Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σε όλους!

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με την οδήγηση του LX90 μέσω της κάμερας dsi-pro. Η κατάσταση είναι η εξής. Αφού έχω ευθυγραμισμένο το τηλεσκόπιο (σε πολική στήριξη απο χθες) κεντράρω ένα αντικείμενο. Για παράγειγμα ένα αστέρι.Τοποθετώ τη κάμερα.Συνδέομαι με το πρόγραμμα στο τηλεσκόπιο μέσω "Autostar via network" με τις απαραίτητες ρυθμίσεις (listen κτλ). Ανοίγω το πρόγραμμα της κάμερας Evinsage και συνδέομαι και απο κει στο τηλεσκόπιο (η κάμερα είναι μέσω usb συνδεδεμένη ήδη). Βλέπω το αστέρι, και φτιάχνω όπως λένε οι οδηγίες ένα τετραγωνάκι γύρω του. Πατάω το guide here ύστερα. Υποτίθεται το πρόγραμμα κάνει για λίγο κάποιο calibration και όταν εμφανιστεί ένας κίτρινος σταυρός τότε υποτίθεται πρέπει το πρόγραμμα να στέλνει στο τηλεσκόπιο τις κατάλληλες εντολές ώστε να κρατήσει το αντικείμενο δίπλα στο σταυρό αυτό. Όμως σε μένα δε συμβαίνει αυτό. Μόλις εμφανιστεί ο σταυρός, το αντικείμενο αρχίζει και φεύγει πάνω και δεξιά και σε 10 δευτ. περίπου έχει βγει απο το πεδίο της κάμερας. Όπως καταλαβαίνετε δε μπορώ να φωτογραφίσω έτσι γιατί οι το αντικείμενο φεύγει απο την οδήγηση σε μερικά δευτερόλεπτα. Πρέπει να πω επίσης ότι αν δε κάνω guide και το αφήσω να ακολουθεί μόνο το τηλεσκόπιο, τότε και πάλι σε λίγα λεπτά θα βγει απο το οπτικό πεδίο. Δε ξέρω πραγματικά τι φταίει. Λέτε να χρειάζομαι αντίβαρα?

Όποιος έχει τη κάμερα και γνωρίζει το guiding ή μπορεί κάποιος να υποψιαστεί το πρόβλημα ας βοηθήσει.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικράτη θα έλεγα να κάνεις κάτι!!!

1. Reset

2. Calibration motors.

3. Train drive.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις τι ver. έχεις στο Autostar σου.

Δεν ξέρω αν έχεις κάνει ποτέ σου αυτήν την διαδικασία, αλλά είναι σχετικά εύκολη, μπορείς καλύτερα μέρα. Εγώ μπορώ και το βράδυ αλλά επειδή το έχω κάνει καμιά 20 φορές, όταν είχα πρόβλημα στην 2η στήριξη που μου είχαν στείλει μου έλεγαν όλοι πως αυτό έφταιγε, βέβαια εγώ είχα άλλο πρόβλημα αλλά τελικά βγήκα κερδισμένος στο ότι έγινα expert στο train drive :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Reset έκανα, αλλά τίποτα. Train drives/calibration motors έχω καιρό να κάνω. Τώρα που το λες θα το κάνω μήπως αλλάξει τίποτα. Autostar είχα κάνει update πριν μερικούς μήνες (3-4) αν θυμάμαι καλά.

Το τηλεσκόπιο το είχα στην ισημερινή, αλλά όχι σε one star alignment, δηλαδή στο πολικό επειδή δε μπορούσα να τον δω απο την φωτορύπανση.

Πάντως το ίδιο το κάνει και σε υψοαζιμουθιακή στήριξη. Το περίεργο είναι ότι όταν πατάω guide είναι λες και θέλει να το διώξει. Σα να δίνει λάθος εντολές. Κάποιος μου είχε πει ότι είχε κάνει το πρόγραμμα να λέει αντί "guide here", "track here". Γνωρίζει κανείς πως γίνεται αυτό, και σε τι χρησιμεύει;

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά έχω την LXD-75 και δεν αλλάζει στο setup, δοκίμασε τώρα αυτά που είπαμε και μετά βλέπουμε. Καλή επιτυχία!!! Αν θέλεις φόρτωσε την καινούργια έκδοση 4e... για το autostar σου και μετά κάνε train μπορεί να μην έκατσε καλά το software στην EPROM του autostar σου. :wink:

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν patch για αυτήν την δουλεία κάποτε είχα κατεβάσει ένα τέτοιο δες παρακάτω τι γράφει σε ένα αρχείο ΤΧΤ που έχω :

[LPI Autoguiding for Alt/Az]

S=Checked

> Allow LPI Autoguiding for Alt/Az as well as polar mode.

>

> NOTE: Field Rotation issues apply to Alt/Az.

R 8-e3aa 1f 20 autoguide alt/az too [(brclr->bra+02) [41cc

R 8-e3ab 00 02 autoguide for alt/az too [41cc

;Total XXXX 27 27

AutostarETX's patch kits for the 497 Autostar.

20-Feb-2006 Meade firmware v41Ec edition. v41cT release.

© 2006 Richard Seymour rseymour@wolfenet.com

**This file adds a feature to the previously (13-Feb) released 41cc.

If you don't wish to implement 10x finer Tracking Rate control, there

is -no reason- to replace 41cc with 41cT.***

95% of the telescope users will -not- need this kit's added feature.

Introduction:

This kit modifies the Meade firmware for the 497 Autostar.

How to Install (very short... see 'Method' below for the long version):

(a) fetch Meade's Build41Ec.zip file from

http://www.meade.com/support/auto/Build.zip

(b) unzip that to produce Build41Ec.rom

© put this patch kit's ClickMe.bat, StarMod.exe and patch41cT.txt

into that same folder.

(d) double-click on 'ClickMe' ... a DOS/Command window will momentarily appear

(e) A new file should appear: Build41cc.rom (if one doesn't, something broke)

(if you already have a 41cc from the previous edition of this patch,

you'll be asked if you wish to overwrite it... say 'y')

(f) copy/move that file to the appropriate folder for your Updater:

ASU: \Program Files\Meade\AutostarSuite\Updater\Ephemerides

StarPatch: \Program Files\Pixsoft\StarPatch

(g) use the 'Local' file option in ASU (or StarPatch) to Update your Autostar.

Το συγκεκριμένο το έχω!!!! και μπορώ να στο στείλω. (48kb)

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Δημοσιεύτηκε
Προφανώς δεν είναι ούτε το autostar ούτε η βάση. Ιφικράτη, έχεις ευθυγραμμίσει την κάμερα με τους άξονες? Δηλαδή όταν κινήται το RA θα πρέπει το αστέρι στην κάμερα να κινήται ΑΥΣΤΗΡΑ δεξία η αριστερά και για το DEC πάνω κάτω. Μετά βλέπεις και αν δεξιά έχεις βάλει την ανατολή ή τη δύση και διορθώνεις (κάπου θα υπάρχει η επιλογή αντιστροφής των κατευθείνσεων των αξόνων στο software). Επιλπέον κοίτα να μειώσεις το Gain δηλαδή τη "δύναμη" της διόρθωσης. Προτείνω όμως για να κάνεις guiding να λεχεις και καλή πολική. Όσο καλύτερη τόσο πιο μεγάλη έκθεση.
Δημοσιεύτηκε

FotisR you are genius! =D> =D> =D>

Ούτε μου πήγε το μυαλό. Πράγματι τοποθετούσα τη κάμερα όπως πρέπει να τοποθετείται όταν μπαίνει η γωνία, ενώ φωτογραφίζω χωρίς τη γωνία. Έτσι επειδή η χωρίς τη γωνία τα είδωλα είναι ανάποδα, αντιστρέφεται το πάνω με το κάτω και το λογισμικό διορθώνει προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα αντί να κατεβάζει το είδωλο κέντρο, να το διώχνει προς τα πάνω.

Γιώργο,πράγματι είχα παλιά έκδοση, και μου το θύμησες και έκανα αναβάθμιση. Έβαλα την 42 ενώ είχα τη 40.

Ευχαριστω παιδιά και πάλι.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

FotisR you are genius! =D> =D> =D>

Ούτε μου πήγε το μυαλό. Πράγματι τοποθετούσα τη κάμερα όπως πρέπει να τοποθετείται όταν μπαίνει η γωνία, ενώ φωτογραφίζω χωρίς τη γωνία. Έτσι επειδή η χωρίς τη γωνία τα είδωλα είναι ανάποδα, αντιστρέφεται το πάνω με το κάτω και το λογισμικό διορθώνει προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα αντί να κατεβάζει το είδωλο κέντρο, να το διώχνει προς τα πάνω.

Γιώργο,πράγματι είχα παλιά έκδοση, και μου το θύμησες και έκανα αναβάθμιση. Έβαλα την 42 ενώ είχα τη 40.Δεν ήξερα πάτνως ότι υπάρχουν τέτοια patch.

Ευχαριστω πολύ FotisR, μ' έσωσες και είχα πελαγώσει.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, δε πάει άλλο, μ'έχει εκνευρίσει το θέμα. Παρακαλώ βοήθεια!!!

Πράγματι έβαλα τη κάμερα στη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια όταν πατάω να κάνει guide είναι σα να μη πάτησα τίποτα. Αλλα ας αφήσω το guide, εδώ καλά καλά δε γίνεται καθόλου βασική οδήγηση :cry: .

Αφού λοιπόν βάλω το wedge και κάνω το alignment έχοντας ευθυγραμίσει με τις φούσκες όσο είναι δυνατό, κεντράρω ας πούμε ένα αστέρι. Αντί να το ακολουθεί όπως θα έπρεπε φαντάζομαι, το αστέρι αρχίζει και κατεβαίνει προς τα κάτω, με τέτοια ταχύτητα ώστε σε το πολύ 30 δευτ έχει φύγει απο το πεδίο του f/3.3 , ξεκινόντας απο το κέντρο. Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά, τι κάνω πια λάθος;;;; Διάβαζα για drift alignment, λέει αν κατεβαίνει προς τα κάτω το αστέρι να στρίψω το azimuth ώστε το αστέρι να πάει αριστερά. Όσο κι αν το στριψα, "έπαιξα" πολύ με τα χειριστίρια του RA και Dec του wedge αλλά τίποτα. Τα αστέρια επέμεναν να πηγαίνουν προς τα κάτω.Και δε μιλάμε για αργή κίνηση, η λήψη οποιασδήποτε έκθεσης είναι αδύνατη. Σε μια στιγμή εκνευρίστικα, σκέφτηκα "τώρα ακολουθεί ή μας δουλεύει;;", οπότε κλείνω τελείως το ρεύμα. πράγματι τα αστέρια έφευγαν προς αλλη κατεύθυνση με μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα κάτι κάνει τουλάχιστο.

Σας παρακαλώ, εσείς που έχετε πολική και γνωρίζετε πείτε μου αν μπορειτε τι κάνω λάθος, τι φταίει!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικρατη θα σου πω πως κανω εγω πολικη ευθυγραμμιση στο μη computerized C8 μου.

1) Καλιμπραρισμα κυκλου αποκλισης. Θετω το σωληνα σε θεση ωστε η αποκλιση να ειναι 90 και γυριζω τον σωληνα κατα οσο μεγαλυτερη δυνατη γωνια σε ορθη αναφορα κοιτωντας αν τα αστρα στο πεδιο προσοφθαλμιου χαμηλης μεγεθυνσης διαγραφουν τοξα με κεντρο το κεντρο του πεδιου. Αν οχι διορθωνω την αποκλιση εως οτου το επιτυχω.Οταν το επιτυχω θετω τον κυκλο στο 90 (αυτη η διαδικασια γινεται μια φορα).

2) Εχοντας το τηλεσκοπιο με τον κυκλο αποκλισης στο 90 στοχευω με τον ερευνητη τον βορειο πολο του ουρανου, τη θεση του οποιου εχω απομνημονευσει, μετακινωντας μονο την ισημερινη σφηνα σε αζιμουθιο και υψος.

Η ευθυγραμμιση αυτη συνηθως ειναι αρκετα καλη ωστε χρησιμοποιωντας κυκλους θεσεως να βρισκουμε τα αντικειμενα που θελουμε στο πεδιο προσοφθαλμιου χαμηλης μεγεθυνσης.

Παιρνει 2-3 λεπτα να την επιτυχουμε αν εχει καλιμπραριστει ο κυκλος αποκλισης.

Tip: σημειωνεις με ανεξιτηλο μαρκαδορο τα σημεια που ειναι τα ποδια του τριποδα και τον τοποθετεις στο ιδιο ακριβως σημειο καθε φορα που βγαινεις για παρατηρηση.

Για μεγαλυτερη ακριβεια συνεχιζεις με διολισθηση (star drift)

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ Γιώργο για τα βήματα. Απ'ότι κατάλαβα βάζεις το τηλεσκόπιο σε home position όπως λέει τουλάχιστον η Meade και κάνεις one star alignment κεντράρωντας τον πολικό πειράζοντας μόνο τη σφήνα. Το θέμα με μένα είναι ότι δε μπορώ να δω τον πολικό εξαιτίας της φωτορύπανσης και άρα κάνω το easy alignment, με δύο αστέρια. Μπορώ να πω ότι βρίσκει ικανοποιητικά τα αντικείμενα, με το high-precission on. Το πρόβλημα είναι η οδήγηση. Δηλαδή τα αστέρια κινούνται προς τα κάτω. Αυτό πως δικαιολογείται;; Μἠπως πρέπει να βάλω αντίβαρα;; Αλλιώς εγώ δίνω δύο εξηγήσεις. Ή έχει πρόβλημα το λογισμικό-μηχανικό μέρος του lx90 και δεν οδηγεί σωστά, ή δε κάνω σωστά ευθυγράμιση του wedge. Εσείς που ξέρετε απο πολική τι νομίζετε;; Τι μπορεί να φταίει;γιατί να πηγαίνουν όλα κάτω;
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ιφικρατη μαλλον απλα δεν κανεις καλη πολικη ευθυγραμμιση, δεν ειναι θεμα λογισμικου οταν ενα τηλεσκοπιο ειναι σε ισημερινη στηριξη. Βασικα δεν χρειαζεται καν καποιο computerized υποβοηθημα για σωστη παρακολουθηση.Το οτι τα αστρα φευγουν ταχυτατα προς τα κατω δειχνει πως ο αξονας ορθης αναφορας στοχευει πολυ μακρια απο τον ουρανιο πολο.Αντιβαρα βαζει κανεις μονο οταν εχει προσαρμοσει βαρυ σχετικα εξοπλισμο. Προσωπικα και φωτο πλανητων εχω βγαλει με το C8 και φιλματη μηχανη σε tele-extender και παροτι αν ελυνα το φρενο αποκλισης αμεσως επεφτε πισω ο σωληνας δεν εβαλα αντιβαρο (εχω την παλιομοδιτικη ραβδο και ειναι μπελας η τοποθετηση) και η οδηγηση ηταν οκ.

Τον πολικο που ειναι δευτερου μεγεθους δεν ειναι δυνατον να μην τον βλεπεις με τον ερευνητη ακομα και μεσα απο την Αθηνα.

Ο πραγματικος βορειος πολος του ουρανου ειναι χονδρικα 3/4 της μοιρας μακρια απο τον πολικο προς την κατευθυνση του Kochab (β Μικρης Αρκτου).

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Όπως λέει και ο Γιώργος αποκλείεται να μη βλέπεις τον πολικό ακόμα και με γυμνό μάτι (φαινόμενο μέγεθος 1.97!)

Αρχικά φαντάζομαι ότι δεν έχεις καταλάβει την πολική θεση του wedge. Πρέπει το πάνω επίπεδο του wedge να είναι ΚΑΘΕΤΟ στον πολικό άξονα της γης και έτσι με τον σωλήνα στο zenith του θα πρέπει να βλέπεις τον πολικό.

Τώρα αν το αστέρι σου φεύγει κάτω εμένα δε μου λέει τίποτα. Τι παει να πει κάτω??? Καταλαβαίνεις φαντάζομαι την ασάφεια. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι : 1) Όταν κοιτάς στον προσοφθάλμιο (ή στην κάμερα) να ξέρεις προς τα που είναι ο βορράς ο νότος κτλ, ωστε να ξέρεις που φεύγει το αστέρι.

2)Το προς τα που φεύγει το αστέρι σημαίνει άλλα πράγματα για ένα αστέρι στην Ανατολή και άλλα για ένα αστέρι στο Νότο.

Πρώτα θα πας σε ένα αστέρι μόλις βόρεια από τον ουράνιο ισημερινό στον νότιο ουρανό και θα διορθώσεις το αζιμούθιο και μετά σε ένα αστέρι στην αντολή, χαμηλά (αλλά πάντα λίγο βόρεια του ουράνιου ισημερινού) και θα διορθώσεις το ύψος στο wedge.

Δημοσιεύτηκε

Πιστέψτε με όταν έχεις τα φώτα του ΟΑΚΑ στα 500 μέτρα στο βορρά, ακόμα και ο Βέγγας που είναι πιο ανατολικα φαίνεται στο μισό.

Λοιπόν θα σας πω αναλυτικά τι κάνω. Ευθυγραμμίζω το wedge με τη φούσκα όσο μπορώ. Μετά επειδή μένω με lat: 38o 1' 51.42'', βάζω το wedge ώστε η κλίμακα της κλίσης να δείχνει 38. Για να βάλω το τηλεσκόπιο στη home position ευθυγραμμίζω πρώτα το RA με εργαλείο ισοροπίας (με φούσκες) και μετά το Dec το βάζω να είναι κάθετο στο επίπεδο που φτιάχνει το wedge ώστε να δείχνει 90΄. Μετά κάνω το easy alignment, δηλαδή στοχεύει το τηλεσκόπιο σε δύο αστέρια και τα κεντράρω. Αφού μου πει alignment sucessful, όπου και να κοιτάξω τα αστέρια κίνούνται προς τα κάτω, δηλαδή για να είμαι σωστός κινούνται νότια.

Για να κάνω κάποια προσπάθεια drift alignment πήγα στη SPICA που ήταν νότια και πήγανε και αυτή προς τα κάτω. Διαβαζοντας το τι λένε όταν πηγαίνει προς τα κάτω, γύρισα το wedge προς τα αριστερά και το αστέρι κινήθηκε διαγωνίως κάτω αριστερά. Δεν έπαψε όμως αν και το γύρισα αρκετά, να πηγαίνει προς τα κάτω.

Λέτε δηλαδή ότι πρέπει να κάνω ευθυγράμμιση με τον πολικό; Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση;;

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Το καλο "στησιμο"του LX-90 ειναι αρκετα απαιτητικο αλλα ετσι το τηλεσκοπιο αποδιδει τις αυξημενες δυνατοτητες του.Εγω εκτιμω οτι οτιδηποτε αλλο εκτος απο την κλασσικη μεθοδο,εχει αρνητικες συνεπειες.

1.Ο τριποδας περιπου βορρα(πρεπει οποσδηποτε να εντοπισεις τον Πολικο)

2.Ξεχνας την εντελως αναξιοπιστη φυσαλιδα της σφηνας και αλφαδιαζεις με κλασσικο αλφαδι σε κατευθηνση Β-Ν και Α-Δ (ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΣΦΗΝΑ).

3.Ξεχνας τις διαβαθμισεις στην ισημερινη σφηνα,και απλα στοχευεις με το τηλεσκοπιο τον Πολικο με προσοφθαλμιο χαμηλης μεγενθυνσης.(αφου ομως εχεις εξασφαλισει οτι ο σωληνας ειναι εντελως παραλληλος με τα "πηρουνια" της βασης (ή η ενδειξη "90 μοιρες" στο αριστερο βραχιονα να ειναι αληθης).Ενας τροπος για να το ελεγξεις ειναι να βαλεις το αλφαδι πανω στον σωληνα,και να τον κατεβασεις μεχρι η φυσαλιδα να ειναι κεντρο.Διαβαζοντας την ενδειξη στο κλισιοσκοπιο του αρ.βραχιονα θα ελεγξεις αν οντως το "90" ειναι αληθες(με τη φυσαλιδα στο κεντρο,πρεπει να εχεις 90-38=52 μοιρες).

Μια επισης καλη κινηση ειναι αφου το τηλεσκοπιο στοχευει Πολικο,και ο τριποδας ειναι επιπεδος,να χαλαρωσεις τον συμπλεκτη του αζιμουθιου και βαζοντας το αλφαδι(παλι!!!!!)αναμεσα στις χειρολαβες να "οριζοντιωσεις".

Στην πραξη,ολη αυτη η διαδικασια δεν απαιτει πανω απο 5' ,και ειναι η μονη αξιοπιστη.

Με αυτη τη διαδικασια εχω πολυ καλους προορισμους και παρακολουθηση.

Δημοσιεύτηκε

Κώστα ευχαριστώ πολύ, θα ακολουθήσω σε λίγο μόλις βραδυάσει τα βήματά σου. Ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρω.

Απ'ότι κατάλαβα λες ότι μόνο το one star alignment κάνει δουλειά.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Κανε πολυ προσεκτικα την προετοιμασια,και επελεξε "easy align".Mετα αναλαμβανει το (πραγματικα πολυ καλο)τηλεσκοπιο.(εγω εχω ευκολα τον

Δια στο παραθυρο του Iris,με barlow και ToUcam σε πολικη στηριξη επι 2ωρο περιπου,με 2-3 ψιλοδιορθωσεις).

Ωπππππ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Μηπως πηγαινεις "Βορρα"με.......την πυξιδα της σφηνας?Ειναι εντελως αναξιοπιστη γιατι το "περιβαλλον" της ειναι γεματο με μαγνητικα υλικα και δειχνει αλλα αντι αλλων :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= )

Μηπως γι αυτο δεν βρισκεις τον Πολικο? :D :D :D :D :D

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι η πυξίδα της σφήνας είναι αναξιόπιστη (τι τέλος πάντων είναι αξιόπιστο στη σφήνα;; ). Ευτυχώς χθες είχα πάρα πολύ καλό seeing. Το μόνο αρνητικό ήταν ο αέρας που με το wedge κάνει το τηλεσκόπιο να κουνάει πολύ. Επειδή όμως και τα φώτα του ΟΑΚΑ ήταν κλειστά, είδα ευκολα τον πολικό με τη βοήθεια της μεγάλης άρκτου. Τότε διαπίστωσα ότι η απόκλιση του πολικού απο την ένδειξη της πυξίδας ήταν τεράστια, κάπου 20 μοίρες. Επειδή βαριόμουνα να ξανακατεβάζω το τηλεσκόπιο απο τη σφήνα και να ευθυγραμμίζω το γύρισα όπως ήταν απο τον τρίποδα.Για καλή μου τύχη το αλφάδι έδειξε ότι η ισορροπία ήταν καλή. Επέλεξα να κάνω το one star alignment και με μεγάλη μου εκπληξη διαπίστωσα ότι το τηλεσκόπιο οδηγούσε σωστά!!! Τα αστέρια έμεναν σχεδόν ακίνητα και μόνο αργά κινούνταν προς τα κάτω, αλλά πολύ αργά. Είπα να κάνω drift alignment αλλά μετά απο τις διορθώσεις το λογισμικό του LX90 έχασε τον προσανατολισμό του και δεν έβρισκε τα αντικείμενα. Οπότε ξαναέκανα one star alignment χωρίς να κάνω καθόλου drift alignment. Παρακολουθούσε σωστά και επιτέλους τράβηξα και κάποιες φωτογραφίες. :D . Θα τις δημοσιεύσω σε λίγο.

Ευχαριστώ Kostakis.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Γενικως η Meade εκτιθεται με διαφορες μικρολεπτομεριες.

Χαιρομαι που βοηθησα στο προβλημα σου,οπως και εγω (αναγνωριζοντας την αξια του αστροβοξ)βρηκα ανταποκριση, οποτε χρειαστηκα την βοηθεια αλλων.

Σου ευχομαι καλες φωτογραφιες.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης