KYLAFIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 το ζαχαρωνω εδω και καιρο.βλεπω τακτικα το FORUM αλλα δεν βγαζω ακρη. 1)αξιζει τα λεφτα του?2)η στηριξη (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΕΧΕΙ)? ειναι καλυτερη απο την HEQ5 EQ6?3)απο οπτικα τι λεει΄? please HELP ME καιγομαι.................................ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ
peaceful Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Το έχω και το χρησιμοποιώ πάνω από ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.Στήριξη CG5 GOTO πολύ ελαφριά γύρω στα 6 με 7 κιλά ακριβής όταν στοχεύεις ένα αντικείμενο για παρατήρηση, εννοείτε αφού ευθυγραμμιστεί σωστά, λίγο φασιαριόζικη όμως όταν δουλεύει στη μέγιστη ταχύτητα.Τρίποδας πολύ στιβαρός , γύρω στα 7 με 8 κιλά, οπότε δεν υφίσταται το πρόβλημα των ταλαντώσεων κατά τη διάρκεια της παρατήρησης.Συνοδεύεται και από δύο αντίβαρα των 5 κιλών το καθένα. Σίγουρα είναι μία φορητή στήριξη που δεν θα σου "σακατέψει" τη μέση.Όταν τη μάθεις ο χρόνος που χρειάζεται για να στήσεις το τηλεσκόπιο ώστε να είναι έτοιμο για παρατήρηση είναι περίπου 20 λεπτά χαλαρά.Πρέπει να είναι λίγο υποδεέστερη της καινούριας HEQ5-PRO η οποία όμως είναι 3 με 4 κιλά βαρύτερη , ακριβώτερη αλλά αθόρυβη και ποιο ακριβής όσων αφορά την αστροφωτογράφηση.Για τα οπτικά δεν μπορώ να σου πω μια που δεν έχω δει από άλλο νευτώνιο της ίδιας διαμέτρου, σίγουρα έχω δει λεπτομέρειες σε πλανήτες όταν το seeing το επιτρέπει πχ πρόσφατα είδα για πρώτη φορά την ερυθρή κηλίδα του Δία, ικανοποιητικό στην DSO παρατήρηση αν και μελλοντικά θα επιθυμούσα μεγαλύτερη διαμέτρο.Εν κατακλείδη πιστεύω ότι αξίζει τα χρήματα που έδωσα για την αγορά του. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2006 Αγαπητε φιλε...το τηλεσκοπιο αυτο το εχω απο τον Οκτωβρη.. 1)αξιζει τα λεφτα του? Νομιζω πως στην ιδια τιμη κυμαινονται ολα τα 8" Νευτωνεια με Go-To.. 2)η στηριξη (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΕΧΕΙ)? ειναι καλυτερη απο την HEQ5 EQ6? Και εδω πιστευω (ας με διωρθωσουν ομως οι φιλοι..) οτι η στηριξη του, η advancedGT , ειναι στα ιδια "κυβικα" με την HEQ5, αλλα μπορει να υστερει λιγο σε σχεση με την EQ6 σε θεμα στιβαροτητας. 3)απο οπτικα τι λεει΄? Εδω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος..βεβαια δεν εχω κοιταξει μεσα απο πολλα -πολλα αλλα οσο μπορω να κρινω ειναι αρκετα καλα.. Τωρα ο λογος που το διαλεξα εγω ηταν αλλος..αρχισα να ψαχνω για καινουργιο τηλεσκοπιο μετα απο μια παυση 3 χρονων απο το αθλημα..οποταν μετα απο ατελειωτο surfing κατεληξα στο οτι ηθελα τηλεσκοπιο τουλαχιστον διπλασιο απο αυτο που ειχα (4") με πιο στιβαρο τριποδα και δυνατοτητα tracking και GoTo..δεν επελεξα το αντιστοιχο skywatcher γιατι ημουν αβεβαιος για την ποιοτητα της εταιριας και αφου παρετηθηκα απο τον ποθο μου για ενα RCX400 10" κατεληξα στο εν λογω τηλεσκοπιο..οφειλω να σου πω οτι μολις το παρελαβα εντυπωσιαστηκα απο το μεγεθος του, το βαρος του αλλα και την διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με το konus...την πρωτη κιολας νυχτα μαζι του χοροπηδουσα σαν τρελος οταν το GoTo μου εδειχνε το δρομο για σμηνη, γαλαξιες και νεφελωματα...η θεα του Κρονου μεσα απο αυτο ειναι ψαρωτικη..η Σεληνη... Οφειλω επισης να σου πω οτι ειναι "δυστροπο" τηλεσκοπιο...δηλαδη υπαρχει περιπτωση μετα απο λιγους μηνες να σου κανει προβλημα η βαση η το χειρηστηριο (το δικο μου ειναι αυτη τη στιγμη για επιδιορθωση) και να θελεις να το στειλεις για επισκευη..Στην αρχη θα σου φανει βαρυ..στις 3-4 φορες ομως που θα το κουβαλησεις δεν θα ειναι καν προβλημα, επισης χωραει ανετα σε ενα 2πορτο αμαξι.. καλως η κακως παντως..εγω δεν το αλλαζω! τουλαχιστον για 2-3 χρονια.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
KYLAFIS Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2006 φιλε μου Foehammer μπορεις να μου πεις αν θελεις ποσο το αγορασες και τι περιελαμβανε στον εξοπλισμο του?
Foehammer Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2006 Γυρω στα 1000 ευρω και περιελαμβανε : -οπτικο σωληνα 8"-βαση advanced GT-Τριποδα με ατσαλινα ποδια 2" (βραχος)-ερευνητη 9χ50-εστιαστη 2" με ανταπτορα 1.25" και 2"-χειρηστηριο nexstar-βαση για το χειρηστηριο-προσοφθαλμιο plossl 20mm (ποιοτητα.. )-αντιβαρα 5kg, 3kg και 2kg-CD ROM "celestron's THE SKY" (δεν το χρησιμοποιω ομως) Σημαντικο! Μην ξεχνας οτι τετοιο τηλεσκοπιο (με ηλεκτρονικη βαση) χρειαζεται ρευμα! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
dkef Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2006 Σαν ιδιοκτήτης του C8-NGT θα πρέπει να σου πω ότι για τα λεφτά του είναι αρκετά καλό, από απόψεως ποιότητας. Σίγουρα πρόκειται για intermediate έως advanced level τηλεσκόπιο, το οποίο θέλει χρονοβόρα ευθυγράμιση. Το τρίποδο είναι πολύ στιβαρό. Η ισημερινή κεφαλή είναι σχετικά καλή, με αρκετά καλή ακρίβεια, αλλά είναι πολύ θορυβώδης. Τα οπτικά είναι μέτρια προς καλά. Αυτό που δεν είναι καθόλου καλό είναι το σύστημα εστίασης. Είναι σφιχτό και δεν έχει ακρίβεια. Αν μπορέσεις να το πάρεις με το νέο hand controller, θα έχεις μια πολύ σημαντική αναβάθμιση στις δυνατότητας GoTo, με νέες πιο απλές μέθοδους ευθυγράμισης και calibration. Σκέψου σοβαρά το θέμα της φορητότητας. Οπτικός σωλήνας, τρίποδο, κεφαλή, αντίβαρα κτλ, κάνουν ένα αρκετά ογκώδες σύνολο. Αξίζει τα λεφτά του; Σίγουρα. Υπάρχουν άλλες καλές επιλογές; Σίγουρα. Καλύτερες; Στα λεφτά αυτά όχι. Υποστήριξη από τον αντιπρόσωπο; Πολύ καλή. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα