορία μου είναι η εξής. Να πάρω και ένα 200mm για τον σωλήνα του dobsonian; Λόγω ότι είναι ανοιχτό από επάνω, που το βάζουμε; Κάνει δουλειά ή τσάμπα θα το αγοράσω; Μήπως θέλει και ανεμιστήρα στον πρωτεύον;
mad Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε 1 ώρα πριν Καλησπέρα. Στα νευτώνεια dew heater βάζουν στο δευτερεύον. Το πρωτεύων είναι το τελευταίο που θα μαζέψει υγρασία.Πρωτα θα γίνει μούσκεμα ο προσοφθάλμιος και μετά το δευτερεύον. Το seestar γιατί έτσι? Δεν είχες ενεργοποιήσει το dew heater? Ένα 3d εκτυπωμένο παρεκταμα δρόσου θα βοηθήσει επίσης! Καθαρούς ουρανούς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα