Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η μεγέθυνση δεν παίζει ρόλο. Το ζητούμενο ειναι το ποσό του φωτός που συλλέγει το τηλεσκόπιό σου.

Ενδεικτικά σου λέω ότι νεφελώματα μπορείς να διακρίνεις ακόμα και με κυάλια μικρής μεγέθυνσης σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς.

Αν θες να μπορείς να παρατηρείς DEEP SKY αντικείμενα όπως είναι τα νεφελώματα, σφαιρωτά σμήνη, γαλαξίες κλπ καλό θα ήταν να κάνεις παρατηρήσεις μακριά απ' την πόλη.

Αν σκοπεύεις όμως να παρατηρείς μέσα απ' την πόλη σίγουρα χρειάζεται ένα τηλεσκόπιο αρκετά μεγάλου ανοίγματος (τουλάχιστον 8 ιντσών κατά τη γνώμη μου) ώστε να μπορείς να διακρίνεις τα νεφελώματα.

Μην περιμένεις όμως να δεις τα νεφελώματα όπως αυτά αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Κατά την παρατήρηση με τηλεσκόπιο φαίνονται άχρωμα και σαν νέφη.

Δημοσιεύτηκε
Ακριβώς όπως στα λέει ο Παύλος είναι Αλέξανδρε.Χρησιμοποιούμε πάντα μικρές μεγενθύνσεις για να έχουμε την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα και όταν τελικώς καταφέρουμε να βρούμε τον Deep Sky στόχο μας, αυτός στο προσοφθάλμιο εμφανίζεται σαν ένα μικρό νέφος και προπαντώς χωρίς χρώματα καθόλου λόγω της ευαισθησίας των ματιών μας που απαιτούν πολύ φως για να διακρίνουν τα χρώματα, πράγμα που δεν γίνεται την στιγμή που φαίνονται τόσο αμυδρά.
Δημοσιεύτηκε
Ektos ean eisai se katatheoskoteinh perioxh kai exeis thleskopio trelhs diamtetrou opote kati kataferneis apo xrwmataki na deis alla kai pali elaxisto kai meta apo arkeths wras parathrhsh

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Σε σκοτεινό ουρανό με ένα 12άρι, μπορεί να ελπίζει κανείς ότι το χειμώνα θα διακρίνει μια πράσινωπή απόχρωση στο νεφέλωμα του Ορίωνα . Γενικά, χρώματα μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις στην οπτική παρατήρηση με το τηλεσκόπιο και να σε απασχολήσει μάλλον η ευκρίνεια και το κοντράστ των ειδώλων που παίρνεις από το προσοφθάλμιο.

Φιλικά,

Ηλίας

Δημοσιεύτηκε
Εγω προσσωπικα με 4.3 ιντσες το ρωσικο τηλεσκοπιο ΤΑΛ με το οποιο ξεκινησα ειδα πρασινη και γαλαζια αποχρωση στον Ωριωνα το βραδυ της καθαρας Δευτερας πριν απο αρκετα χρονια που ειχα παει σε ενα χωριο τουλαχιστον 250 χλμ εξω απο Αθηνα. Ηταν απιστευτη εμπειρια! Παιζει να ειναι το καλυτερο seeing που εχω δει ποτε μου!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης