kekropas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2006 Παιδιά αν αφήσουμε στην άκρη τελείως τι βολεύει και τι όχι καθαρά και μόνο σαν ποιότητα εικόνας ένας καλός barlow 3X πχ Celestron Ultima ή Televue έχει την ίδια ποιότητα με έναν 2Χ ή ο 3Χ δημιουργεί παραμορφώσεις κτλ? Φαντάζομαι ότι το σίγουρο είναι ότι θα αυξάνει το f οπότε στην αστροφωτογράφηση θα είναι καλύτερα ο 2Χ ή κανω λάθος?
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Φίλε Κέκροπα καλημέρα.Απ'ότι λένε οι περισσότεροι που τους έχουν συγκρίνει, ο televue είναι καλύτερος από άποψη οπτικών αλλά η τιμή είναι μεγαλύτερη από έναν Celestron Ultima. Προσωπικά πάντως με τον 2x Celestron Ultima που έχω, μια χαρά βολεύομαι!Τώρα το αν θα πάρεις 2x ή 3x είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή, ανάλογα με τη δουλειά που το θέλεις, το συνδυασμό των προσοφθαλμίων σου κλπ.. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Και επειδή μάλλον απάντησα λάθος μιας και το ερώτημά σου ήταν άλλο ( ) δε νομίζω ο 3x να δημιουργεί παραμόρφωση ειδικά σε τόσο ακριβούς barlow... Θα ρωτήσω και θα ξαναστείλω! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 δες τη προσοφθάλμια έχεις και υπολόγισε μήπως με τον 3Χ ξεφεύγεις απο τη μέγιστη ωφέλιμη μεγένθυση του τηλέ σου... έτσι θα είσαι σίγουρος για την αγορά σου..
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Αν τον θελει για φωτιγραφηση δε τιθεται υεμα για μεγιστη ωφελιμη μεγεθυνση.kekropa τι τηλεσκοπιο εχεις? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kekropas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Έχω μια όχι και τόσο διαδεδομένη έκδοση του 130ΕQ2 με παραβολοειδές κάτοπτρο και 650mm εστιακή απόσταση f5 δλδ που δυσκολεύει τα πράγματα. Με 650mm ένας 3Χ θα ήταν ότι πρέπει για να μην πάω σε προσοφθάλμια των 6,5mm για να επιτύχω το 200Χ που θέλω σαν max μεγέθυνση. Αλλά μήπως ποιοτικά δεν είναι ισάξιοι?Και μην ξεχνάμε ότι o barlow θα μείναι και στο επόμενο τηλεσκόπιο που θα ήθελα να είναι ένα 10¨ μώλις βρω κάποιο μέρος να το αφήσω μόνιμα γιατί να κουβαλάω αυτό το τέρας δεν υπάρχει περίπτωση!!!
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Αν τον θελει για φωτιγραφηση δε τιθεται υεμα για μεγιστη ωφελιμη μεγεθυνση.kekropa τι τηλεσκοπιο εχεις? ναι ναι...έχεις δίκιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα