Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανεις απο σας binoviewer;

Χτες μου ηρθε,το δοκιμασα στο ντομπσον,αλλα δεν μπορω να εστιασω(crayford,τι να κανουμε)

Σημερα το δοκιμασα στο 4" διοπτρικο

παρα πολυ καλο,ανεβασε την αποδωση κατα πολυ!

Μπορω να μεγενθυνω περισοτερο βλεπωντας πιο πολλες λεπτομεριες!

Στον Δια το δοκιμασα,με οχι πολυ καλο seeng,μπορουσα να ξεχωρισω την κυλιδα ανετα,πιο μπροστα δεν ηταν δυνατον σε τετοιο seeng

Σεληνη,καλα μιλαμε για ΤΗΝ διαφορα!

Το συνηστω σε ολους!

Α,αυτο που εχω το αγορασα 120 ευρω απο το EBAY,φυσικα καινουριο !

ειναι αυτο

http://cgi.ebay.de/Seben-Binocular-Viewer-for-telescopes-1-25-New-179GBP_W0QQitemZ7613601620QQcategoryZ3636QQcmdZViewItem

Δημοσιεύτηκε

Ηλία,

το binoviewer είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Οι εντυπώσεις μου αναλυτικά εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=989&highlight=binoviewer

και οι εντυπώσεις του Γιώργου (PapGeo) εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1315&highlight=binoviewer

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Η χρήση binoviewer είναι πλήρης ανατροπή του τρόπου που χρησιμοποιείται το τηλεσκόπιο ολόκληρο.

Εκτιμώ ότι σε λίγο διάστημα ο τρόπος με το ένα μάτι θα φαντάζει πρωτόγονος για την οπτική παρατήρηση.

Χρησιμοποιώντας κατα 50% τουλάχιστον τα κυάλια σε κάθε παρατήρηση ήδη αναζητώ την ενιαία αίσθηση.

Ένα Baader Maxbright το βλέπω ευχαρίστως .....αν όχι μονόδρομο(όχι το Maxbrigh.....γενικα το binoviewer).

Απορώ και για την συνολική καθυστέρηση στο σύνολο των κατόχων να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως διότι μας αποθαρύνουν και οι έμποροι (το ζήτησα στην αρχή και μου είπαν όχι) λόγω διορθωτικών και μικροπροβλημάτων που παρουσιάζονται ανάλογα με το τηλεσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία,

Καλώς ήλθες στο club της παρατήρησης του ουρανού με δύο μάτια!

Το binοviewer που αγόρασες αποτελεί άλλον έναν «κλώνο» της ίδιας κατασκευάστριας εταιρίας που εδρεύει στην Κίνα και προμηθεύει πολλές εταιρίες - μεταπωλητές, όπως ενδεικτικά, την BC&F της Αγγλίας, την TS της Γερμανίας (τουλάχιστον παλαιότερα) και τις Burgess (η μάρκα του δικού μου binoviewer), Celestron, Orion, Stellarvue και William Optics της Αμερικής. Όλες αυτές παρέχουν την ίδια βασική μονάδα με μικροδιαφορές, όπως, ως προς το καθαρό άνοιγμα του οπτικού πεδίου, το είδος των δύο εστιαστών, τους παρεχόμενους προσοφθαλμίους και κάποια άλλα αξεσουάρ ή συσκευασίες.

Το προϊόν είναι λοιπόν κινέζικο, γιαυτό και φθηνό, όχι όμως και ανάλογης, χαμηλής, ποιότητας κατασκευής. Από τότε που πρωτοβγήκαν τα συγκεκριμένα binoviewer, εδώ και δύο περίπου χρόνια, έχουν τραβήξει την προσοχή πάρα πολλών ερασιτεχνών. Μια αναζήτηση στην αντίστοιχη κατηγορία των binoviewer του cloudynights.com θα πείσει όποιον ενδιαφέρεται για του λόγου το αληθές.

O crayford εστιαστής του dob σου, ίσως επιβαρύνει τα πράγματα, αλλά και ο κλασσικός κρεμαγιέρας (rack and pinion) του δικού μου το ίδιο πρόβλημα είχε, γιατί χρειαζόταν να μετακινηθεί προς τα μέσα περίπου 100mm, όσο δηλαδή αντιστοίχως αυξάνεται η εστιακή απόσταση με την χρήση του συγκεκριμένου binoviewer, η οποία αύξηση, σημειωτέον, είναι από τις μικρότερες του ανταγωνισμού. Δοκίμασε μπροστά του να τοποθετήσεις κάποιον barlow, αν ήδη έχεις, αλλιώς χρειάζεσαι κάποιον Optical Corrector Adapror (OCA). Για περισσότερα, διάβασε, από την παραπάνω παραπομπή, που παρέθεσε ο Στέφανος, όσα ήδη έχω γράψει σχετικά.

Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Εχω barlow,αλλα δεν γινεται τιποτα.

Ο φακος της barlow ειναι βιδωτος,αλλα δεν εχει τα ιδια πασα με το bino,θα αγορασω εναν βιδωτο με τα ιδια πασα.

Ετσι κερδιζω περιπου 2 εκατοστα αποσταση.

Μετα νομιζω να μην εχω αλλο προβλημα.

Παντως,αξιζει η αγορα ενος bino,το ειδωλο εμφανιζετε πολυ πιο πλαστικο και τρισδιαστατο!

Ειναι σαν να αγορασα αλλο,καλυτερο τηλεσκοπιο!

Δημοσιεύτηκε
Μια ερώτηση: Μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες μέσω ενός binoviewer?

Θεωρητικα, με την χρηση καταλληλου ανταπτορα για να σταθεροποιηθει η μηχανη, ναι. Δεν κερδιζεις ομως τιποτα γιατι η μηχανη ενα "ματι¨εχει.. :mrgreen: Εκτος αν εννοεις να φωτογραφιζεις απο το ενα και να βλεπεις απο το αλλο (:idea: How brilliant!!!!) Δεν το νομιζω ομως λογω μικρου μεγεθους του bino... :-k

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

καλα μιλαμε,πολυ καλη ιδεα

Πιστευω οποιος εχει WEBCAM θα μπορει να το κανει αυτο

απο την μια μερια η καμερα και απο την αλλη ο παρατηρητης

πως δεν το σκευτικα ως τωρα........... :-k

θα αγορασω webcam,laptop δεν εχω,αλλα με μακρυ καλωδιο θα μπορω απο το μπαλκονι να κανω την δουλεια μου,χωρις να χρειαζωμαι μονιτορ

Δημοσιεύτηκε

Το ξερω Γιωργο...............

μην αποστειρωνεσαι,λιγο φαντασια δεν εβλαψε ποτε κανεναν! :mrgreen:

Καλο ειναι να πατας σταθερα στα ποδια σου και πανω στην γη,αλλα εκει θα μεινεις αν παραεισαι προσγειωμενος ................. :-# (γενικα μιλαω,δεν αναφερωμαι σε συγκεκριμενο ατομο)

Δημοσιεύτηκε
Πιστευω οποιος εχει WEBCAM θα μπορει να το κανει αυτο

απο την μια μερια η καμερα και απο την αλλη ο παρατηρητης

πως δεν το σκευτικα ως τωρα...........

Ηλία,

Tα binoviewer μοιράζουν το εισερχόμενο φως σε δύο προσοφθαλμίους. Άρα δεν κερδίζεις, αλλά αντιθέτως χάνεις σε φωτεινότητα, αν προσαρμόσεις φωτογραφική μηχανή ή web cam στη θέση του ενός προσοφθαλμίου, αντί απευθείας στο τηλεσκόπιο. Με τα μάτια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς, αφενός συνεργάζονται, αφετέρου η παρατήρηση γίνεται πιο ξεκούραστα, επειδή δεν κλείνεις και συνεπώς δεν σφίγγεις το ένα μάτι για να δεις με το άλλο.

Ο φακος της barlow ειναι βιδωτος,αλλα δεν εχει τα ιδια πασα με το bino,θα αγορασω εναν βιδωτο με τα ιδια πασα.

Αν ο barlow που ήδη διαθέτεις δεν βιδώνει, θα ήταν ίσως καλύτερο να κοιτάξεις κατευθείαν για κάποιον Optical Corrector Adapror (OCA), ο οποίος ναι μεν θα είναι βιδωτός, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν barlow, όπως ευκαιριακά χρησιμοποιώ αυτόν που έχω, της Siebert Optics, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ψάξε στο διαδίκτυο σε εταιρίες που παρέχουν την ίδια μονάδα, για να τους βρεις, προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουν για το τηλεσκόπιό σου. Άλλο OCA κι άλλο Barlow. Ο δεύτερος μπορεί κατά περίπτωση να εξυπηρετεί, αλλά ανεβάζει πολλαπλάσια τις μεγεθύνσεις σε σχέση με την ονομαστική του μεγέθυνση, όταν χρησιμοποιηθεί με binoviewer, και άρα, σου παρέχει υπερβολική μεγέθυνση και σου μικραίνει αισθητά το πεδίο. Για παράδειγμα, ο ΟCA που έχω, μου δίνει 1.6x, όσο δηλαδή γράφει επάνω. Ένας barlow 2x, θα μου έδινε 4x ή και 5x.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Ναι σωστα,το ξερω!

Εμενα το bino μου δινει απο μονο του 2,7 μεγενθυση,μαζι με barlow.............αστα να πανε.

Αλλα χρησιμοποιωντας προσοφθαλμια μικρης μεγενθυσης το προβλημα εξαφανιζεται!

Τελικα δεν θα αγορασω βιδωτο barlow,θα μετακινησω το κυριος κατοπτρο στην κατευθυνση του δευτερευων ενα εκατοστο!

Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα να κερδισω την αποσταση που μου λυπει!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του forum που με εξώθησαν, άθελα τους φυσικά, μέσα από τα θετικά τους σχόλια, στην αγορά binoviewer.

Μετά από έρευνα αγοράς, διάρκειας μιας εβδομάδας, με κέρδισε το maxbright της baader ( το οικονομικό της μοντέλο σε σχέση με το mark v ).

Η παραγγελία έγινε από την Aktis, ( στήριξη της εγχώριας οικονομίας) με τον κ.Ηλιόπουλο να είναι πάντα διαθέσιμος και ευγενικός.

Επιπρόσθετα αγοράστηκαν δύο vixen 12mm και δύο 32mm και ένας glasspath corrector 2,6Χ.

Τα καλούδια ήρθαν μόλις τώρα (14:00) οπότε, καιρού επιτρέποντος, το Σαββατοκύριακο ελπίζω να τα δοκιμάσω.

Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως, ποιότητα συσκευασίας και κατασκευής,

είναι ενθαρρυντικές και ελπίζω να συνεχιστούν το ίδιο και κατά τη διάρκεια της πρώτης παρατήρησης.

Σε αναμονή…….

Φιλικά Δημήτρης.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Φίλε PapGeo ευχαριστώ πολύ.

Ελπίζω ο καιρός να σεβαστεί την ανυπομονεσία μου.

Σε αναμονή… για τις εντυπώσεις.

Φιλικά Δημήτρης.

Δημοσιεύτηκε

Και εγω ανυπομονω να δοκιμασω το ΣΚ το νεο μου δυοφθαλμιο της William Optics. Η παραγγελια εγινε προς τον dealer Ελλαδος. Πιστευω οτι η ποιοτητα στην παρατηρηση θα ειναι αναλογη της ποιοτητας κατασκευης τους. Οι αναφορες για την ποιοτητα τους απο το εξωτερικο ειναι πολυ καλες.

Μενει μονο να παραλαβω σημερα τα αντιβαρα απο τον Νομικο. Αλλιως...

Ιδωμεν λοιπον και θα προσπαθησω οσο μπορω να κανω καποια αξιολογηση και να σας την παρουσιασω.

Φιλικα

Νικος

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε ολους

Με μεγάλη ανυπομονησία άνοιξα, το Σαββατο το πρωι, τα πακετακια που περιείχαν τα νέα καλούδια που παράγγειλα από την William Optics. Έναν εστιαστή τύπου Crayford, ένα διηλεκτρικό διαγωνιο και φυσικά το πολυπόθητο διοφθάλμιο (binoviewer). Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική και ειδικά αυτή του εστιαστή που πραγματικά είναι ένα κόσμημα.

Αφού τα περιεργάστηκα και τα έστησα πάνω στο τηλεσκόπιο περίμενα υπομονετικά να έρθει το βραδύ να βγούμε με τη γυναίκα μου στην ταράτσα για το «πρώτο φως». Κάποια στιγμή κατά τις 10 ανεβήκαμε και ανυπομονούσαμε να δούμε τον Δια μέσα από το διοφθαλμιο. Στήσαμε το τηλεσκόπιο, το ευθυγραμμίσαμε και στοχεύοντας το Δια κάναμε μια πρώτη παρατήρηση με την κλασική μέθοδο χρησιμοποιώντας εναν Widescan των 20mm. H ποιοτική διαφορά στην εικόνα που είχαμε χρησιμοποιώντας τη νέα διαγώνιο ηταν μεγάλη. Περισσότερο φως και μάλλον καλύτερη ευκρίνεια από ότι χρησιμοποιώντας την standard διαγώνιο της Meade. Στην ευκρίνεια βοήθησε και ο εστιαστης αφού με το microfocuser μπορούσαμε να επιτύχουμε καλύτερη εστίαση, χωρίς τραντάγματα στην κίνηση και με πιο σίγουρες κινήσεις πετυχαίνεις με σαφήνεια στη εστίαση που θέλεις. Πραγματικά πολύ όμορφη αίσθηση η κίνηση του εστιαστη.

Έφτασε λοιπόν και η στιγμή να βάλουμε το δυοφθαλμιο. Αρχικό αποτέλεσμα; Απογοήτευση! Ο Δίας εμφανιζόταν διπλός. Παρολες τις ρυθμίσεις είχα δυο είδωλα συνεχώς και δεν μπορούσα με τίποτα να ενώσω τις δυο εικόνες. Έρχεται η σειρά της γυναίκας μου να κοιτάξει και ξεφωνίζει ένα «ΩΩΩΩΩΩΩ είναι καταπληκτικά

!!!! ».

«Δεν τα βλέπεις διπλά;»

«Όχι μια χαρά είναι. Έχω μόνο ένα Δια στο κέντρο της εικόνας μου!!!»

«Καλά, εγώ γιατί βλέπω δυο;;;;!!!»

Πάνω από μια ώρα προσπαθούσα να καταλάβω τι έφταιγε και ενώ εγώ έβλεπα 2 εικόνες, η γυναίκα έβλεπε μια και καθαρή. Αυτή του Δια. Η στεναχώρια μου μεγάλωνε καθώς μου περίγραφε τι όμορφα που φαίνεται, πόσο πιο καθαρά, πόσο ξεκούραστα μπορείς και παρατηρείς κλπ. κλπ.. Η γυναίκα μου ενθουσιασμένη και εγώ να έχω σκάσει από την στεναχώρια γιατί απλά δεν μπορούσα να δω αυτό που έβλεπε και εκείνη. Δοκίμασα με τα γυαλιά, χωρίς τα γυαλιά, ρύθμιζα, ξαναρυθμιζα και αποτέλεσμα: Δυο πλανήτες στο εστιακό μου πεδίο. Αφού περάσαμε κανα δυο ώρες ετσι, είπα να κοιτάξω ξανά και να προσπαθήσω να παρατηρήσω με ηρεμία αυτό που έβλεπα έστω και εις διπλούν κάτι το οποίο φυσικά είναι πολύ ενοχλητικό και κουραστικό και προκαλεί ζαλάδα. Ηρεμώ λοιπόν και αρχίζω να παρατηρώ. Καθως λοιπόν κοίταζα μέσα από το δυοφθαλμιο άρχισα μετά από λίγα δευτερόλεπτα να παρατηρώ ότι τα δυο είδωλα άρχιζαν να πλησιάζουν το ένα το άλλο. «Οπα λέω κάτι γίνεται τώρα». Άρχισα να αυτοσυγκεντρώνομαι και τα είδωλα συνέχισαν να έρχονται το ένα κοντά στο άλλο, ακούμπησαν, και κάποια στιγμή ΩΩΩΩΩ ΕΝΩΘΗΚΑΝ!!!!! Τρελάθηκα! Είχα επιτέλους έναν ΔΙΑ μπροστά μου να φεγγοβολάει και εγώ να εχω ανατριχιάσει και να μένω εκστασιασμένος από την εικόνα. Η εικόνα ήταν μαγευτική, έμεινα αρκετή ώρα να κοιτάζω την όμορφη εικόνα και την εμπειρία που σου προσφέρει ένα δυοφθαλμιο. Αλλάζοντας στόχο και πηγαίνοντας στον Κρόνο είχα την ιδια εικόνα (2 Κρονοι!!!) και η γυναίκα φυσικά όχι! Αλλά πλέον ήξερα το μυστικό. Ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και κάποια στιγμή οι εικόνες ενώνονται και γίνονται ΕΝΑ!

Τι να πω η εμπειρία ηταν φοβερή, το «πρόβλημα» που ειχαν τα ματια μου ή μάλλον ο εγκέφαλος μου ξεπεράστηκε και πλέον ειμαι πολύ χαρούμενος.

Καλο το μονό προσοφθάλμιο αλλά το δυοφθαλμιο ακόμα καλύτερο!!

Φιλικά

Νίκος

ΥΓ. Υπάρχει κανείς που να είχε ανάλογη εμπειρία (διπλά είδωλα) χρησιμοποιώντας δυοφθάλμιο;

IMG_6235.jpg.5472673bf0b38559dee9e85aa6d84b45.jpg

binoviewer - diagonal - Crayford focuser - LX90

8" Meade LX90 LNT

5" Celestron Nexstar SE

ZenithStar 66 F/5.9 SD Doublet Apo

9x63 Bresser Binos

Δημοσιεύτηκε

Νίκο,

Περιπετειώδης η πρώτη σου επαφή με το binoviewer, εύχομαι η συνέχεια να είναι χωρίς άλλα προβλήματα. Είναι γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν προσαρμόζονται αμέσως ή δεν τα πάνε καλά με τα διοφθάλμια. Αυτό ισχύει με τα κιάλια, ισχύει και με τα binoviewer.

Να προσέξεις αν μετά από χρήση λίγων ή περισσότερων λεπτών το binoviewer σου προκαλεί ζαλάδα ή κούραση στα μάτια. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, μπορεί να ευθύνεται γιαυτό το binoviewer σου κι όχι εσύ. Αφού η γυναίκα σου βλέπει απροβλημάτιστα, συνάγω ότι τουλάχιστον τα κάτοπτρα είναι ευθυγραμμισμένα σωστά. Ίσως η διαφορά σε εσένα και την γυναίκα σου να οφείλεται στην διαφορά της οπτικής οξύτητας μεταξύ σας. Κάθε εισαγωγή προσοφθαλμίου έχει τον δικό της αυτόνομο εστιαστή. Έτσι όπως είναι ρυθμισμένο μπορεί να κάνει για τα μάτια της γυναίκας σου, όχι όμως για τα δικά σου. Ακόμα και το «άνοιξε – κλείσε» του binoviewer, προκειμένου να προσαρμοστεί στα μάτια του καθενός, μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην εστίαση. Γιαυτό και πρέπει να πειραματιστείς λίγο καιρό με τις πιθανές ρυθμίσεις και θέσεις του binoviewer σου.

Προσωπικά, δεν έτυχε να αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα, όταν αγόρασα το binoviewer μου. Ίσως σε αυτό να βοήθησε και το γεγονός ότι από μικρό παιδί παρατηρώ με κιάλια και έχω συνηθίσει τα διοφθάλμια. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να πειραματιστώ λίγες φορές με την ρύθμιση των ανεξάρτητων εστιαστών, προκειμένου να βρω την καλύτερη δυνατή θέση για κάθε προσοφθάλμιο.

Κι εγώ το Σάββατο είχα την ευκαιρία να κάνω παρατήρηση από σκοτεινό ουρανό, χρησιμοποιώντας και το binoviewer μου. Ο Δίας ήταν καταπληκτικός, από τις καλύτερες εικόνες που είδα πρόσφατα. Επίσης, με μεγάλη ευχαρίστηση παρατήρησα, εκτός από το φοβερό Μ13, για πρώτη φορά με διοφθάλμιο, το αντίπαλο δέος του, το Μ5 (Serpens Caput), καθώς και τα Μ10, Μ12, και Μ14 (Ophiuchus). Προσπάθησε να δεις σφαιρωτά και περιορισμένα ανοικτά αστρικά σμήνη. Δεν θα χάσεις! :wink:

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Εντυπώσεις….

Οι προετοιμασίες άρχισαν την Παρασκευή στις 21:00.

Τραπεζάκια καρέκλες έξω, κουρτίνες κλειστές, ευθυγράμμιση στο 10’’, φυσικά το διοφθάλμιο, χάρτες, καφές και λοιπά εξαρτήματα, όλα έτοιμα και…..συννεφιά!!! μέχρι τις 3:00 τουλάχιστον.

Απογοήτευση.

Σάββατο βράδυ, καιρός καλός, seeing μέτριο, διοφθάλμιο άψογο.

Τελικά είναι άλλη η αίσθηση της παρατήρησης με διοφθάλμιο στους πλανήτες..

Κυρίως όμως με εξέπληξε η αίσθηση που σου δίνει σε φωτεινά σμήνη. Η παρατήρηση συνεχίστηκε μέχρι τις 5:00 περίπου με μέτριο όμως seeing.

Την Κυριακή το βράδυ όμως ήταν πραγματικά από τις καλύτερες βραδιές παρατήρησης που έχω κάνει. Το seeing ήταν από τα καλύτερα που έχω πετύχει στο Ναύπλιο.

Δοκίμασα μεγεθύνσεις 170Χ, 200Χ, 240Χ, 300Χ, 340Χ κυρίως με ορθοσκοπικούς, καμία όμως δεν συγκρινόταν με την εικόνα που έβλεπα στο διοφθάλμιο στις 260Χ στον Δία. Νομίζεις ότι παρατηρείς με πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση από την πραγματική, ξεκούραστα, και <χορταστικά>. Δεν ξέρω το κατά πόσο η παρατήρηση της Σελήνης με δυοφθάλμιο είναι εντυπωσιακή, αλλά αν μοιάζει έστω και λίγο με την πλανητική πρέπει να είναι συναρπαστική.

Βέβαια το contrast με το διοφθάλμιο ( στη μεγέθυνση αυτή) δεν με εντυπωσίασε, σε σχέση με τους ορθοσκοπικούς, αλλά πιθανότατα φταίει η ποιότητα των προσοφθαλμίων (plossl).

Με μικρότερη μεγέθυνση (97Χ) το contrast βελτιωνόταν αισθητά και η παρατήρηση κυρίως των Μ13, Μ22, Μ10, Μ12 Μ14 και Μ3 ήταν απλά εκπληκτική. Εντυπωσιακή ήταν και η παρατήρηση των Μ57 και κυρίως του Μ27 καθώς και τιμής ένεκεν του Μ31.

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει,

συνιστώντας στους υποψήφιους αγοραστές, μαζί με την αγορά διοφθαλμίου, την αγορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας προσοφθαλμίων, πράγμα το οποίο δεν έκανα (λόγω υψηλού κόστους).

Είναι μια αγορά, που αξίζει κανείς να αναλάβει τον κόπο και κυρίως το κόστος της.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και κάποιες ερωτήσεις για τους χρήστες διοφθαλμίων.

Τι μεγέθυνσης glaspath corrector χρησιμοποιείτε?

Παίζει κάποιο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας?

Υπάρχουν ποιότητες?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε το μήνυμα.

Φιλικά Δημήτρης

ΥΣ. Όπως φαίνεται από το seeing, τώρα το βράδυ, έπεται συνέχεια….

Δημοσιεύτηκε

Ο δικός μου corrector είναι 1.6x από αμερικάνικη εταιρία του χώρου. Ένας καλής ποιότητας corrector αποδίδει καλής ποιότητας είδωλα. Τον δικό μου, τον χρησιμοποιώ ευκαιριακά ως barlow, κυρίως για τον 6mm Burgess/TMB που έχω.

Καλή συνέχεια!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε PapGeo ευχαριστώ.

Μήπως τελικά έκανες κάτι με το θέμα που αναφέρεις στο http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2494&highlight=binoviewer

γιατί με ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ.

Φιλικά Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε

Όχι, για την ώρα, αλλά το εξετάζω για κάποια στιγμή στο μέλλον. Πάντως, απ΄ότι είχα δει τότε, η Scopestuff πρέπει να έχει κάτι ανάλογο στα προϊόντα της. Είχα ρωτήσει κι εδώ: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Board=binoviewers&Number=820214&fpart=&PHPSESSID=

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης