Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Dimos,

Εμπάσει περιπτώσει, αυτό που ισχυρίζονται οι θεολόγοι είναι πως ο Κόσμος είναι κτιστός. Έχει αρχή και τέλος, έχει και δημιουργό.

Την Επιστήμη βέβαια δεν την αφορά καθόλου αν υπάρχει Θεός, τελευταίως όμως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κόσμος έχει, τουλάχιστον, αρχή: θεωρία Big Bang. Όλα τα πειραματικά δεδομένα εκεί συγκλίνουν, σωστά?

Μάλλον διαφωνείς και με τους δύο.

Dimos wrote:

..."Γενικά θεωρώ όπως και οι αρχαίοι έλληνες (και άλλοι αρχαίοι λαοί, πχ ινδοί-δραβίδες) ότι το σύμπαν υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα ..."

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Όμως, αν κάποιος δεν έχει έστω στοιχειώδη γνώση της Ορθόδοξης Θεολογίας

Εννοείς μήπως αυτούς που πιστεύουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε σε 7 μέρες μαζί και οι Αδαμ-Εύα περί του 5500 π.Χ;; :shock:

Γιατί γνωρίζω ορθόδοξους θεολόγους που το υποστηρίζουν στα σοβαρά αυτό (να μην λέμε ονόματα)...

Δεν θα πρεπει αυτοί οι άνθρωποι να διαβάσουν επιτέλους τι έχει να πει η επιστήμη για την κοσμογονία και να πάψουν να στηρίζονται σε μύθους;

Η Θεολογία φυσικά και δεν ασχολείται με τέτοια θέματα (στην Αγία Γραφή καταλαμβάνουν άλλωστε ελάχιστο χώρο), γιατί δεν είναι αυτά η ουσία της, η οποία είναι η πνευματική και ηθική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο σημερινός Μεσαίωνας έχει πολλές εκφάνσεις και μορφές και μάλιστα πολύ άσχημες. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η αδυναμία της επιστήμης να δώσει απάντηση στο υπαρξιακό πρόβλημα του ανθρώπου.

Δημοσιεύτηκε

Dimos, οπως βλεπω απο το προφιλ σου, εχεις ενα πολυ αξιολογο τηλεσκοπιο (etx90) που θα με ενδιεφερε να το εχω σαν φορητο για τα ταξιδια μου. Πες μου, ειναι καλο σε σκοτεινο ουρανο για DSO, ποιά αντικειμενα εχεις δει μεχρι τώρα; Αξιζει να δωσω χρηματα και να αντικαταστησω το etx70 με αυτο;

Κώστας

Απάντηση σε ερώτημα αμιγώς ερασιτεχνικής αστρονομίας:

Κώστα, δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρεις για DSO – έχω το ΕΤΧ-105, που «βλέπεις» μεν, αλλά δύσκολα.

Φιλικά

PapGeo

------------

Y.Γ. Εμένα πιο πολύ με απασχολεί τι πλανήτη θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, μετά από 100+ χρόνια «επιτυχημένης» διαχείρισης τεχνολογικών εφαρμογών…

"μπαμπά, αργούν πολύ οι εξωγήινοι για να μας σώσουν???"

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο ευχαριστώ πολυ για την κατατοπιση, ισως αξιζει περισσοτερο για την Αθηνα και για πλανητικη. Για grab 'n' go scope και για ταξιδι, ισως ειναι καλυτερα να κατασκευαζα ενα μικρο dob 6" f/5. Τί λες;

Κωστας[/img]

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
Το θέμα κλειδώθηκε αφού ξέφυγε όπως ήταν αναμενόμενο (έχουν σβηστεί κάποια post).
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης