Jump to content

MIHALISP

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από MIHALISP

  1. MIHALISP

    When Dreams Come True! (Altinakis George)

    Πανω απο το 340Χ μαλλον δεν θα βλεπεις τιποτε, το τηλεσκοπιο σου μπορει μεγιστα εως 400Χ
  2. Ολα καλα αλλα μαλλον δεν πληροφορηθηκες οτι το πιο πιθανο ή θα βρεχει ή θα εχει συννεφια , παρασκευη μαλλον θα ειναι πιο καθαρος ο καιρος με επιφυλαξη.
  3. Κριμα που δεν θα μπορεσω να ερθω, (θα ειμαι Θεσ/νικη το βραδυ λογω δουλειας ) θα τα πυμε σε νεα συναντηση μαλλον γιατι το θεμα ειναι πλεον ζεστο
  4. MIHALISP

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ SKYWATCHER

    Eσεις πιο θα προτιμουσετε βαση της σκεψης σας. Παρε το DOB και δεν θα μετανειωσεις ουτε για ενα ευρω που εδωσες.Δουλεψε την βαση του και αν δεν ασχοληθης με αστροφωτογραφηση ουτε που θα σου περασει απο το μυαλο η ισημερινη βαση.....Τα βασικα της πλεονεκτηματα? Αμεση παρατηρηση και ευκολη μεταφορα. Μειονεκτηματα δεν εχει αν δεν ασχοληθης με αστροφωτογραφηση .Αλλα και αν ασχοληθης αργοτερα παιρνεις μια βαση. Οσο για το ζυγισμα δεν αποτελει προβλημα νομιζω.
  5. Βαλτε και εμενα στην παρεα.Δυστυχως ημουν εκτος Ελλαδος το Σ/Κ.Και απεχω μολις 30χλμ απο αλιστρατη.. .Την επομενη θα τα πουμε απο κοντα .Παντως απο Καβαλα δεν πρεπει να ειμαστε πανω απο 10...Ποσοι ειμαστε αραγε απο Σερρες-Καβαλα-Δραμα?
  6. Φαινεται καταπληκτικη δουλεια.Ενα μεγαλο μπραβο προκαταβολικα
  7. Αχχχ.... Σας ζηλευω πραγματικα. Εγω δεν μπορω να βρω παρεα κοντα σε εμενα.(τωρα ψηνω ενα φιλο να παρει τηλεσκοπειο....)Πικρα.
  8. Που τα βρηκες? στο site τους δεν τα εχουν ακομη, εχεις πληροφορια σιγουρη?
  9. Εκτός και αν μετατραπούμε σε κάποιου είδους φιλανθρωπικό ίδρυμα…. Σε καμμια περιπτωση, εμπορια κανετε... Αν εσείς θεωρείτε ότι το αντίθετο είναι εφικτό τότε θα είστε κάτοχος κάποιου σημαντικού μυστικού που μας διαφεύγει. Ομολογήστε το και θα επιδιώξουμε άμεσα τη συνεργασία σας. Αναλογη απαντηση με εξισου ελαφρως ειρωνικο υφος μπορω να σας δωσω, δεν θελω ομως (δεν εχει νοημα).Κανετε οτι θεωρειτε καλυτερο για την επιχειρηση σας, για τους πελατες θα το κρινουν οι ιδιοι.
  10. Αντι να δικαιολογητε τις αγορες μας ως ιδιωτες (να΄στε καλα) καλο θα ηταν να πετυχετε εσεις τις καλυτερες τιμες προς ωφελος των πελατων σας και οχι μονο στα προιοντα που προφανως εχουν "αποδεκτο "για εσας κερδος.(εννοω "ολους" εσας)
  11. Καλη δουλεια,μπραβο, να πω και καλη συνεχεια? Κανω εκτυπωση επισεις.
  12. Παντως μια καλη και οικονομικη λυση για να ξεκινησει ο νεος φιλος ειναι η παρακατω http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4342&highlight= για την κατασταση του δεν ξερω αλλα με συν 100ευρω παιρνει και καινουριο. Χωρις την ταλαιπωρια του στησιματος της ισημερινης (που μπορει να τον αποθαρυνει κιολας).Τοποθετηση ,στοχευση,παρατηρη.
  13. http://www.planet088.com/software.asp http://astronomylinks.com/software/
  14. MIHALISP

    Virtual Moon Atlas

    Ακριβα τα πνευματικα δικαιωματα φιλε dimos
  15. Συγκρίνεις το πολιτιστικό, κοινωνικό, πνευματικό και επιστημονικό επίπεδο του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού του 16ου - 19ου αιώνα με τα αντίστοιχα ενός πιθανού διαστρικού πολιτισμού, κατηγορίας 2 ή 3 (κλίμακα Kardashev); Αυτό είναι τελείως παράλογο. Ένας πολιτισμός που δεν έχει εξελιχθεί από εκείνο το επίπεδο που είχαμε τότε δεν θα έχει φτάσει ποτέ ούτε καν στην κατηγορία 1, όχι στο 2 και 3! Anyway. Ισως να ειναι και οπως πιστευεις,ισως και οχι... Μαλλον η γενια μας δεν θα το μαθει ποτε.Τωρα τα περι Kardashev μου θυμιζουν καποιες καλες ταινιες (Gattaga,minority report,I Robot) πολυ hollywood δηλαδη. Ισως οι ανωτερω ταινιες να ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο τις εικασιες του Kardashev.
  16. κοιταξε και αυτο http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=737039&CFTOKEN=94324834 Με καλυτερο ερευνητη και pyrex κατοπτρο
  17. Σωστα... Κατι αντιστοιχο με τους δυτικους που σεβαστηκαν τους ινδιανους,τους Μαγια,τους Ινδους κλπ
  18. MIHALISP

    Προσοφθαλμια 2¨

    Μαλλον για hyperion με βλεπω.Ευχαριστω για την αναλυση giorgosgr.
  19. MIHALISP

    Προσοφθαλμια 2¨

    Ok.Απο αυτα που ειδα στο προφιλ σου giorgosgr θα κανω αυτο που λες... Με προβληματισε ο KOTS ομως με το ανοιγμα των μοιρων...Ποια ειναι η δικη σου γνωμη περι αυτου? Να παρω 1,25΄ευρυγωνιο(hyperion) η 2΄με λιγοτερες μοιρες? O 2΄δεν θα εχει λογικα μεγαλυτερη φωτοσυλεκτικοτητα αρα βλεπεις περισσοτερα? (Η ερωτηση μου ισχυει και για τον KOTS)
  20. MIHALISP

    Προσοφθαλμια 2¨

    Σαν να ΄χεις δικιο μου φαινεται ,και τα χρηματα θα ειναι λιγοτερα σε σχεση με τον 2ιντσο....
  21. MIHALISP

    Προσοφθαλμια 2¨

    Σκεφτομαι να παρω τον skywatcher των 35mm με πεδιο 56 μοιρων. Ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις, υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Σε τι τηλεσκόπιο θα το χρησιμοποιήσεις; Sorry για την καθυστερηση σε skywathcer 8 inch Dobsonian.Τι καλυτερο προτεινεις?
  22. MIHALISP

    Προσοφθαλμια 2¨

    Σκεφτομαι να παρω τον skywatcher των 35mm με πεδιο 56 μοιρων.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης