Jump to content

menelaus

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από menelaus

  1. menelaus

    Πάλι Bresser 70mm στο LIDL!

    να περασεις καλά και καλές παρατηρήσεις.
  2. Με αφορμή τη βροχή των Διαττόντων - Περσείδες,προτείνω -αν είναι εφικτό- να δημιουργηθεί μια ενότητα που να πληροφορει τους νεότερους και τους αμύητους σε ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για κάθε μέρα. Κατι σαν το αστροημερολόγιο , (να αρχίζουμε να το ενημερώνουμε?),η κάτι σαν το www.skyandtelescope.com/observing/ataglance. Τι λέτε?
  3. Μόνο να σκεφτούμε οτι η χώρα μας με τόση αφθονία Ηλιου και αέρα είναι απο τις τελευταιες στην Ευρώπη σε αντίστοιχες επενδύσεις. Αντι να επιδοτούνται νέες κατοικίες να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με τον Ηλιο και τον αέρα , τα κονδύλια των επενδύσεων τρώγονται , και μοιράζονται πριν καλά καλά μπουνε στα υπυργικά γραφεία η μόλις μπούνε.! οσο για τις φωτιές που ειναι και το θέμα μας, έρχονται στιγμες που σκεφτομαι , μήπως τελικά θα ταν καλο να παρουμε οι πολίτες τη δράση στα χέρια μας , και να αποκλείσουμε παντι τρόπο την τσιμεντοποιηση και ανοικοδόμηση των δασων?
  4. Πάρα πολύ καλη ιδεα η καταγραφη .θα ηταν πολυ ενδιαφέρον αν οντως μπορουσε να ανεβει ενας χαρτης με τη βαθμολόγηση . και με την ευκαιρία μήπως εκει που λέμε Νάξος ή Σέριφος να προσδιορίζουμε το σημείο ? (οσο είναι δυνατόν) Φαίνεται περίεργο σε μια πόλη εστω και μικρή να εχουμε 2άρια και 3άρια.
  5. γεια χαρα και γω ειμαι μέσα
  6. Χωρις να γνωρίζω αυτη τη στιγμή τι μαθήματα διδασκονται στο γυμνάσιο, θα αναφερω την κοσμογραφία που για μας τους μεγαλύτερους ηταν ενα μαθημα ξεχωριστο απο τη Γεωγραφια και τη Φυσικη.Μια πρωτη γνωριμία με τον ''εξω'' κόσμο που τελικα με την εξελιξη δεν ειναι και τόσο πολυ ''έξω'' Δηλαδή θελέτε να πειτε οτι πριν 20 χρονια διδασκοταν και τώρα δεν διαδάσκεται ή μηπως ζητάμε την αστρονομία ως ενα ενδιαμεσο μαθημα κοσμογραφιας και φυσικής?
  7. ok ευχαριστω μπηκα και στο spaceweather και βρηκα και τους υπολοιπους χαρτες. χαζή απορια απο οποιο σημειο της γης και να το βλεπουμε ,θα ειναι συμφωνα με το χαρτη ,ή υπαρχουν διαφορες?
  8. ο χαρτης που δημοσιευσε ο johndouk ισχυει και για σήμερα? Μενέλαος
  9. Για πολλα χρόνια την εβλεπα απο το παράθυρο μου. Αλλοτε μου κρυβόταν αλλοτε πάλι όχι. Το ήξερε οτι την έβλεπα κρυφά. Πολλες φορές της μίλαγα. της εγραφα Μεγάλωσα, επιασα δουλειά παντρεύτηκα, αλλά δεν επαιρνα τα μάτια μου απο πάνω της.( Αμαρτία εξομολογύμενη ουκ εστι αμαρτία.) Μου χαρίζουν κάποια στιγμή ενα τηλεσκόπιο. Οπως πολυ καλα καταλαβαίνετε όλοι, το στήνω στο παραθύρι μου και την περιμένω. Δεν μπορει θα μου την κάνει τη χάρη ... γλυκειά αναμονή και νασου ξεπροβάλει... οταν εστιασα τρελλάθηκα. ακόμα μέχρι σήμερα οι κρατήρες της με εχουν κολλημένο επάνω της
  10. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ!! ASTROVOXITES εκει που εχει πάει η τιμή του οβελία μόνο εμείς μπορούμε να το δούμε χορηγος στο φετινο πασχαλινο τραπέζι η MEADE! Μενέλαος
  11. διαθλαστικο , εστ.αποσταση 91cm ανοιγμα 60mm τι αλλο?
  12. και ερωτώ. εκει που σουχει μπει το μικρόβιο να κοιτας ψηλά ,και δεν εχεις μία να σκεφτεις για τηλεσκόπιο, σου χαρίζουν ενα bushnell AH-78-9570. Tι κανεις? το παίρνεις και σαρώνεις τον ουρανο οπου και οπως μπορεις η το βαζεις στο πατάρι και συνεχίζεις με τα κιαλια 7*50 που ειχες (ρώσικα) εικοσαετίας? ε?
  13. menelaus

    total eclipse-the soundtrack

    αστροβοξιτες-ιτισες να σας ελεγαν να ''ντύσετε'' μουσικά την έκλειψη του Ηλιου, ποιο θα ηταν το μουσικό κομμάτι που θα επιλέγατε Επειδή ,κάτι τόσο μοναδικό, για κάποιους δεν χρειάζεται μουσική επένδυση ,-δεκτή άποψη-ας μαθουμε πως νοιώθουν οι λοιποί αστροβοξίτες. αυτη θα ειναι η δικιά μας συλλογή astrovox-the total eclipse
  14. Τα συγχαρητηρια μας και τα μπράβο μας είναι πολυ λιγα για να εκφρασουν τα συναισθηματα μας και το θαυμασμο για τα κατορθωματα του Αντώνη. Εβαλα τη συγκεκριμενη φοτογραφία φόντο στην επιφάνεια εργασίας και καθε φορα που την κοιτάω πάω να βάλω τα γυαλιά με το φίλτρο για να ΜΗ ΣΤΡΑΒΩΘΩ!!! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!
  15. Φίλε Μιχάλη γεια σου εγω με τη σειρα μου θα σου πρότεινα και το βιβλίο του Γιωργου Γραμματικακη ΄'Η ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ'' . Διαβάζεται παρα πολύ ευκολα και σου λύνει βασικες απορίες βαζονταςσε στον ομορφο κόσμο του σύμπαντος. Μενέλαος
  16. καλημέρα και στην Αθήνα συννεφιά.
  17. menelaus

    Ηλιακό φίλτρο

    Ωραιες πατέντες οι Μαστροβoξίτες θα το δοκιμάσω Σευχαριστώ Γηρασκω αει διδασκόμενος
  18. menelaus

    Ηλιακό φίλτρο

    ευχαριστώ η προέκταση σε τι χρησιμεύει? και τι μήκος να έχει?
  19. menelaus

    Ηλιακό φίλτρο

    σευχαριστω Θεμη ΑΠΟ δευτερα πρωι αρχιζει το τρεξιμο καλο σκοταδι Μενέλαος
  20. menelaus

    Ηλιακό φίλτρο

    Βοηθήστε λιγο σας παρακαλώ. Θελω να βάλω ηλιακό φίλτρο στη φωτογραφικη μου μηχανή. Απο που θα το αγοράσω? Εννοώ για να το κατασκευάσω , θελω φυλλο Α4. Σωστά? Μενέλαος
  21. οκ ευχαριστώ. ''καλό σκοτάδι'' Μενέλαος
  22. γεια χαρα σε όλους. υπάρχει κάποια πρόταση για αγορά film , για την εκλειψη απο την Αθήνα? οι μηχανες μου ειναι CANON 300 και asahi pentax honeywell. Στην πρώτη ο φακος ειναι 300 mm και σtην αλλη 100ρης ευχαριστώ εκ των προτέρων Mενέλαος "καλο σκοταδι"
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης