just_jim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 Αγωρασα το Baader turbo film και θα ηθελε αποψεις για το πως πρεπει να το τοποθετησω... Για οσους δεν ξερουν, το turbo film ειναι μια ζελατινα που τοποθετιτε μπροστα απο το τηλεσκοποιο για να μην περναει μεσα στο σωληνα η υγρασια και η σκονη... Ερωτηση: Μπορω να ξεβιδωσω το πανω μερος τουτηλεσκοποιου (τον μαυρο δαχτυλειο στο πανω μερος του Skywatcher DOB μου...) και να το βαλω απο μεσα... Η θα υπαρξει προβλημα?? Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Να μην το βαλεις καθολου! Θα χεις πτωση της ποιοτητας των ειδωλων. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
just_jim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 To εβαλα και η ποιοτητα δεν χαλασε καθολου, και εχω και ησυχο το καιφαλι μου για την υγρασια και την σκονη... Μια χαρα μου ηρθε... Να δουμε ποτε θα ξαναδουμε σκοταδι.... Ριμαδα φωτορυπανση...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Φυσικα και χαλασε ασχετως αν σε χαμηλη μεγεθυνση (και λογω ελλειψης εμπειριας) δεν το αντιλαμβανεσαι.Οσο για την υγρασια ειναι χειροτερα με το φυλλο αυτο καθοτι ειναι εμπρος εξω απο το σωληνα και μαζευει περισσοτερη. Τα νευτωνια σπανιως μαζευουν υγρασια ουτως η αλλως. Επισης και σκονη μαζευει και φυσικα δεν σκουπιζεται ουτε καθαριζεται. Εχεις δει σε star party κανεναν εμπειρο παρατηρητη να το χρησιμοποιει; Εγω οχι!Κοντολογις προσωπικα το θεωρω αχρηστο και πεταμενα λεφτα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
dkef Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Συμφωνώ σε όλα. Και η απόδοση μειώνεται, και υγρασία μαζεύει. Όσον αφορά τη σκόνη, μόνο αν είναι αεροστεγώς κλειστό την αποφεύγει κανείς και νομίζω πως επιρεάζει την οπτική απόδοση λιγότερο από το φίλτρο, αν υποθέσουμε πως το καθαρίζεις κάθε λίγα χρόνια και δεν το αποθηκεύεις ανοικτό. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Συμφωνω απολυτα με τα παιδια. Δε μπορεις να το καταλαβεις αυτο. Οταν θα εχουν περασει αρκετα χρονια και θα εχεις κανει τρελες παρατηρησεις και το ματι σου θα εχει εκπαιδευτει πολυ μονο τοτε θα μπορεσεις να καταλαβεις οτι η τοποθετηση του φιλμ αυτου στο τηλεσκοπιο σου μονο ακτινοβολια αποροφα. Δεν ειναι αισθητη αυτη η αποροφηση ομως σημασια εχει το αποτελεσμα. Σκονη περισσοτερη μαζευεις εκει πανω.. Πιστεψε με δεν εχει καμια διαφορα. Βγαλτο και πετα το η βαλτο στην ακρη STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα