Jump to content

Απλα και γρηγορα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετα απο 12 και πλεον ωρες μελετης μπροστα στον υπολογιστη για τις τελευταιες εξετασεις...χαμηλωνω την ενταση της οθονης στο 15%...ανοιγω το winstars v.2..επιλεγω νυχτερινη οραση..δυναμωνω τον Γκαραβελα στο ραδιοφωνο και αρπαζω τον 9x50 ερευνητη μου απο την ντουλαπα...δεν αντεχα αλλο..εχω να κανω παρατηρηση εδω και ενα μηνα σχεδον (προβλημα με τηλεσκοπιο.. :cry: ).

 

Περιμενουμε λιγο να ανοιξει το ματι μας (κυριολεκτικα..οταν ειμαστε σε κατασταση χαμηλου φωτισμου η αλλιως νυχτα, η κορη του ματιου ανοιγει για να τραβηξει περισσοτερο φως..αλλα ολοι το ξερετε αυτο :mrgreen: ).

 

Και παμε! με τον ερευνητη στο χερι και το Winstars να δειχνει το δρομο..μεσα σε μιση ωριτσα σημειωσατε αντικειμενα..αλλα σαφεστατα και αλλα υποψιασιμα.

 

Μ4- Σχετικα ευκολο..σφαιρωτο σμηνος στον Τοξοτη. Βρισκουμε τον Ανταρη και υπολογιζουμε την μιση αποσταση ως το επομενο αστρο προς το ζενιθ (Alniyat) και ελαχιστα δεξια. Μεγεθος 5.9

 

Μ80-Σφαιρωτο επισης, στα 9.5 ομως..σαφως δυσκολοτερο αλλα υποψιασιμο με καλο ουρανο..Στην μεση του Ανταρη και του Γραφφια.

 

Μ19- Μεγεθος 7.2 Τραβαμε μια ευθεια γραμμη μεταξυ του Ανταρη και του θ του Οφιουχου και τον βρισκουμε λιγο μετα τη μεση προς το μερος του θ και ελαχιστα Νοτια.

 

Μ62-Αυτη τη φορα παμε πιο Νοτια...βρισκουμε τον ε του Σκορπιου και τον θ του Οφιουχου (βλεπε προηγ.) και τραβαμε νοητη γραμμη. Το σφαιρωτο αυτο με μεγεθος 6,6 το βρισκουμε λιγο πριν τη μεση προς τον ε του Σκορπιου και ελαχιστα Βορεια.

 

Μ9- Στον Οφιουχο και αυτο το σφαιρωτο, μεγεθους 7,9. Εντοπιζουμε τον Sabik και τον θ οφιουχου. Νοητη γραμμη και παλι για να τους ενωσουμε και το σφαιρωτο μας ειναι στο ενα τριτο της αποστασης και λιγο ανατολικα απο τον Sabik προς τον θητα.

 

Μ23- βρισκουμε τον ξ του οφιουχου και πηγαινουμε νοτια..λιγο πριν να συναντησουμε το αστρο του Τοξοτη που φαινεται στα ανατολικα θα το πετυχετε. Παντως στο πεδιο του 9χ50 το πετυχα σχετικα ευκολα.

 

Μ7- Τωρα τι να πω? ισως το πιο ομορφο θεαμα μεσα απο κυαλια η και ερευνητες για τους απελπισμενους.. :mrgreen:

Εντοπιζουμε τον Shaula και τον Lesath, ισως τα πιο χαρακτηριστικα αστρα του Τοξοτη, και κινουμαστε λιγο ανατολικα..ειναι αδυνατο να μην το πετυχετε!

 

Μ8-Μ20..Χρειαζονται συστασεις???

 

Ποσο μου ελειψε αποψε το τηλεσκοπιο...αλλα οπως και να χει...απολαυσα αυτο το συντομο διαλειμα απο την μελετη...ηταν ΤΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ!!! Σας αφηνω τωρα..επιστρεφω στη μελετη....του Γαλαξια!!!

 

 

 

 

:mrgreen:

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης