costas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2003 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2003 Γεία σας. Θέλω να αγοράσω ένα καλό τηλεσκόπιο τουλάχιστον 8" και έχω επιλέξει το νευτώνιο 8" της celestron G8N με HEQ5. Ποιά είναι η γνώμη σας, αξίζει να το αγοράσω έτσι ώστε να αποτελέσει μια μικρή επένδυση, έχετε κάτι καλύτερο να μου προτείνετε? Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
rama Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2003 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2003 Κώστα, δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά η γνώμη μου είναι οτι αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για οπτική παρατήρηση είναι προτιμότερο να δώσεις τα λεφτά για να αγοράσεις περισσότερες ίντσες με ένα dob καθώς η παραπάνω ακρίβεια και το βάρος της γερμανικής στήριξης είναι περιττά. Ισως αξίζει να κοιτάξεις την νέα σειρά της Orion όπου συνδυάζεται το dob με digital setting circles και οι τιμές είναι εκπληκτικά χαμηλές.Αν πάλι ενδιαφέρεσαι για φωτογράφηση τότε το τηλεσκόπιο που εξετάζεις είναι μάλλον καλή επιλογή. Αξίζει επίσης να κοιτάξεις τα μεταχειρισμένα που κυκλοφορούν και είναι σε πολύ καλές τιμές.
costas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2003 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2003 Τελικά αγόρασα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Θα δω στην πράξη πόσο καλό είναι. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε πως να κάνω όσο το δυνατό καλύτερη χρήση του τηλεσκοπίου, πως γίνεται η πολική ευθυγράμμιση, η ευθυγράμμιση των κατόπτρων και τι συντήρηση χρειάζεται αυτό το τηλεσκόπιο λόγω ανοιχτού σωλήνα ( σκόνη ακαθαρσίες). Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
orion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2003 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2003 Μεγειά το τηλεσκόπιο! Το βιβλίο με τις απαντήσεις σε ποια διεύθυνση να το ταχυδρομήσω? Καταλαβαίνεις τι εννοώ, ε? Οδηγείες για πολική ευθυγράμμιση και για ευθυγράμμιση των κατόπτρωνθα βρεις (ελπίζω) μαζί με το τηλεσκόπιο. Αν όχι πες μου να ψάξω κάποιαάρθρα που έχω να τα σκανάρω και να σου τα στείλω. Όσο για το σωλήναο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης για να μη μαζεύουν σκόνη τα κάτοπτρα,είναι σε οριζόντια θέση και έτσι ώστε το δευτερεύον να κοιτάει προς τακάτω. Εννοείται ότι πρέπει πάντα όταν δε χρησιμοποιείται, ο σωλήναςνα είναι κλειστός. Αν τα κάνεις αυτά, τα οπτικά δε θα χρειαστούν καθάρισμαγια αρκετά χρόνια (τουλάχιστον 5-6). Φιλικά,Γιάννης Φιλικά,Γιάννης Μπελιάς In a world without fences who needs Gates?
costas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2003 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2003 Οδηγίες για πολική ευθυγράμμιση και για ευθυγράμμιση των κατόπτρων βρήκα μαζί με το τηλεσκόπιο αλλά είναι στα αγγλικά και δυσκολεύομαι να τα μεταφράσω.Αν είναι εύκολο να μου στείλετε οδηγίες θα με βοηθούσατε σημαντικά. Για την πολική ευθυγράμμιση πιστεύω ότι θα τα καταφέρω αλλά εκεί που δεν έχω ιδέα είναι στην ευθυγράμμιση των κατόπτρων , δεν ξέρω πως θα καταλάβω ότι το τηλεσκόπιο χρειάζεται ευθυγράμμιση και πώς θα την κάνω. Σαν εξοπλισμό έχω τρία προσοφθάλμια(20mm, 13mm, 10mm) και ένα φίλτρο σελήνης, σκέφτομαι να πάρω επιπλέον ένα φακό barlow 2x, ένα φίλτρο ηλίου, ένα φίλτρο φωτορύπανσης γιατί έχω μεγάλο πρόβλημα με τον εξωτερικό φωτισμό και ένα προσοφθάλμιο 6,7mm. Eίναι όλα αυτά απαραίτητα? Ακόμη θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός αστρικού χάρτη, τι θα μου προτείνατε. Τον εξωτερικό φωτισμό που μου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω, ειναι απαραίτητο το φίλτρο φωτορύπανσης Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms. I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more? Richard P. Feynman
rama Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2003 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2003 Κώστα,τα φίλτρα φωτορύπανσης είναι πρακτικά άχρηστα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πηγαίνεις σε σκοτεινό ουρανό για παρατήρηση.Το φίλτρο ηλίου είναι φτηνό, και επομένως δεν είναι πρόβλημα να το πάρεις.Ενα φίλτρο σελήνης προσφέρει όμορφες στιγμές όταν το φεγγάρι δεν επιτρέπει την παρατήρηση αμυδρών αντικειμένων.Ο barlow αλλά και το 6,7 μάλλον οριακά θα σου χρειάζονται (μόνο όταν υπάρχουν πολύ καλές συνθήκες παρατήρησης), δεδομένης της συλλογής από προσοφθάλμιους που ήδη έχεις.Καλύτερα να ξεκινήσεις χωρίς barlow & 6,7 και να τα αγοράσεις μόνο όταν βεβαιωθείς οτι σου είναι απαραίτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα