Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Χθες δοκίμασα το ψηφιακό προσοφθάλμιο που πήρα απο το Πλανητάριο, για να προβάλω το είδωλο της σελήνης σε μία μικρή ψηφιακή τηλεόραση με απόλυτη επιτυχία!!βέβαια είχα μικροπροβλήματα με την αρκετά φωτεινή σελήνη, που "έκαιγε" μερικά σημεία...αλλά παρόλα αυτά είχα πολύ καλό και ακίνητο είδωλο καθώς χρησιμοποίησα και το νέο μου μοτέρ(της EQ3-2)... Η μέθοδος είναι πάρα πολύ καλή για να προβάλλεις τη Σελήνη σε τηλεόραση για να βλέπει πολύς κόσμος..(θα τη χρησιμοποιήσουμε στην αστροβραδιά... *σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το προσοφθάλμιο αλλά κάνει καλή δουλειά..για τον "πολύ κόσμο".. σύντομα και φωτος...
dimitris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Το κάναμε 2 φορές αυτό που λες και χρησιμοποιήσαμε βιντεοπροβολέα και οθόνη.Μια φορά http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=255&Itemid=107και άλλη μια http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=107 Να σου πω την αλήθεια μου άρεσε περισσότερο όταν δεν κυνηγούσαμε την Σελήνη αλλά την αφήναμε να "κυλάει" στον ουρανό. Ήταν σαν ταινία.....Για το "κάψιμο" που λες καλύτερα βάλε ένα φίλτρο το 82Α πιστεύω να είναι καλό. Θα χρειασθείς δουλειά για να πετύχεις την αντίθεση που σ'αρέσει περισσότερο.Συμβουλή μην βάλεις την οθόνη σε απόσταση πάνω από 3 μέτρα από τον βιντεοπροβολέα..... και φυσικά φρόντισε για το φωτισμό πίσω και δίπλα στην οθόνη, καλύτερα να έχεις σκοτάδι .... Φιλικά, Δημήτρης ΠρασόπουλοςΑλεξανδρούπολη/ Κομοτηνήhttp://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Ευχαριστώ... όσο για την οθόνη δεν χρησιμοποιούμε προβολέα αλλα μικρή φορητή τηλεόραση...
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Αχμ, θα μας πείς και πόσο πήγε το μαλλί? Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2006 Φιλε Achilleas το προσοφθαλμιο δεν το αγορασαμε αλλα μας το εδωσαν δανεικα απο το Πλανηταριο για την αστροβραδια που ετοιμαζουμε καθως περιμενουμε πολυ κοσμο και αν βλεπουν ολοι απο τα τηλεσκοπια φανταζεσαι τι θα γινει!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Έτσι έγινε αρχικά αλλά μάλλον θα το αγοράσω (μου άρεσε)....ή μαλλον θα μου το αγοράσει η θεία μου για τα γενέθλια μου..για μένα βέβαια αλλά και αυτή πορώνεται να βλέπει τη σελήνη στην τηλεόραση του σπιτιού της..
Σάββας Χανλαρίδης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2006 Έτσι έγινε αρχικά αλλά μάλλον θα το αγοράσω (μου άρεσε)....ή μαλλον θα μου το αγοράσει η θεία μου για τα γενέθλια μου..για μένα βέβαια αλλά και αυτή πορώνεται να βλέπει τη σελήνη στην τηλεόραση του σπιτιού της.. ...μαλλον γιατι δεν φτανει να δει απο το τηλεσκοπιο!
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Εννοειται οτι θα παρω ολο αυτο το συστηματακι για το μαγαζι!!! Ολοι θα χορευουν και θα προβαλουμε Σεληνη και Δια στο video wall STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 Δία πάντως δεν κατάφερα να προβάλλω ικανοποιητικά , φαίνεται δηλαδή ένας λαμπερός δίσκος με 4 μικρά δισκάκια γύρω του,ζώνες ατμόσφαιρας ΝΟ!!!μπορεί βέβαια να μην έκανα κάτι εγώ καλά..
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 Ούτε εγώ κατάφερα να βιντεοσκοπήσω τον Δία όπως έκανα στον Κρόνο, ίσως γιατι ήταν εξαιρετικά φωτεινός! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 Δηλαδή στον Κρόνο έβλεπες και λεπτομέρειες??δεν εννοώ τα δαχτυλίδια..
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 Άκυρο για τον Δία χτές τα κατάφερα...Πήγα στο μενού της miniDV και μείωσα την έκθεση και όλα φτιάχτηκαν! Έβλεπα τις ζώνες! Τηλέμαχε όχι, στον Κρόνο ούτε με το μάτι έβλεπα κάτι πέρα απ'το χώρισμα Cassini λόγω κακής ευθυγράμμισης...Τώρα που το ευθυγράμμισα όμως πάει ο Κρόνος (εκτος πεδίου)... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2006 Άκυρο για τον Δία χτές τα κατάφερα...Πήγα στο μενού της miniDV και μείωσα την έκθεση και όλα φτιάχτηκαν! Έβλεπα τις ζώνες Δεν το σκέφτηκα...θα το δοκιμάσω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα