Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σε όλους.

Έμαθα για αυτό το site από ένα φίλο και χάρηκα ιδιαίτερα για την ύπαρξη ενός "χώρου" όπου μπορούμε να ανταλλάσουμε τις εμπειρίες μας και να συζητάμε τα προβληματά μας.Το όνομα μου είναι Μάνος μένω στην Αθήνα και ασχολούμαι με την αστρονομία τα τελευταία 4 χρόνια.Εχω ένα MEADE 6" DOBSONIAN (το οποίο πουλάω)με το οποίο περάσαμε πολύ καλές στιγμές.

Τώρα σκέφτομαι να ανέβω κατηγορία αγοράζοντας ένα 8" SCT.Εχω ψάξει αρκετό καιρό στο Internet στα διάφορα Sites/Forums και ειλικρινά μπερδεύτηκα αρκετά για το ποιό τηλεσκόπιο είναι το "καλύτερο". Τελικά μάλλον καταλήγω στο LX90 της MEADE και ειλικρινά θα εκτιμούσα την γνώμη σας γιά αυτό το τηλεσκόπιο.

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε
Για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο υπάρχει εκτενές (και ιδιαίτερα ευνοϊκό) test στο τελευταίο τεύχος (Ιουλίου 2001) του Sky & Telescope). Φαίνεται ότι είναι εξαιρετική αγορά, αν και εγώ είμαι εναντίον ενός τηλεσκοπίου που λειτουργεί υψοαζιμουθιακά και επιτρέπει παρατήρηση μόνο σε goto computerized mode. Κατά τη γνώμη μου η εξεικοίωση με "χειροκίνητο" starhopping ταυτίζεται με την ίδια την ανακάλυψη του νυχτερινού ουρανού μέσα από το προσοφθάλμιο.
Γιώργος Παπαφίλης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης