Jump to content

Σάββας Χανλαρίδης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    300
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Σάββας Χανλαρίδης

  1. Λοιπόν το πρόγραμμα έχει ως εξής... Παρασκευή 8/9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αστρβραδιά στην παραλία Διονυσίου στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το συντριβάνι. Κατα τις 20.00 θα αρχίσουμε να στήνουμε τα τηλεσκόπια και τα σταντ με τις αστροφωτογραφίες... Σάββατο 9/9 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη αστροβραδιά στην παραλία Φλογητών πάλι στην κεντρική πλατεία του χωριού απέναντι από το συντριβάνι που υπάρχει..Το στήσιμο θα αρχίσουμε πάλι την ίδια ώρα (20.00) Αυτά πάνω κάτω... Για ότι άλλο θέλετε μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε μένα (6947605379) ή στον Τηλέμαχο (6942054996).
  2. Στη παραλία Φλογητών, στη κεντρική πλατεία. Για ότι απορία έχεις μπορείς να μου τηλεφωνήσεις. Το κινητό μου είναι: 6947605379 Θα χαρούμε να σε δούμε εκεί.
  3. Μολις τελειώσουν τα μαθήματα...κανόνισε να μην έρθεις..
  4. Απ' όσο ξέρω σύμφωνα με τη Γ.Θ.Σ. δεν μπορείς να ΄σκίσεις΄ τον ιστό του χωροχρόνου δημιουργώντας μια σκουληκότρυπα...Οι σκουληκότρυπες μπορεί να υπάρχουν κάπου μέσα στο Σύμπαν πλήρως σχηματισμένες, παρόλα αυτά δεν μπορείς να φτιάξεις μία εσύ για να κάνεις ένα 'ταξιδάκι' στο χρόνο...
  5. Ίσως αυτό που εμείς να αντιλαμβανόμαστε σαν Συμπαν να είναι στην πραγματικότητα κομμάτι ενός μεγαλυτερου Κόσμου με πολλές διαστάσεις και μόνο η ατέλεια των αισθήσεών μας να είναι υπεύθυνη για το ότι αντιλαμβανόμαστε μόνο ένα μικρό κομμάτι του...
  6. Λοιπον απο astrovox ειμασταν: ο υποφαινομενος, Τηλέμαχος Αθανασιαδης, βολιωτης, Παπαδοπουλος Νικος και ο Αργυρης Απο τον Ο.Φ.Α. πηραν μερος: Βουλγαρης Αριστειδης, Πιστικουδης Γιωργος, Καραβατος Παναγιωτης, Γιαουρτσης Θοδωρος, Ιτσιος Αντωνης, Μποτας Αρης και Αποστολιδης Δημητρης Απο τον Ο.Π.Α. πηραν μερος: Αλεξανδρος Φιλοθοδωρος (βολιωτης), Ελενη Ταντουλου, Μαρια Καβακιωτη, Χαρης Στιλιανακης, Αργυρω Κοτζαμανη, Παναγιωτης Κουρτης και Μαιρη Χαμπιλου και ο Κ.Καλλιας . Ευχαριστουμε ολους τους συμμετεχοντες και ολους οσους βοηθησαν με καθε τροπο στη διοργανωση των βραδιων.
  7. Σαν κατοχος dobson δηλωνω απολυτα ευχαριστημενος.Στην παρατηρηση 2 ιντσες παιζουν ρολο αλλα στην φωτογραφηση δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.Με στηριξη dobson το μονο που θα καταφερεις να φωτογραφησεις ειναι η σεληνη.Αν θελεις να ασχοληθεις πιο σοβαρα με την αστροφωτογραφηση μπορεις να ανεβασεις τον σωληνα σε μια ισημερινη στηριξη οπως η EQ6.Ολα εξαρτωνται απο το τι θες.
  8. Το εκδιδει το πλανηταριο Θεσσαλονικης απο το οποιο μπορεις να το προμηθευτεις.
  9. Οι τελικες ημερομηνιες ειναι: 21/07 στη παραλια Διονυσιου 22/07 στη Ποτιδαια 27/07 στα Νεα Μουδανια 28/07 στα Φλογητα 29/07 στη παραλια Διονυσιου Θα στησουμε στην κεντρικη πλατεια του καθε χωριου.. Μπορειτε αν θελετε να παρετε ενα τηλεφωνο σε μενα ή στον Τηλεμαχο για περισσοτερες λεπτομερειες Το τηλεφωνο μου ειναι: 6947605379 και του Τηλεμαχου: 6942054996 Απλως αν τελικα ερθετε με τηλεσκοπια να μας το πειτε για να κανονισουμε τον χωρο που θα στεισουμε.. Ελπιζουμε να σας δουμε εκει
  10. Ο εξοπλισμος μας για την εξορμηση μεχρι τωρα ειναι: δυο 8'' dobson sky-watcher 114 EQ1 sky-watcer 150 + ed80 αποχρωματικο σε EQ6 pro. Ελπιζουμε μονο να μας βοηθησει και ο καιρος..
  11. Οι 4 δυνάμεις που υπάρχουν στη φύση είναι: Ηλεκτομαγνητική, Βαρυτική, Ασθενής πυρηνική και Ισχυρή πυρηνικη αλληλεπίδραση. Απ΄οτι έχω διαβάσει η αντιβαρύτητα είναι ακριβώς το ίδιο με τη βαρύτητα. Αλλάζει μόνο η σχετικότητα της έλξης.Το σύμπαν έχει την τάση να διαστέλλεται και αυτό προϋποθέτει τη δράση μιας ξεχωριστής δύναμης με χαρακτηριστικά αντίθετα από αυτά της βαρύτητας! Η διαστολή του σύμπαντος δηλαδή, επιταχύνεται χάρη σε μια δύναμη που δρα ενάντια στη βαρύτητα
  12. Σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια. Θα χαρουμε να σας δουμε ολους σας. Οι ημερομηνιες που θα διεξαχθουν τελικα οι αστροβραδιες θα ειναι: 21/7, 22/7, 27/7, 28/7 και 29/7. Τωρα μας μενει να αντιστοιχισουμε με τον Τηλεμαχο τις ημ/νιες με τα μερη που θα πραγματοποιηθουν οι αστροβραδιες (Διονυσιου, Μουδανια, Φλογητα και Ποτιδεα).
  13. Δεν νομίζω να βάλουν για την έκλειψη.Αν ήταν θα το έβαζαν πέρυσι! Αλλά ποιος ξέρει? Ίσως να βάλουν για τον Πλούτωνα!
  14. Θα πάρω και εγώ μέρος. Όσο για το βιβλίο το έχω αγοράσει και είναι καλό για να δείς τι θέματα πέφτουν συνήθως!
  15. Και κάτι πρωτότυπο: Συγχαρητήρια Πραγματικά πολύ ωραίο κείμενο!
  16. Χρόνια πολλά και από εμένα.Ευτυχισμένο το 2007 και φυσικά καθαροί ουρανοί
  17. Έχετε δίκαιο. Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με 8ιντσο κατοπτρικό τηλεσκόπιο τύπου dobson και αναλογική ζενίτ (με 400άρι φιλμ) που την προσάρμοσα πάνω στο τηλεσκόπιο!
  18. Μπράβο nick! Με γεια και καλές παρατηρήσεις
  19. Σάββας Χανλαρίδης

    moon 29/12

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης