Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τον τελευτέο καιρό με τρώει η αγορά ενός πολλών χιλιοστών προσοφθάλμιου για παρατήρηση βαθύ ουρανού με την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα.Είμαι λοιπόν ανάμεσα στους 32mm και 40mm και θα ήθελα την γνώμη σας για τον ποιόν απο τους δύο να επιλέξω.Ο λόγος αγοράς ενός τέτοιου προσοφθάλμιου θα είναι η παρατήρηση μεγάλων διάχυτων νεφελωμάτων (π.χ το NGC 7000) όπως επίσης και πολλών σμήνων.Διαθέτω το 8ίντσο GSO της TS και ο αρκετά γρήγορος εστιακός του λόγος (f/6) με προβληματίζει για την συγκεκριμένη αγορά.Τα φώτα σας λοιπόν. :)
Δημοσιεύτηκε
Τον τελευτέο καιρό με τρώει η αγορά ενός πολλών χιλιοστών προσοφθάλμιου για παρατήρηση βαθύ ουρανού με την καλύτερη δυνατή φωτοσυλεκτικότητα.Είμαι λοιπόν ανάμεσα στους 32mm και 40mm και θα ήθελα την γνώμη σας για τον ποιόν απο τους δύο να επιλέξω.Ο λόγος αγοράς ενός τέτοιου προσοφθάλμιου θα είναι η παρατήρηση μεγάλων διάχυτων νεφελωμάτων (π.χ το NGC 7000) όπως επίσης και πολλών σμήνων.Διαθέτω το 8ίντσο GSO της TS και ο αρκετά γρήγορος εστιακός του λόγος (f/6) με προβληματίζει για την συγκεκριμένη αγορά.Τα φώτα σας λοιπόν. :)

Λογικά ο 40άρης θα σου δώσει μεγαλύτερο exit pupil, οπότε τα αντικείμενα θα φαίνονται φωτεινότερα, με την προϋπόθεση ότι η κόρη του ματιού σου μπορεί να διασταλεί στα 6.5mm -απουσία φωτορύπανσης, χρόνος προσαρμογής κλπ.

Από την άλλη, νομίζω ότι για το συγκεκριμένο αντικείμενο που αναφέρεις και για 8ιντσο τηλεσκόπιο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε φίλτρο OIII, αλλιώς, περισσότερο θα το φαντάζεσαι παρά θα το βλέπεις.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Μια ερωτηση καθοτι νεος ....Ποιες ειναι οι καταληλες μεγενθυνσεις για παρατηρηση π.χ. για πλανητες,σεληνη,αστρικα σμηνη, νεφελωματα κ.λ.π?

Εχω το skywatcher Dob των 8΄. Ερωτηση βασικη για να κινηθω προς αγορα προσοθαλμιων.

:)

Δημοσιεύτηκε
Διαθέτω ήδη το UHC-S της Baader και μπορώ να πω οτι είναι ενα πολύ καλό φίλτρο για αυτή την δουλειά.MIHALISP, για πλανητική παρατήρηση χρησιμοποιούμε μεγάλες μεγενθύνσεις αλλά για Βαθύ Ουρανό, το θέμα είναι αυτό της φωτοσυλεκτικότητας και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε πολλών χιλιοστών προσοφθάλμια έτσι ώστε να έχουμε μικρές μεγενθύνσεις και όσο το δυνατόν περισσότερο εισερχόμενο φώς.
Δημοσιεύτηκε

Για νεφελωματα καλο ειναι να κυμενομαστε απο 20mm εως 40mm

Για σμηνη αντε να το μειωσουμε και το παμε απο 13mm εως 25mm

Για πλανητες μπορεις να χωσεις και 3.5mm :mrgreen:

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης