Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να μάθω αν χρησιμοποίησες το zoom της κάμερας, και τελικά πόση ήταν η μεγέθυνση. Έβαλες barlow φαντάζομαι.

Ιφικράτη, όντως χρησιμοποίησα barlow (Celestron Ultima 2x). Με το zoom προσοφθάλμιο στα 8mm και τον barlow (ο οποίος δεν είναι ακριβώς 2x αλλά 2.2x) είχα μεγέθυνση 275x.

 

Τώρα πάνω στο προσοφθάλμιο προσάρμοσα την Canon και άνοιξα μέχρι τέρμα το οπτικό zoom που είναι 4x, σχεδόν ακουμπώντας τον φακό της πάνω σε αυτόν του προσοφθάλμιου. Τώρα αυτή η τελική μεγέθυνση (μαζί με το 4x της ψηφιακής) ειλικρινά δεν ξέρω πώς μπορεί να υπολογιστεί.. :-k

 

Σχετικά με την διαδικασία τώρα, διαπίστωσα πως το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο όταν τα τελικά καρέ, αφού φύγουν τα 'σκάρτα', είναι πάνω από 2000. Βέβαια χρειάζεται προσοχή ώστε (όπως είπε και ο Αντώνης) η συνολική έκθεση να μην είναι πάνω από 2.5 - 3 το πολύ λεπτά, ώστε να αποφύγουμε 'θόλωμα' λόγω της περιστροφής του πλανήτη. Αυτό φυσικά απαιτεί γρήγορο ρυθμό λήψης (30καρέ/δεύτερο).

 

Προσοχή χρειάζεται επίσης στην επιλογή reference frame στο Registax (το καρέ στο οποίο κάνεις 'κλικ' με το alignment box) . Ψάχνω πάντα για ένα καρέ που να διακρίνοται όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης πριν το Registax προχωρήσει στο optimization/stacking των καρέ, κάνω limit 'χειροκίνητα' τα καρέ που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να ικανοποιούνται οι εξής συνθήκες: α) Τα χρήσιμα καρέ να είναι γενικά πάνω από 2000 και β) Να χρησιμοποιήσω μόνο αυτά που έχουν ποιότητα πάνω από 90%.

 

Τέλος, θέλει πολύ πειραματισμό με τα wavelet settings. Κάθε εικόνα είναι διαφορετική και θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις για να αναδειχτεί η λεπτομέρεια σε αυτήν.

 

Αυτό που δεν έχω 'πιάσει' ακόμη στο Registax είναι ta Darkframes και Flatfields. Αν κάποιος φίλος ξέρει πως να τα δημιουργεί και να τα χρησιμοποιεί θα εκτιμούσα την βοήθειά του. :D

Νίκος

 

Celestron C8-NGT

Δημοσιεύτηκε

Γιατί τραβάτε low resolution βίντεο και δεν παίρνετε single frame με την ψηφιακή;

Δεν θα χετε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση στην δεύτερη περίπτωση;

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του να τραβάς βίντεο;

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

dimo για να τραβηξεις 3500 καρε μονο με βιντεο μπορεις να το κανεις.

Με single shot πρεπει να τραβηξεις 3500 φωτογραφιες στο συγκεκριμενο μας παραδειγμα ,πραγμα που δεν στεκει γιατι ο πλανητης θα εχει ηδη μετακινηθει.

Δημοσιεύτηκε

Αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα στο Δία και στους δορυφόρους του.

Χρησιμοποιώ την ψηφιακή SonyP200 Cybershot και το ΕΤΧ90.

Περιμένω σχόλια.

 

Δυσκολεύτικα πάντως πολύ στο να βάλω τον Δία στο κέντρο (και πάλι δεν το πέτυχα ακριβώς) με τον universal adapter που χρησιμοποίησα για να σταθεροποιήσω την κάμερα μπροστά από το προσοφθάλμιο.

 

Επίσης με παραξενεύει γιατί οι δορυφόροι του Δία φαίνονται στην φωτογραφία να αφήνουν ίχνος και δεν έχουν δηλαδή και τόσο το σχήμα του σημειακού άστρου.

Γιατί λέτε έγινε αυτό;

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

:D

εγω μολις δημοσιευσα την τριτη μου προσπαθεια και μπορω να πω πως οσο πειραματιζεται καποιος μαθαινει. ιδου το αποτελεσμα στις αστροφωτογραφιες

Δημοσιεύτηκε

Ωχ, ξέχασα να βάλω link για τη φωτο! ](*,)

 

Ορίστε:

http://www.astrovox.gr/forum/album_thumbnail.php?pic_id=2056

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης