Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 σήμερα λοιπόν δοκίμασα την nextimage (με φίλτρο) στη σελήνη στον Κρόνο και στο Δία... έμεινα υπέρευχαριστημένος από τη σελήνη αλλά δεν ικανοποιήθηκα απο τους πλανήτες....δεν είχα λεπτομέρεια....ομολογώ δεν έπαιξα πολύ με εκθέσεις κ.λ.π....ίσως πάλι φταίει το ότι δεν έχω ακόμα μοτερ...no prpblem από αύριο θα έχω... Τη γνώμη σας...και ίσως βοήθεια για τη φωτογράφηση των γιγάντων..
astroilias Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Καλολιοτη Τηλεμαχε! Οι πρωτη σου φωτογραφια ε; Και γω τις ιδιες δυσκολιες θα εχω μαλλον οταν ερθει και η δικη μου SPC 900 NC Δεν μπορω να σε βοηθησω πανω στο θεμααλλα μπορω να σε συγχαρω http://www.cig.canon-europe.com/a?i=nuncBHDpp7
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Πρωπικά για πρώτη προσπάθεια μου φένεται αρκετά καλή.Σίγουρα βέβαια θα μας δείξεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα μαθαίνωντας την NexImage Τι επεξεργασία (αν) έκανες με το Photoshop
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Εμενα μου φαινεται πως εχεις κανει λιγακι υπερβολικη επεξεργασια Τηλεμαχε.. δειχνει αυξημενο contrast και sharpen. Ανεβασε τη φωτο σε λιγο μεγαλυτερη αναλυση. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2006 Αυτό σκεφτόμουν και γω Γιώργο Γενικά σε πλανητική φωτογράφηση καλό είναι να κάνουμε το πολύ 2-3 περάσματα απλού φίλτρου Sharpen (οχι Sharpen More) και γενικότερα να αποφεύγουμε την πολύ επεξεργασία.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 σας ευχαριστώ όλους, θα το έχω υπόψιν μου αυτό...πάντως φαίνεται ότι δουλειά μπορώ να κάνω ,θα κάνω καλύτερη επεξεργασία...σας είπα ήταν πολύ γρήγορη Τέσπα, στους πλανήτες τι θα κάνω???ρωτάω ποιο πολύ τους κατόχους της nextimage...και ο Δίας και ο Κρόνος φαίνονταν σαν ανεστίαστοι...έβλεπες μια λάμψη....αφού δίορθωσα λίγο την έκθεση φάνηκαν οι δακτύλιοι αλλά με τίποτα χώρισμα Κασσινί και λεπτομέρεια που βλέπω στο προσοφθάλμιο....please help
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 ίσως καλύτερη..
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 και μία ακόμα...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Αυτή μου αρέσει πιο καλά αλλά γενικά διακρίνω οτι έχεις μειώσει κατά πολύ το Saturation-γιατί έτσι
lampros87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2006 Σήμερα έλαβα κι εγώ την neximage και δεν έχασα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω με τη σελήνη! Σας παραθέτω μερικές φωτό! keep walking under bright skies....
lampros87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2006 Καλησπέρα. Προσπάθησα κι εγώ χθες να φωτογραφήσω το δία! Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά! Η οθόνη του υπολογιστή εδειχνέ μόνο τεσσερις λευκές κουκίδες! Η εικόνα που παραθέτω έχει υποστει μικρή επεξεργασία με το registax! Οφείλω να προσθέσω ότι την φωτογράφιση την έκανα πολύ χονδρικά, χωρίς πολική ευθυγράμμιση και χωρίς μοτέρ, γι αυτό και λογικά δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα(επειδή δεν ήταν σταθερό το είδωλο δν μπορούσε να παοτυπώσει χρώμα(διορθώστε με αν κάνω λάθος!)) keep walking under bright skies....
inest Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Λαμπρο η φωτο σου μου φαινεται οτι ειναι επερεκτεθημενη!!!Προσπαθησε να μειωσεις το χρονο εκθεσης ή το gain της καμερας ή... , οτιδηποτε τελος παντων ωστε να μειωθει η φωτηνοτητα!!! Στο Απειρο και Ακομα Παραπερα ...... J.N
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Λαμπρο με τι τηλεσκοπιο <<εβγαλες>> αυτη τη φωτογραφια? Εβαλες μήπως μειωτη εστιακου λογου?Τι εστιακο λογο εχεις? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
lampros87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2006 Έχω skywatcher 130eq2 με εστιακό λόγο 900mm! Δν χρησιμοποίησα κανένα focal reducer! keep walking under bright skies....
lampros87 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2006 Καλημέρα! Μόλις τελείωσα τη βραδυνή εξόρμηση! Στόχος μου, ο δία! Μετέ από μικρή επεξεργασία, να η καλύτερή του πόζα που κατάφερα να αποσπάσω! keep walking under bright skies....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα