Ψυχογυιός Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Απο ποια μεγεθυνση και πάνω μπορώ να δω νεφελώματα?
Astron Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Η μεγέθυνση δεν παίζει ρόλο. Το ζητούμενο ειναι το ποσό του φωτός που συλλέγει το τηλεσκόπιό σου.Ενδεικτικά σου λέω ότι νεφελώματα μπορείς να διακρίνεις ακόμα και με κυάλια μικρής μεγέθυνσης σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς. Αν θες να μπορείς να παρατηρείς DEEP SKY αντικείμενα όπως είναι τα νεφελώματα, σφαιρωτά σμήνη, γαλαξίες κλπ καλό θα ήταν να κάνεις παρατηρήσεις μακριά απ' την πόλη.Αν σκοπεύεις όμως να παρατηρείς μέσα απ' την πόλη σίγουρα χρειάζεται ένα τηλεσκόπιο αρκετά μεγάλου ανοίγματος (τουλάχιστον 8 ιντσών κατά τη γνώμη μου) ώστε να μπορείς να διακρίνεις τα νεφελώματα.Μην περιμένεις όμως να δεις τα νεφελώματα όπως αυτά αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Κατά την παρατήρηση με τηλεσκόπιο φαίνονται άχρωμα και σαν νέφη. Astroniohttp://www.youtube.com/c/Astronio
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Ακριβώς όπως στα λέει ο Παύλος είναι Αλέξανδρε.Χρησιμοποιούμε πάντα μικρές μεγενθύνσεις για να έχουμε την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα και όταν τελικώς καταφέρουμε να βρούμε τον Deep Sky στόχο μας, αυτός στο προσοφθάλμιο εμφανίζεται σαν ένα μικρό νέφος και προπαντώς χωρίς χρώματα καθόλου λόγω της ευαισθησίας των ματιών μας που απαιτούν πολύ φως για να διακρίνουν τα χρώματα, πράγμα που δεν γίνεται την στιγμή που φαίνονται τόσο αμυδρά.
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2006 Ektos ean eisai se katatheoskoteinh perioxh kai exeis thleskopio trelhs diamtetrou opote kati kataferneis apo xrwmataki na deis alla kai pali elaxisto kai meta apo arkeths wras parathrhsh STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Σε σκοτεινό ουρανό με ένα 12άρι, μπορεί να ελπίζει κανείς ότι το χειμώνα θα διακρίνει μια πράσινωπή απόχρωση στο νεφέλωμα του Ορίωνα . Γενικά, χρώματα μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις στην οπτική παρατήρηση με το τηλεσκόπιο και να σε απασχολήσει μάλλον η ευκρίνεια και το κοντράστ των ειδώλων που παίρνεις από το προσοφθάλμιο. Φιλικά,Ηλίας
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 έχω δει το πρασινωπό χρώμα του Ορίωνα με 6ιντσο, συνεπώς τεράστιο ρόλο παίζει και το seeing...
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Εγω προσσωπικα με 4.3 ιντσες το ρωσικο τηλεσκοπιο ΤΑΛ με το οποιο ξεκινησα ειδα πρασινη και γαλαζια αποχρωση στον Ωριωνα το βραδυ της καθαρας Δευτερας πριν απο αρκετα χρονια που ειχα παει σε ενα χωριο τουλαχιστον 250 χλμ εξω απο Αθηνα. Ηταν απιστευτη εμπειρια! Παιζει να ειναι το καλυτερο seeing που εχω δει ποτε μου! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα