Jump to content

Αποριες: Εκπομπή-Ανάκλαση & Κομήτες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

---Οπως ολοι γνωριζουμε, ο Ηλιος εκπεμπει φως και θερμοτητα (συν τοις αλλοις..) τα οποια ανακλωνται πανω στα διαφορα σωματα του ηλιακου συστηματος, κατα κυριο λογο στους πλανητες. Η απορια μου ειναι η εξης...τα σωματα αυτα ανακλουν και την θερμοτητα? "εκπεμπουν" δηλαδη μεσω της ανακλασης και θερμοτητα?

 

 

---Οι κομητες η "βρομικες χιονομπαλες", αποτελουνται απο πετρωμα και παγο(σωστα?). Ο παγος δεν ειναι νερο στερεοποιημενο? απο που προηλθε?

 

τροφη για σκεψη...

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οπως ολοι γνωριζουμε, ο Ηλιος εκπεμπει φως και θερμοτητα (συν τοις αλλοις..) τα οποια ανακλωνται πανω στα διαφορα σωματα του ηλιακου συστηματος, κατα κυριο λογο στους πλανητες. Η απορια μου ειναι η εξης...τα σωματα αυτα ανακλουν και την θερμοτητα? "εκπεμπουν" δηλαδη μεσω της ανακλασης και θερμοτητα?

 

Φυσικά εκπέμπουν και θερμότητα. Για αυτό και στις ξάστερες νύκτες το πρωί κάνει πιο πολύ κρύο. Άλλωστε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου τα υπεύθυνα αέρια εγκλωβίζουν την ανακλώμενη θερμότητα.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμπληρωματικά στα ενδιαφέρονται που είπε ο φίλος Γιώργος:

 

Όταν πέσει φως πάνω σε ένα σώμα, ένα μέρος του θα ανακλαστεί και ένα μέρος του θα απορροφηθεί. Οι δύο οριακές περιπτωσεις είναι το μέλαν(μαύρο) σωμα το οποίο απορροφά όλες τις ακτινοβολίες και ένας τέλειος καθρέφτης που ανακλά όλες τις ακτινοβολίες και δεν απορροφά τίποτα. Η φύση όμως απέχει πολύ από τα άκρα και ο κανόνας είναι η ενδιάμεση κατάσταση. Έτσι λοιπόν αφού ανακλαστεί το ένα μέρος άμεσα, το υπόλοιπο θα εισχωρήσει μέσα στο ετερόφωτο αντικείμενο και θα το θερμάνει.

 

Τι σημαίνει όμως ότι ένα αντικείμενο είναι θερμό; Σημαίνει ότι οι δομικοί του λίθοι ταλαντώνονται, όσο θερμότερο είναι τόσο το σώμα τόσο ισχυρότερη και η ταλάντωση, και οι δομικοί λίθοι έχουν ηλεκτρικά φορτία. Το ηλεκτρικό φορτίο όταν επιταχύνεται τότε έχει την ιδιότητα να εκπέμπει ένα ηλεκτρικό και ένα μαγνητικό πεδίο, ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα που η πιο γνωστή του έκφανση είναι το φως! Ανάλογα με τη θερμοκρασία το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα είναι πιο έντονο στις διάφορες περιοχές του: ένας πλανήτης με θερμοκρασία σαν την Γη θα εκπέμψει στο υπέρυθρο μέρος του φάσματος. Φυσικά το ίδιο ισχυει και για τα αστέρια, αλλά οι απίστευτα υψηλότερες θερμοκρασίες τα οδηγούν σε εκπομπή σε υψηλότερες συχνότητες (και αντίστοιχα μικρότερα μήκη κύματος) με μέγιστο ορατό φως.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

---Οι κομητες η "βρομικες χιονομπαλες", αποτελουνται απο πετρωμα και παγο(σωστα?). Ο παγος δεν ειναι νερο στερεοποιημενο? απο που προηλθε?

 

Όπως είναι γνωστό οι κομήτες είναι ό,τι απόμεινε από τη δημιουργία του ηλιακού μας συτήματος, αέρια και πετρώματα τα οποία ενώθηκαν μεταξύ τους και εκεί στις εσχατιές του όπου εξορίστηκαν (ζώνη Kuiper & νέφος του Oort) πάγωσαν εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί (περίπου 270ο C κάτω από το μηδέν).

 

Ο πάγος αποτελείται από νερό το οποίο απ΄ ότι φαίνεται είναι άφθονο στο Σύμπαν ή από άζωτο, ο λεγόμενος ξηρός πάγος.

 

Μάλιστα εικάζεται ότι περίπου το 5% του νερού της Γης προήλθε από τη σύγκρουση με κάποιο κομήτη!!

 

Φιλικά Γιώργος O:)

 

Υ.Γ. Αν υπάρχει κάποιο λάθος στα προαναφερθέντα ευπρόσδεκτη η διόρθωση #-o .

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...ή από άζωτο, ο λεγόμενος ξηρός πάγος...

Ασήμαντο, αλλά ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα σε χαμηλή θερμοκρασία και λέγεται έτσι γιατί περνά απευθείας από στερεά σε αέρια κατάσταση.

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης