ymav Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Γειά σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Παρακολουθώ τις συζητήσεις στο forum αρκετά συχνά και ομολογώ ότι με έχουν βοηθήσει σημαντικά και μου έχουν λύσει αρκετές απορίες.Να συστηθώ όμως πρώτα για να κάνω και την ερώτηση που με καίει αυτή τη στιγμή. Είμαι 34 ετών και έχω κολήσει και εγώ το μεράκι της Αστρονομίας εδώ και αρκετά χρόνια.Ύστερα από πολύ σκέψη και διαλογισμό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Αστρονομία σαν επιστήμη με συναρπάζει γιατία) Υπάρχουν ακόμα πάαααρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και κυριολεκτικά κάθε μέρα ανακοινώνονται νέες ανακαλύψεις. β) Είναι το μοναδικό "χόμπυ" (ίσως όχι η κατάλληλη λέξη) στο οποίο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι προσφέρουν πραγματική βοήθεια στην πρόοδο της επιστήμης με τις παρατηρήσεις τους κτλ.Από πέρυσι είπα να βάλω λιγο πιο σωστές βάσεις. Έτσι ξεκίνησα master στην Αστρονομία μέσω internet σε ένα αυστραλιανό πανεπιστήμιο, το καλύτερο ίσως στο είδος του.http://astronomy.swin.edu.au/sao/Ίσως έχετε δει διαφημίσεις του στα διάφορα αστρονομικά περιοδικά.Είναι φανταστική εμπειρία. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες θα χαρώ να του δώσω.Είμαι στο 3ο μάθημα, παίρνω 1 το εξάμηνο και μου μένουν για το master άλλα 9 μαθήματα τουτέστιν 4.5 χρονάκια (είναι πολλά??). Στην απορία μου τώρα.Σκέφτομαι να αγοράσω την EQ6 με OTA την Celestron C9.25Έχει κάποιος αυτή τη στήριξη ή ακόμα και αυτό τον συνδυασμό?Όσο μεγάλο και να είναι το PEC η αυτόματη οδήγηση δεν λύνει κάθε πρόβλημα?Τι χρησιμοποιείτε για την αυτόματη οδήγηση αυτής της στήριξης?Όπως καταλάβατε ο στόχος μου είναι η αστροφωτογραφία deep sky. Ευχαριστώ, ymav
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 ΦιλτατεΑρχικα να σε καλωσορισω απο μερους ολων των παιδιων.Η αστρονομια και γενικοτερα η λατρεια του ουρανου ειναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ολους εδω μεσα με δεσμους ΑΡΡΗΚΤΟΥΣ.Προσπερναω τη θαυμασια κινηση σου για την εκπονηση ενος master διοτι προκειται για αντικειμενο συζητησης που δεν προσεγγιζεται επιοφανειακα!Και μπαινω στο ... ζουμι Με τα κρατουντα σημερα και για φωτογραφιση βαθεος ουρανου,μια ccd καμερα ειναι εκ των ουκ ανευ!Πληθωρα εκλεκτων φιλων επιτυγχανουν θαυμασια αποτελεσματα,οπως θα σε πεισει ελπιζω μια ματια στις αστροφωτογραφιες μας!!!Οσον αφορα την Eq6 τωρα,Τυγχανω ευτυχης κατοχοςΣυντομα θα δοκιμαστει με μια Atik 16HR καθοσον ο αξιαγαπητος FotisR ετοιμαζεται να με επισκεφτει ακριβως για το σκοπο αυτο.Οχι , το auto guide δεν αποτελει πανακεια!Αν αυτο συνεβαινε τοτε οι ... ακριβες βασεις δεν θα ειχαν λογο υπαρξης.Απο τη μερια μου μπορω να εγγυηθω απεριοριστο χρονο εκθεσης για primefocus φωτογραφιση .Τιποτε λιγοτερο τιποτε περισσοτερο(ειναι θεμα αξιοπιστιας! το λογο μας προσπαθουμε να τον τιμαμε!)ετοιμοι να λυσουμε τυχον αποριες σου!!!ΦιλικαΒασιλης
FotisR Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Καλησπέρα ymav,πολύ καλές επιλογές για deep sky και επιθυμητές... Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μπαίνεις κατ'ευθείαν στα βαθειά νερά αφού τα 2300mm εστιακή απόσταση που έχει το C9.25 θα σε δυσκολέψουν πάρα πολύ ακόμα και με μία ικανοποιητική βάση όπως η Scyscan. Το τηλεσκόπιο είναι υπέροχο αλλά σκέψου μήπως και το VC200L της Vixen το οποίο είναι καθαρά φωτογραφικό και πολύ φοβερό (1800mm εστιακή και με ένα 0.64 Focal Reducer πηγαίνεις στα 1170mm περίπου που είναι άνετα για την EQ6, ε΄χει και πιο βολικό εστιαστή...)Για τη EQ6 και την οδήγηση της πληροφορίες θα βρεις εδώ... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1740&highlight=autoguiding Με πρόλαβε ο φίλτατος και συγγραφέας της δημοσίευσης που παραθέτω...
ymav Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Ευχαριστώ fotiR και maxplanck,Φυσικά είχα διαβάσει το thread για την EQ6, αλλά ακόμα έχω πολλές απορίες. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν ccd που το μισό χρόνο έκθεσης των χρησιμοποιούν για την οδήγηση και σκεφτόμουν μία τέτοια λύση (εκτός και αν είναι πανάκριβες). Με τα shoestring και το 2ο τηλεσκόπιο για οδήγηση περιπλέκεται λίγο η κατάσταση και θα πρέπει μάλλον να τα δω στην πράξη πως θα δουλέψουν όλα αυτά. Επίσης, πως ακριβώς θα με δυσκολέψουν τα 2300mm focal length?Χρειάζονται μεγαλύτερους χρόνους έκθεσης? Νόμιζα ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι το f ratio που στο C9.25 είναι f/10 και στο Vixen f/9.Ή μήπως μικραίνει το field of view? Σε prime focus (και με focal reducer) δεν θα χωράνε τα deep sky θέματα? Ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός....
hunters Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2006 Δες περιπουΟποτε μαλλον χωρανε τα περισσοτερα θεματα
maxplanck Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δεν περιπλεκονται καθολου τα πραγματα με τα δυο τηλεσκοπεια!Απλα το βαρος αυξανει λιγο.Ουτε θεμα κοστους τιθεται τοσο εντονα.Ριξε και μια ματια στο Mastrovox για τη τοποθετηση δυο τηλε!Κατα την αποψη μου ,με δυο τηλεσκοπεια ,π.χ. ενα κατοπτρικο και ενα διοπτρικο οι επιλογες σε θεματα φωτογραφισης αυξανονται θεαματικα.Ουτε φορτικος γινεσαι.Το εχουμε πει χιλιες φορες.Δε βοηθαμε τα νεα μελη απο καλοσυνη ή αβροτητα.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα