Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθες δοκίμασα το ψηφιακό προσοφθάλμιο που πήρα απο το Πλανητάριο, για να προβάλω το είδωλο της σελήνης σε μία μικρή ψηφιακή τηλεόραση με απόλυτη επιτυχία!!βέβαια είχα μικροπροβλήματα με την αρκετά φωτεινή σελήνη, που "έκαιγε" μερικά σημεία...αλλά παρόλα αυτά είχα πολύ καλό και ακίνητο είδωλο καθώς χρησιμοποίησα και το νέο μου μοτέρ(της EQ3-2)...

Η μέθοδος είναι πάρα πολύ καλή για να προβάλλεις τη Σελήνη σε τηλεόραση για να βλέπει πολύς κόσμος..(θα τη χρησιμοποιήσουμε στην αστροβραδιά... :D :D

*σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το προσοφθάλμιο αλλά κάνει καλή δουλειά..για τον "πολύ κόσμο".. :mrgreen:

σύντομα και φωτος... :D

Δημοσιεύτηκε

Το κάναμε 2 φορές αυτό που λες και χρησιμοποιήσαμε βιντεοπροβολέα και οθόνη.

Μια φορά http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=255&Itemid=107

και άλλη μια http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=107

Να σου πω την αλήθεια μου άρεσε περισσότερο όταν δεν κυνηγούσαμε την Σελήνη αλλά την αφήναμε να "κυλάει" στον ουρανό. Ήταν σαν ταινία.....

Για το "κάψιμο" που λες καλύτερα βάλε ένα φίλτρο το 82Α πιστεύω να είναι καλό. Θα χρειασθείς δουλειά για να πετύχεις την αντίθεση που σ'αρέσει περισσότερο.

Συμβουλή μην βάλεις την οθόνη σε απόσταση πάνω από 3 μέτρα από τον βιντεοπροβολέα..... και φυσικά φρόντισε για το φωτισμό πίσω και δίπλα στην οθόνη, καλύτερα να έχεις σκοτάδι ....

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Φιλε Achilleas το προσοφθαλμιο δεν το αγορασαμε αλλα μας το εδωσαν δανεικα απο το Πλανηταριο για την αστροβραδια που ετοιμαζουμε καθως περιμενουμε πολυ κοσμο και αν βλεπουν ολοι απο τα τηλεσκοπια φανταζεσαι τι θα γινει! :wink: :D
Δημοσιεύτηκε
Έτσι έγινε αρχικά αλλά μάλλον θα το αγοράσω (μου άρεσε)....ή μαλλον θα μου το αγοράσει η θεία μου για τα γενέθλια μου..για μένα βέβαια αλλά και αυτή πορώνεται να βλέπει τη σελήνη στην τηλεόραση του σπιτιού της.. :D
Δημοσιεύτηκε
Έτσι έγινε αρχικά αλλά μάλλον θα το αγοράσω (μου άρεσε)....ή μαλλον θα μου το αγοράσει η θεία μου για τα γενέθλια μου..για μένα βέβαια αλλά και αυτή πορώνεται να βλέπει τη σελήνη στην τηλεόραση του σπιτιού της.. :D

...μαλλον γιατι δεν φτανει να δει απο το τηλεσκοπιο! :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Εννοειται οτι θα παρω ολο αυτο το συστηματακι για το μαγαζι!!! Ολοι θα χορευουν και θα προβαλουμε Σεληνη και Δια στο video wall :mrgreen: :D

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Δία πάντως δεν κατάφερα να προβάλλω ικανοποιητικά ,

φαίνεται δηλαδή ένας λαμπερός δίσκος με 4 μικρά δισκάκια γύρω του,ζώνες ατμόσφαιρας ΝΟ!!!μπορεί βέβαια να μην έκανα κάτι εγώ καλά..

Δημοσιεύτηκε

Άκυρο για τον Δία χτές τα κατάφερα...Πήγα στο μενού της miniDV και μείωσα την έκθεση και όλα φτιάχτηκαν! Έβλεπα τις ζώνες!

Τηλέμαχε όχι, στον Κρόνο ούτε με το μάτι έβλεπα κάτι πέρα απ'το χώρισμα Cassini λόγω κακής ευθυγράμμισης...

Τώρα που το ευθυγράμμισα όμως πάει ο Κρόνος (εκτος πεδίου)...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης