Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλοι ανθρωποι αναρωτιουνται για το λογο ενασχολισης μας με την αστρονομια,αφου την θεωρουν κατι πολυ μακρινο απο τον ανθρωπο και απο οτι επηρρεαζει τη ζωη του.

Πιστευω πως η αστρονομια θα πρεπει να προβαλλεται σαν μια συνεχεια της γεωγραφιας,επεκτεινοντας την σε κοσμογραφια.Στην διδασκαλια της γεωγραφιας ξεκιναμε απο τον τοπο που μενουμε,και μετα επεκτεινομαστε στην χωρα μας,στην ηπειρο μας και τελος σε ολη την γη.Θα επρεπε να συνεχιζουμε με το ηλιακο μας συστημα,τον γαλαξια μας και να τελειωνουμε με την κοσμολογια.Ετσι θα γινοταν συνειδηση(κυριως στα παιδια μεσω της διδασκαλειας στα σχολεια)οτι η γη μας δεν ειναι ενα ξεχωριστο σωμα απο το υπολοιπο συμπαν,αλλα ενα μελος του,οπως η Ελλαδα ειναι μια χωρα της Ευρωπης,η Αθηνα μια πολη της Ελλαδας κλπ.

Βεβαια η κλιμακα δεν ειναι η ιδια,ομως ετσι ο κοσμος θα μπορουσε να συνειδητοποιησει το που βρισκεται και να κατανοησει το τι ειναι αυτος ο πλανητης που τον φιλοξενει:?:

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ απόλυτα κ. Λέων! =D>

 

Το "σύστημα" δεν προσφέρει, σήμερα τουλάχιστον, στα παιδιά τις ευκαιρίες για προβληματισμό σε αντικείμενα που ίσως για το ίδιο δεν είναι χρήσιμα στό γενικότερο πλαίσιο του οφελιμισμού και της εξυπηρέτησης των αναγκών της βιομηχανίας. Ότι δεν μπορεί να μεταφραστεί σε $$$$ δεν είναι χρήσιμο, παρόλο που είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πολλούς Ευρωπαίους.

 

Και οποσδήποτε δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Είχα την τύχη να γνωρίσω μερικούς αξιόλογους και άλλους τόσους φιλότιμους που κάνουν έστω και στο δεδομένο σύστημα την διαφορά.

 

Δεν είναι θέμα προσφοράς γνωστικών αντικειμένων και απαίτησης για υποχρεωτική εκμάθησή τους από τα παιδιά αλλά περισσότερο η προσφορά ευκαιριών για προβλιματισμό και έρευνα.

 

Καλή και η επαγγελματική αποκατάσταση αλλά όχι κι' έτσι...!

 

Φιλικά,

 

Τάσος

"...το μη δυνόν ποτε πως αν τις λάθοι;"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και με την ιστορια. Να ξεκιναει απο τη μεγαλη εκρηξη,να συνεχιζει με τη δημιουργια του γαλαξια μας,του ηλιακου συστηματος,την εμφανιση ζωης στη γη,τους πρωτους ανθρωπους(οχι Αδαμ και Ευα),και να καταληγει σε αυτα που ξερουμε για το μελλον,δηλαδη τον θανατο του ηλιου μας και της γης,ισως και για το ανοιχτο συμπαν.

Ετσι θα συνειδητοποιει κανεις οτι και χρονικα,αλλα και χωρικα ο ανθρωπος καταλαμβανει ελαχιστο ποσοστο του συμπαντος,και οτι το υπολοιπο συμπαν δεν ειναι κατι ασχετο με την γη και τον ανθρωπο.:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χμμμ... Μάλλον θα διαφωνήσω σε κάποια πράγματα.

 

Η ιστορία γιατί να αλλάξει? Γιατί να ξεκινάει από τη μεγάλη έκρηξη? Δεν είναι αυτός ο σκοπός της... Όπως και η Γεωγραφία. Άλλο σκοπό επιτελούν.

 

Η γενική ιδέα σου Λεωνίδα είναι καλή, ίσως η Αστρονομία θα μπορούσε να προβάλλεται λίγο περισσότερο στα σχολεία, αλλά μην περάσουμε και στο άλλο άκρο, τα πάντα να αρχίζουν και να τελειώνουν με Αστρονομία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χωρις να γνωρίζω αυτη τη στιγμή τι μαθήματα διδασκονται στο γυμνάσιο,

θα αναφερω την κοσμογραφία που για μας τους μεγαλύτερους ηταν ενα μαθημα ξεχωριστο απο τη Γεωγραφια και τη Φυσικη.Μια πρωτη γνωριμία με τον ''εξω'' κόσμο που τελικα με την εξελιξη δεν ειναι και τόσο πολυ ''έξω''

Δηλαδή θελέτε να πειτε οτι πριν 20 χρονια διδασκοταν και τώρα δεν διαδάσκεται ή μηπως ζητάμε την αστρονομία ως ενα ενδιαμεσο μαθημα κοσμογραφιας και φυσικής?

ο νους μας ειν'' αληταριό, π'' ολο θα δραπετεύει
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτο ακριβως θελω να πω.Οτι ο εξω κοσμος δεν ειναι καθολου εξω. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης