nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Τον τελευτέο καιρό με τρώει η αγορά ενός πολλών χιλιοστών προσοφθάλμιου για παρατήρηση βαθύ ουρανού με την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα.Είμαι λοιπόν ανάμεσα στους 32mm και 40mm και θα ήθελα την γνώμη σας για τον ποιόν απο τους δύο να επιλέξω.Ο λόγος αγοράς ενός τέτοιου προσοφθάλμιου θα είναι η παρατήρηση μεγάλων διάχυτων νεφελωμάτων (π.χ το NGC 7000) όπως επίσης και πολλών σμήνων.Διαθέτω το 8ίντσο GSO της TS και ο αρκετά γρήγορος εστιακός του λόγος (f/6) με προβληματίζει για την συγκεκριμένη αγορά.Τα φώτα σας λοιπόν.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Τον τελευτέο καιρό με τρώει η αγορά ενός πολλών χιλιοστών προσοφθάλμιου για παρατήρηση βαθύ ουρανού με την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα.Είμαι λοιπόν ανάμεσα στους 32mm και 40mm και θα ήθελα την γνώμη σας για τον ποιόν απο τους δύο να επιλέξω.Ο λόγος αγοράς ενός τέτοιου προσοφθάλμιου θα είναι η παρατήρηση μεγάλων διάχυτων νεφελωμάτων (π.χ το NGC 7000) όπως επίσης και πολλών σμήνων.Διαθέτω το 8ίντσο GSO της TS και ο αρκετά γρήγορος εστιακός του λόγος (f/6) με προβληματίζει για την συγκεκριμένη αγορά.Τα φώτα σας λοιπόν. Λογικά ο 40άρης θα σου δώσει μεγαλύτερο exit pupil, οπότε τα αντικείμενα θα φαίνονται φωτεινότερα, με την προϋπόθεση ότι η κόρη του ματιού σου μπορεί να διασταλεί στα 6.5mm -απουσία φωτορύπανσης, χρόνος προσαρμογής κλπ.Από την άλλη, νομίζω ότι για το συγκεκριμένο αντικείμενο που αναφέρεις και για 8ιντσο τηλεσκόπιο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε φίλτρο OIII, αλλιώς, περισσότερο θα το φαντάζεσαι παρά θα το βλέπεις. Χρήστος Μαρινός
MIHALISP Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Μια ερωτηση καθοτι νεος ....Ποιες ειναι οι καταληλες μεγενθυνσεις για παρατηρηση π.χ. για πλανητες,σεληνη,αστρικα σμηνη, νεφελωματα κ.λ.π?Εχω το skywatcher Dob των 8΄. Ερωτηση βασικη για να κινηθω προς αγορα προσοθαλμιων.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Διαθέτω ήδη το UHC-S της Baader και μπορώ να πω οτι είναι ενα πολύ καλό φίλτρο για αυτή την δουλειά.MIHALISP, για πλανητική παρατήρηση χρησιμοποιούμε μεγάλες μεγενθύνσεις αλλά για Βαθύ Ουρανό, το θέμα είναι αυτό της φωτοσυλεκτικότητας και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε πολλών χιλιοστών προσοφθάλμια έτσι ώστε να έχουμε μικρές μεγενθύνσεις και όσο το δυνατόν περισσότερο εισερχόμενο φώς.
KOTS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Για νεφελωματα καλο ειναι να κυμενομαστε απο 20mm εως 40mm Για σμηνη αντε να το μειωσουμε και το παμε απο 13mm εως 25mm Για πλανητες μπορεις να χωσεις και 3.5mm STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
MIHALISP Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2006 Ευχαριστω KOTS για την απαντηση .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα