vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2006 Τι μπορεί να συνδέει αυτές τις τέσσερις λέξεις;; Δύσκολη ερώτηση για κάποιον μη-αστροβοξικό, αυτονόητη για όσους ξέρουν... Και για μένα ήταν εντελώς άσχετες μεταξύ μέχρι πολύ πρόσφατα! Όμως ο Α - ΒΑ ουρανός απόψε πριν βγει η σελήνη (ευτυχώς προς εκείνη την κατεύθυνση μειώνονται ελάχιστα τα φώτα αφού προς τα εκεί είναι μόνο ο Υμηττός) με άφησε να δω τη σχέση μεταξύ των τεσσάρων αυτών λέξεων. Το σμήνος της Κρεμάστρας, στον αστερισμό της Αλεπούς το βρήκα τυχαία, σκανάροντας με τα κυάλια προς τα εκεί, μη ξέροντας τι βλέπω! Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση η ευθυγράμμιση και συμμετρία των αστεριών του!! Γι'αυτό έτρεξα αμέσως να δω ΤΙ είναι αυτό που βλέπω!! Το Δελφίνι το είδα χθες, που ξεπηδούσε μέσα από την κόκκινο-πορτοκαλι θάλασσα του αθηναϊκού ουρανού. Ξέρω πως όλα αυτά οι περισσότεροι τα έχετε δει ένα εκατομύριο φορές και κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν απλά ορόσημα στην αναζήτηση άλλων, πιο δύσκολων και αμυδρών στόχων, ιδίως εσείς που μένετε κάτω από σκοτεινότερους ουρανούς. Απλά ήθελα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου και την εμπειρία μου (όπως και στο προηγούμενο θέμα για το Μ27-φαντασμα). Αν έχετε κάποιες παρατηρήσεις-προσθήκες-προτάσεις, ιδίως για τη συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού (ΒΑ-ΝΑ), μιας και αυτή βλέπω καλύτερα (για κυάλια μιλάμε πάντα), είναι όλες ευπρόσδεκτες!! Ελπίζω να μη σας κούρασα...!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Και όμως αυτός ο ενθουσιασμός είναι συνηθές αποτέλεσμα μιας αστρονομικής συγκίνησης (ακόμα και αν για μερικούς είναι κάτι το δεδομένο) και αυτό που θα σε κάνει να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος για αυτή την ενασχόληση που αγαπάς Και εγω είμαι ακριβώς έτσι ως νέος στον χώρο Πάντως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο και η υπομονή σε συνδυασμό με την επιμονή είναι που θα σου προσφέρουν πολλά ωραία πράγματα
DeepBlue Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Ετσι ακριβως! Αυτη η συγκινηση ειναι που μετραει τελικα! Οσο για τα δεδομενα που λες, δεν νομιζω να υπαρχει κανενας εμπειρος η μη παρατηρητης που να μην νοιωθει κατι παρομοιο με αυτο που ενοιωσες εσυ -κ ολοι μας- καθε φορα που βλεπει ουρανιους στοχους, οσες φορες κ αν τους εχει παρατηρησει. Και αυτο γιατι, πολυ απλα, αφου θα τα ειχε μαθει απ εξω, θα σταματουσε καποια στιγμη να το κανει! Καλη συνεχεια ιδιαιτερα τωρα που -επιτελους- εφτιαξε ο καιρος.. Aut dosce, aut disce, aut discede(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Το Coathanger (κρεμαστρα) καθως και το Kembel's cascade στην Καμηλοπαρδαλη τα "ανακαλυψα" μικρος αρχες δεκαετιας του 80 σκουπιζοντας τον ουρανο με κυαλια ενω δεν ειχα διαβασει ποτε γι αυτα και αγνοουσα την υπαρξη τους.Στον Δελφινα υπαρχουν ακομα δυο σφαιρωτα σμηνη: NGC6934 (ευκολο) και το NGC7006 που ειναι πολυ απομακρυσμενο και σχετικα αμυδρο και δυο πλανητικα νεφελωματα: NGC6891 και NGC6905.Πολυ ωραιος για μικρα τηλεσκοπια ο διπλος αστερας γ Δελφινος στο πεδιο του οποιου ειναι ορατος και ο αμυδρος διπλος Σ2725. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Βαγγελη, Ριξε μια ματια στην σελιδα της Ελληνικης Αστρονομικης Ενωσης και, ποιο συγκεκριμενα, στις μηνιαιες παρουσιασεις που μας κανει ο πολυ εμπειρος παρατηρητης Δημητρης Μπαλασης. Εκτος απο αυτα που περιγραφεις, θα βρεις και αλλα πολυ ενδιαφερουσα αντικειμενα σε αυτους τους συγκεκριμενους αστερισμους και σημειωσεις του Δημητρη. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! Αντώνη, αν εννοείς αυτή τη σελίδα http://astronomia.org.gr/const.htm , την έχω δει, αλλά αν εξαιρέσεις τον Ηρακλή, αν δεν κάνω λάθος οι υπόλοιποι αστερισμοί δεν είναι προς τα εκεί που βλέπω. (Ή μήπως είναι;... Ίσως ο Πήγασος, δε τα θυμάμαι ακόμα πολύ καλα... ) Πάντως είναι πολύ καλά τα άρθρα στη σελίδα αυτή, πολύ χρήσιμα. giorgosgr, θα κοιτάξω απόψε για το NGC6934, αν είναι εύκολο όπως λες. Αποτελέσματα εδώ ή και στο κανάλι, αν σε πετύχω. Προς το παρόν, γεια σας!
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2006 Βαγγελη, Θα ψαξω τα αρχεια μου στο σπιτι να σου βρω τα εγγραφα της παρουσιασης που αφορα αυτους τους συγκεκριμενους αστερισμους ωστε να σου στειλω αντιγραφα καθως θα στειλω μηνυμα στον Δημητρη Μπαλαση για να μαθω γιατι δεν ειναι στην ιστοσελιδα της ενωσης. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα