_And_ Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Γεια σε όλους! Συνεχίζοντας τις αυτοσχέδιες αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό μου, κατασκεύασα ένα diy harmonic mount. Αυτό το προσωπικό πρότζεκτ ήταν με διαφορά το πιο περίπλοκο μέχρι στιγμής, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με μεταλλική κατασκευή και με την μεταλλουργική αγορά της Πάτρας. Η βάση σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στο fusion360 , τα μεταλλικά κομμάτια κόπηκαν σε λέιζερ και συγκοληθηκαν σε μηχανουργείο. Διαθέτει στο saddle θύρα για σύνδεση mini PC με την βάση, καθώς και υποδοχή rj45 για τη σύνδεση του custom microfocuser (onstepx controlled) μου https://www.astrovox.gr/forums/topic/28631-130pds-focuser-modification/. Εχω περάσει τα καλώδια ρεύματος της κάμερας και του mini PC μέσα από το σώμα της βάσης ώστε να είναι ολα λίγο πιο μαζεμενα. ( Η καλωδίωση θα περιοριστει όταν προσθέσω στον εξοπλισμό μου ένα power box).Η βάση τρέχει την τελευταία έκδοση του onstepx. Υπάρχουν optical sensors και στους δύο άξονες για την εύρεση του home position (μενει μόνο η ρύθμιση τους) Έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμές και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η βάση οδηγεί από 0.4-0.8 " (ppec algorithm θα προσθέσω μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες)με εξοπλισμό 130pds , oag touptek atr533c, mini PC, mini router , Ouranos flat panel/switch/weather station V1 Ακόμα , όμως, πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις στο phd2 καθώς η προηγούμενη βάση μου(eq5) είχε διαφορετικές. Πείτε μου την γνώμη σας!! Καλές αστροπαρατηρησεις σε όλους!! dji_mimo_20260803_221832_158_1785792942168_timelapse.mp4 Το επεξεργάστηκε 4 ώρες πριν ο _And_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα