ngc4486 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Γεια χαρά σε όλους, πρόσφοτα απόφασισα να ασχοληθώ και εγώ με τον μαγικό κόσμο τις ερ. ασρτονομίας. Για το λόγο αυτό και αφού είχα ασχοληθεί αρκετά με τέτοια θέματα κυρίως μέσα από τα βιβλία αγόρασα ένα τηλεσκόπιο, το Skywatcher 150mm (με 750mm εστιακή απόσταση) δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά που διάλεξα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, αλλά πιστεύω πως προς το παρόν καλύπτει τις ανάγκες μου. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω το αγαπητό forum πέρα από μια γνώμη για το τηλεσκόπιο από κάποιον που ήδη το χρησιμοποιεί ίσως, αν είναι αποδεκτό από πλευράς ποιότητας οπτικών, αλλά κυρίως τι προσοφθάλμιο θα μου προτείνατε να πάρω για παρατήρηση πλανητών (5-6mm) και ποιο φακό barlow να προτιμήσω (2Χ). Σε όλα αυτά μια προυπόθεση προσοφθάλμιο + barlow να μην υπερβαίνουν τα 200€ στο σύνολο. ΥΓ1: Αξίζει το κιτ της Celestron με τα φιλτρα το barlow κλπ ή να πάω καλύτερα για λίγα και καλά, έχοντας πάντα υπόψιν ότι η χρήση θα γίνετε από κάποιον αρχάριο. ΥΓ2: Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είναι τα πρώτα βήματα και νιώθω λίγο χαμένος ΥΓ3: Ακόμα και σε μεγένθυση 75Χ που είναι η μέγιστη που μπορώ να πετύχω με τον εξοπλίσμο μου ως έχει, ο Δίας με τα φεγγάρια του και η Σελήνη μου φαίνονται σούπερ... έχω πάθει πλάκα!
hunters Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Καταρχην καλως ορισες Η ωφελιμη μεγενθυση του τηλεσκοπειου σου φτανει μεχρι και τα 300χΘα σου συνηστουσα να παρεις λιγα προσοφθαλμια και καλα(παραδειγμα τα badder hyperion)Με ενα προσοφθαλμιο 5 χιλιοστων εχεις μια μεγενθυση της ταξεως των 150χΜε εναν barlow(εξισου καλο, αποχρωματικο) και με το 5 χιλιοστων προσοφθαλμιο φτανεις τα 300χ.Σπανια ομως θα χρισημοποιησεις τοσο μεγαλη μεγενθυση αν προκειται για παρατηρηση αφου θα πρεπει το seeing(καθαροτητα ατμοσφαιρας) να ειναι πολυ καλο Ναι θα μπορεσεις με 75χ να δεις τον δια με τα φεγγαρια τουοσο για το ποσο που διαθετεις θα σου ερθει ισα ισα
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Για μπαρλοου θα σου πρωτεινα τον Orion Shorty 2X 99 ευρω απο http://www.aktistar.com/ κ τον Celestron Ultima 2X 99 ευρω απο http://www.aktistar.com/ κ www.astronomy.gr με τον Celestron ισως να υπερεχει στα σημεια(Τιμη απο astronomy δεν ξερω.Μαλλων ειναι η ιδια) ΓΙα παρατηρηση πλανητων Baader Genuine Ortho 5 εως 9mm 108 ευρω απ την http://www.aktistar.com/ (Δεν ξερω απο που αλου μπορεις να τους βρεις) Για παρατηρησεις αλλων αντικειμενων Baader Planetarium HYPERION 99 ευρω κ απο τους δυο αντιπροσωπους που πρωειπα. ΥΓ1: Οχι.Τα kit για μενα ειναι καλυτερο να αποφευγονται. ΥΓ2: Δεν μας κουραζεις καθολου.Χαρα μας Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Foehammer Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Συμφωνω και εγω.. Orion Shorty APO barlow / Celestron ultima barlow και χτυπα και ενα Hyperion 8αρι η 10αρι να εισαι παντα μεσα.. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Οι προσοφθάλμιοι που αναφέρουν τα παιδιά είναι πολύ καλοί. Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλό θα ήταν όμως και ένα ζευγάρι κιάλια 7Χ50 εάν αντέχεις το κόστος.Θα σε βοήθησει πολύ στην αρχή. Φιλικά Δημήτρης. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Συμφωνω και εγω.. Orion Shorty APO barlow / Celestron ultima barlow και χτυπα και ενα Hyperion 8αρι η 10αρι να εισαι παντα μεσα.. Φιλε Foehammer για πλανητες προτεινα ορθοσκοπικο κ οχι τους Hyperion.Οχι πως εχουν μεγαλη διαφορα(για αρχαριο) αλλα για πλανητες θελουμε λιγοτερο γυαλι.Στο κατω κατω ο αρχαριος θα γινει καποτε εμπειρος Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ngc4486 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Σας ευχαριστώ πολύ όλους, με βοηθήσατε πολύ. Η τιμή του Cel ultima από astronomy.gr είναι γύρω στα 120 απ' ότι μου είπαν. οπότε μάλλον θα το ψάξω και αλλού (η ακτίς δεν είχε απόθεμα). Υπάρχει κανένα γερμανικό site για να αγοράσω τους baader, εκτός από astroshop.de γιατί από είδα δεν έχει... Α και κάτι ακόμα ο Baader Eudiascopic 2X (αποχρωματικός) είναι συγκρίσιμος σε ποιότητα με orion shorty και cel ultima?
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2006 Αφού σκέπτεσαι για εξωτερικό ρίξε μια ματιά και στο astromart - ειδικά για ορθοσκοπικούς. Με έναν λογαριασμό στο paypal μπορείς να πάρεις πολλά αξιόλογα πράγματα. Μονάχα θυμήσου να ζητήσεις από τον πωλητή να σου το στείλει με "USPS airmail letter post" για να αποφύγεις το τελωνείο - άσχετα αν είναι πακέτο ή φάκελος. Φιλικά, Ηλίας.
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 ΥΓ1: Αξίζει το κιτ της Celestron με τα φιλτρα το barlow κλπ ή να πάω καλύτερα για λίγα και καλά, έχοντας πάντα υπόψιν ότι η χρήση θα γίνετε από κάποιον αρχάριο. Στα σχόλια των άλλων (με τα οποία γενικά συμφωνώ) να προσθέσω (σαν παλαιός χρήστης του) ότι το kit της Celestron για τα λεφτά του είναι αρκετά καλό. Βέβαια ο 4 mm και ο 6 mm είναι δύσκολοι εκτός ιδανικών συνθηκών και ο barlow του δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά το kit είναι πολύ φθηνό και εύελικτο, έχει πολλούς προσοφθάλμιους και φίλτρα και γενικά για αρχάριο είναι μια χαρά. Κάποια στιγμή όμως, όπως θα συμβεί και με το τηλεσκόπιό σου, θα θες να το αλλάξεις, αν συνεχίσεις να ασχολείσαι με την αστρονομία. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
ngc4486 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Πριν από λίγο παρήγγειλα από την ακτίς έναν Baader ortho 6mm (67ευρώ) και τον orion shorty (99ευρώ).
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Με γεια κ καλες παρατηρησεις Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ngc4486 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2006 Σε ευχαριστώ πολύ filiatrα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα