Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2006 Φιλοι μου. Χθες η στηριξη μου παρουσιασε το ακολουθο προβλημα. Την ειχα συνδεσει κανονικα με το τροφοδοτικο της και καθοτι τελευταια αποφευγω να κανω align για χρηση του Go-To, πατησα το ενα εκ των δυο πληκτρων που δινει κινηση στον αξονα αποκλισης (πανω και κατω) για να σημαδεψω τον στοχο μου (Σεληνη). Το τηλεσκοπιο αρχισε να στριβει με μεγαλυτερη ταχυτητα απο της μεγιστης που δινει η στηριξη (9) και χωρις να σταματησει, οπως θα επρεπε, οταν αφησα το πληκτρο. Πρωτη μου σκεψη ηταν να πατησω ξανα ενα απο τα δυο πληκτρα αφου σε περιπτωσεις runaway slew(οταν αστοχησει το Go-To) με τον τροπο αυτο ακυρωνεται η κινηση. Ματαια ομως, το τηλεσκοπιο συνεχισε να κινειται και ετσι αναγκαστηκα να το σβησω απο τον διακοπτη στην βαση. Στην οθονη εμφανιστηκε το ακολουθο μηνυμα "No Response 17". Ξαναδοκιμασα αφου το αφησα για λιγα δευτερολεπτα σβηστο, με το ιδιο προβλημα ομως να εξακολουθει. Το μοτερ στον αξονα ορθης αναφορας δουλευε κανονικα οποταν αρκεστηκα στο να σημαδευω τον στοχο μου χειροκινητα, να ασφαλιζω το φρενο και να τον ακολουθω κονονικα. Το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει και τωρα. Εχω ηδη αποστειλει μυνημα στην Ακτις και περιμενω. Με μια μικρη ερευνα στο διαδυκτιο φαινεται να ειναι προβλημα στο χειρηστηριο, πιθανον καποιο βυσμα να μην αγγιζει σωστα στην υποδοχη. Το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος φιλος ? Αν ναι ποιο ηταν το προβλημα τελικα και πως λυθηκε? Αλλη μια περιπετεια... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
sergios Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 1, 2006 Έπαθα παρόμοιο πράγμα με το Nexstar 5i μου του οποίου το χειριστήριο σχετικά συχνά μου βγάζει μήνυμα NO RESPNSO 16 ή 17 και σταματά να ανταποκρίνεται.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Να δουμε τι αλλο θα παθουμε..το καλο ειναι οτι τουλαχιστον κατα Ορθη Αναφορα, δουλευει κανονικα, οποταν το προβλημα γινεται σοβαρο οταν θελω να "κεντραρω" τον στοχο μου και δεν μπορω να πατησω τα πληκτρα αποκλισης. Τοτε το τηλεσκοπιο αρχιζει να κανει πιρουετες... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Τελικα πρεπει να στειλω την στηριξη+χειρηστηριο στην Ακτις για επισκευη... Που σημαινει θα μεινω χωρις τηλεσκοπιο για λιγο (ελπιζω) καιρο... Εχει δοκιμασει κανεις 8" σωληνα πανω σε EQ2??? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Εχει δοκιμασει κανεις 8" σωληνα πανω σε EQ2??? Μήπως θέλεις μια dobsonian στήριξη, για να μην έχεις τέτοια προβλήματα, mr goto ; Αστειεύομαι βέβαια Αγάπιε εύχομαι ολόψυχα να αποκατασταθεί το πρόβλημα, το ταχύτερο δυνατόν ... Astrophoto Album
george12 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Εχει δοκιμασει κανεις 8" σωληνα πανω σε EQ2??? Πλάκα Πλάκα εγώ το έχω δοκιμάσει.Πλάκα είχε...Όταν είχα το τηλεσκόπιο και δεν είχα στηριξη παλιότερα μου έλεγαν να βάλω μια πετσέτα στο έδαφος και να ακουμπησω το τηλεσκόπιο έτσι ώστε να "κοιτάει" πρός τον ουρανό.Ε ότι περναέι μέσα απο το πεδίο θα μπορώ να το παράτηρώ για κάποια λεπτά ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ!!! There is no dark side of the moon, its all dark.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί δεν έχει καθόλου πλάκα η όλη ιστορία!!!Τα πέρασα και εγώ τον Χειμώνα και έμεινα στο σύνολο 3 μήνες χωρίς τηλεσκόπιο. Έναν μήνα με τα πολλά κρύα ανέβαινα πάνω και να προσπαθώ μήπως βρω τι έχει!!!! Τελικά από πολλά βάσανα μου ήρθε μια χωρίς πρόβλημα στήριξη, αν είσαι στην εγγύηση καλά είναι να στο αλλάξει. Και φυσικά μην το βάλεις χέρι!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Μήπως θέλεις μια dobsonian στήριξη, για να μην έχεις τέτοια προβλήματα, mr goto ; Αστειεύομαι βέβαια Αγάπιε Που το βλεπεις το αστειο; σοβαροτατη και σωστοτατη προταση ειναι! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 mr goto ; Μ'αρεσει..Μ'αρεσει πολυ!!! Απ'οτι εχω καταλαβει, το προβλημα πρεπει να ειναι στο χειρηστηριο και συγκριμενα στα βυσματα του. Εννοειται πως δεν θα του βαλω χερι αλιμονο! Απο μια μικρη ερευνα που εκανα με βαση το μηνυμα "No Response 17" ειναι θεμα χειρηστηριου...hopefully γιατι ο κατσικοποδαρος ως γνωστον καραδοκει..Μια λυση που βρηκα στο Nexstar Site του Mike Swanson ειναι να καθαριστουν τα βυσματα στο χειρηστηριο και στον υποδοχεα και να ελεγθει κατα ποσο ειναι ευθυγραμμισμενα.. Γιωργο Ταρσουδη, 3 μηνες????? (φατσουλα flatline...) Υ.Γ. Ευκαιρια να ασχοληθουμε και λιγο με τα διαβασματα... Υ.Γ.2 Ευκαιρια να φτιαξω και την βαση την dobsonian καλου κακου για backup...και να της ριξω και 2 μοτερ με GoTo..χιχιχι... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Μήπως θέλεις μια dobsonian στήριξη, για να μην έχεις τέτοια προβλήματα, mr goto ; Αστειεύομαι βέβαια Αγάπιε Που το βλεπεις το αστειο; σοβαροτατη και σωστοτατη προταση ειναι!Καθόλου δεν αστειεύομαι ως προς την πρόταση βέβαια. Απλά δεν ήθελα να τον προκαλέσω τη στιγμή αυτή (πάνω στον...πόνο του) , αλλά αυτός...Ευκαιρια να φτιαξω και την βαση την dobsonian καλου κακου για backup...και να της ριξω και 2 μοτερ με GoTo..χιχιχι.......είναι ....αδιόρθωτος !!! Astrophoto Album
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 ....είναι ....αδιόρθωτος !!! Ε τι να κανουμε... Ελπιζω μονο να φτιαχτει συντομα...πολυ συντομα...χτες ας πουμε.. Ελπιζω στο μελλον να εχω πεντεξι βασεις (GoTo εννοειται...) για spear...κανενα-δυο αποχρωματικα των 5-6 ιντζων..κανενα 14" καταδιοπτρικο...κανενα παρατηρητηριο με roll-off οροφη...ενα στρατο απο ccd...προσοφθαλμια ολων των ειδων και μεγεθων... δυο τρεις DSLR..ενα κομποδεμα γερο για να τα πληρωνω ολα αυτα..αντε και ενα dob ετσι για πλακα.. Ειμαι αδιορθωτος τελικα..τςτςτς.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
johndouk Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Τσσι ούλα χαλάλιν σου.... Astrophoto Album
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2006 Johhny βλεπω τα κυπριακα "λαλεις" τα καλα.. Παει το κομποδεμα της toUcam...μεταφορικα για τη βαση βλεπετε...σνιφ.. Τα courier ζητανε πανω κατω 200 ευρω (γυρω στα 400 δηλαδη με την επιστροφη βαζω ακομα λιγο και παιρνω μια καινουργια). Το ταχυδρομιο ευτυχως μονο 90...(παραξενο...) Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2006 Λοιπον συνεχιζω την Οδυσσεια της ASGT..μολις ηρθε email απο την Celestron...σκεφτηκα να το δημοσιευσω σε περιπτωση που χρειαστει καποιος φιλος στο μελλον... No respone message Thank you for your email. The no response message of 17 is a general one pertaining to communication with the Declination motor. Typically we would suggest checking your declination cable and making certain that it makes good contact. But, this sounds more like something to do with the power supply. It is important to make sure you are using a power source with 12 VDC regulated and a minimum of 2.5 amps current. Insufficient power and incorrect power are a major cause of issues with the workings of this mount.So, check the cables and check your power source. Thank you,DerikCelestron Technical Services Celestron.com Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα