Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ; ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ; ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!!! ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΑΣΕ 6 ΚΙΛΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ!!!

http://www.palladio.edu.gr/Classes/Physics/Projects/Solar/Weight/Weight.htm

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, ας με συγχωρήσετε αν φανώ λίιιιιγο κακός .... :mrgreen: :mrgreen:

Φίλε/η nivam (μάλλον φίλη) :wink:

Σύμφωνα με το link που μας δώσατε, το βάρος μας στον Κρόνο είναι το 91,6% αυτού που έχουμε στη γη.

Τώρα, ως γνωστόν τo g στη γη είναι περίπου 9,81 m/sec2 (9,79-9,83).

Όμως μπορείτε να νοιώθετε ευτυχής, διότι σ'αυτό το forum το βάρος σας είναι μηδενικό, αφού το g=0 (όπως έχουμε ξαναπεί, δεν πέφτει τίποτα κάτω) !!!

Τί εννοώ; :?:

Αφού το βάρος σας στον Κρόνο (όπως αυτόβουλα αποκαλύψατε) θα μειωθεί κατά 6 κιλά, αυτό σημαίνει ότι το βάρος σας στη γη είναι περίπου 71 κιλά (ας μην μπω στη διαδικασία της απόδειξης, όπως συνήθως κάνει ο φίλος maxplanck). Τώρα, επειδή δύσκολα ένας άνδρας 71 κιλών θα ένοιωθε ενοχές τρώγοντας πασχαλινά κοψίδια, πιθανότατα μας αποκαλύψατε ( άθελά σας; ) το φύλο σας ! (και προθ-υστερο-επαγωγικά το ...βάρος σας) !

Ενδεικτικά πάντως, προς ανακούφισή σας, αναφέρω αν εγώ πήγαινα στον Κρόνο, θα έχανα 13 ολόκληρα κιλά !!! :roll: :-note

Φιλικά

Γιάννης

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Στην παραπάνω διεύθυνση παρατήρησα ότι γενικότερα ότι τιμή και αν βάλουμε το αποτέλεσμα στον Κρόνο θα είναι περίπου κατά 6 κιλά μικρότερο αυτού της Γης!Αγαπητέ johndouk δεν λέω ότι έχετε άδικο σε όσα είπατε,ή μάλλον γράψατε,αντιθέτως,απλά το παρατήρησα και είπα να το αναφέρω!Δηλαδή εμένα που με δείχνει 5 κιλά πιο ελαφριά πόσο νομίζετε ότι ζυγίζω;; :-k

Από περιέργεια ρωτάω.. 8-[

Δημοσιεύτηκε
Δηλαδή εμένα που με δείχνει 5 κιλά πιο ελαφριά πόσο νομίζετε ότι ζυγίζω;; :-k Από περιέργεια ρωτάω.. 8-[

Με βάλατε στο ρόλο.... ](*,)'

Ωστόσο σε σας, αγαπητή emmanouela, δεν μπορώ να αρνηθώ....

100% - 91,6% = 8,4% = 0,084 (διαφορά του βάρους)

5kg / 0,084 = 59,52381... kg, ήτοι όντως < 600 N αφού F=m*g, όπως ορθότερα σημείωσε ο mr.Heal) !

Παρεπιπτόντως, ελπίζω να είστε αρκετά ... ψηλή ! :mrgreen:

To εύρος σύμπτωσης αποτελεσμάτων στο link οφείλεται προφανώς στις στρογγυλοποιήσεις.

Δημοσιεύτηκε

Στον Κρόνο δεν είσαι 6 κιλά λιγότερα, τα κιλά είναι μονάδα μάζας και η μάζα είναι αμετάβλητη. Αυτό που αλλάζει στον Κρόνο είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας, άρα και το βάρος (ελκτική δύναμη) για μια συγκεκριμένη μάζα.

Η επιτάχυνση της βαρύτητας στην Γήινη επιφάνεια στο ύψος της θάλασσας είναι 9.81 m/s2, ενώ στον Κρόνο είναι 8.96 m/s2. Δηλαδή σε κάθε σώμα το βάρος του στον Κρόνο είναι το 91.4% του βάρους του στην Γη.

Βάρος = μάζα Χ επιτάχυνση βαρύτητας

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Αφού το βάρος σας στον Κρόνο (όπως αυτόβουλα αποκαλύψατε) θα μειωθεί κατά 6 κιλά, αυτό σημαίνει ότι το βάρος σας στη γη είναι περίπου 71 κιλά (ας μην μπω στη διαδικασία της απόδειξης, όπως συνήθως κάνει ο φίλος maxplanck). Τώρα, επειδή δύσκολα ένας άνδρας 71 κιλών θα ένοιωθε ενοχές τρώγοντας πασχαλινά κοψίδια, πιθανότατα μας αποκαλύψατε ( άθελά σας; ) το φύλο σας ! (και προθ-υστερο-επαγωγικά το ...βάρος σας) !

[-X

Ο συλλογισμός σου καταρρίπτεται καθότι είμαι το άλλο φύλο!

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε
Tα κιλά είναι μονάδα μάζας και η μάζα είναι αμετάβλητη. Αυτό που αλλάζει στον Κρόνο είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας, άρα και το βάρος (ελκτική δύναμη) για μια συγκεκριμένη μάζα.

Βάρος = μάζα Χ επιτάχυνση βαρύτητας

Mα ακριβώς γι'αυτό, επειδή το βάρος είναι δύναμη, ο mr Ηeal απάντησε σε N και αντιστοίχως επεσήμανα κι εγώ.
< 600 N αφού F=m*g, όπως ορθότερα σημείωσε ο mr.Heal !

Ο συλλογισμός σου καταρρίπτεται καθότι είμαι το άλλο φύλο!
Oρθώς λοιπόν διατήρησα επιφύλαξη, μιλώντας για πιθανότητα! Ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση ...φίλε Νίκο ! :wink:

(ας μην παίξω lotto αυτή την εβδομάδα ! ](*,) )

Δημοσιεύτηκε

Χμ..Μέσα πέσατε!!Αλλα μην μου μιλάτε στον πληθυντικό!!Θα τα ακούω που θα τα ακούω σε λίγα χρονάκια τα κυρία και τους πληθυντικούς οπότε δεν είναι ανάγκη να αρχίσει από τώρα!!

Ναι είμαι σχετικά ψηλή (1,72) :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης