Jump to content

Αστροφιλικό συμπόσιο στη Μυτιλήνη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έλαβε χώρα σε ψαροταβέρνα λίγο έξω από τη Μυτιλήνη αστροφιλικό συμπόσιο στο οποίο συμμετείχαν ο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ μετά της συζύγου του, ο PEACEFUL, o JPAN, o DANIEL και δύο φίλοι μας εκτός astrovox. Ανάμεσα στα χταπόδια, τα καλαμάρια, τις σουπιές και τα κολοκυθολούλουδα, συζητήθηκε πλήθος θεμάτων που αφορούσαν σε θέματα αστρονομίας, γαστρονομίας, στρατιωτικών αναμνήσεων κλπ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έληξε η ...καταδάφιση δίπλα στη θάλασσα και δόθηκε ραντεβού για σήμερα στις 20.00 το απόγεμα για νυχτερινή εξόρμηση με τα τηλεσκόπια αυτή τη φορά στην περιοχή του Καμμένου Δάσους, 20 χιλ. από την Μυτιλήνη.

Παραθέτω (για να ζηλέψετε) φωτογραφία ντοκουμέντο από το συμπόσιο.

 

3352b.jpg.bc3c15621f670a9f64d961a638dcfc55.jpg

Στο ντοκουμέντο διακρίνονται από αριστερά, η γυναίκα του Λεωνίδα, ο ΛΕΩΝ, ο JPAN, ο Αντώνης, ο PEACEFUL, o DANIEL κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αντώνη, συγνώμη για την παράβλεψη. Την ώρα που γράφτηκε το post τί περίμενες; Πάλι καλά που γράφτηκε...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για Παναγιούδα μου δείχνει... αν και μπορεί να κάνω λάθος.

Σας ζηλεύω. Ελπίζω να έρθω κι εγώ να τα πούμε και από κοντά -κάποτε.

Τις τελευταίες μέρες ξενέρωσα στην Νάξο που επέλεξε η σύζυγος.

Καμία σχέση με το νησί μας...

Το μόνο αστρονομικό εργαλείο που είχα μαζί μου ήταν ένα green laser pointer, με το οποίο έκανα λίγο μάθημα ουρανογραφίας στην μεγάλη μου κόρη.

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Mπα μη σας ξεγελάει το μεγάλο τραπέζι ,να ταν και άλλα :-note

Άγγελε η ταβέρνα είναι στην περιοχή του αεροδρομίου κάτω από το ξενοδοχείο Λασία και δίπλα στο κύμα και η χτεσινή βραδιά ήταν εξαιρετική.

Όσο για σήμερα θα θαυμάσουμε τη σελήνη από την περιοχή του 'καμμένου' δάσους αφού βέβαια ενημερώσουμε ένα τοπικό φυλάκιο πυροσβεστικής γιατί έχω μια υπόνοια ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μπορεί και να μας έπαιρναν στο κατόπι για εμπρηστές ](*,) μια που λίγο μετά που βγήκαμε στον κεντρικό δρόμο όταν φεύγαμε περάσαν από δίπλα μας δύο τρία πυροσβεστικά οχήματα σφαιράτα χωρίς να υπάρχει ίχνος φωτιάς.

Φιλικά Σταύρος :)

 

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Την επόμενη ημέρα (4/8/2006) εγινε παρατήρηση της σελίνης στο καμμένο δάσος πήραν μέρος τα άτομα του συμποσίου ο Κώστας και τα μελοντικά μέλη (το νέο αίμα) των φίλων της αστρονομίας παραθέτω φωτογραφία

100_0263.jpg.075e7fc42fbe662a8de49d26453fbde4.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να μη λέτε ότι μόνο συμπόσια είμαστε, παραθέτω κάποιες φωτογραφίες της χθεσινής νύχτας της Παρασκευής 4.8.2006. Στο πεδίο βολής του Καμμένου Δάσους, 20 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη, και παρά τη μεγάλη σελήνη επιμέναμε να παρατηρήσουμε τον ουρανό. Και όπως συνήθως σκοπεύσεις σε συγκεκριμένα ουράνια αντικείμενα, ανταλλαγές φακών, δοκιμές με τα τηλεσκόπια των άλλων, συζητήσεις και προγραμματισμός για την εκδήλωση της Τετάρτης με την πανσέληνο στη Χαραμίδα, κλπ. μέχρι τις 01.00 του Σαββάτου.

Να σημειώσουμε ότι παρά το ότι μας δυσκόλεψε το φως της σελήνης, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Από τις καλύτερες του φετεινού καλοκαιριού. Γιαυτό και ξεπεράσαμε τα όρια. Π.χ. στο SW130EQ του JPAN προσαρμόστηκε και barlow της celestron 2X ώστε φτάσαμε στις 500 μεγεθύνσεις. Και ενώ δεν περιμέναμε να δούμε τίποτε αφού ξεπεράσαμε κατά πολύ την ωφέλιμη μεγέθυνση βλέπαμε πεντακάθαρα. Ακόμη ...τεστάραμε το 10''LX200 του ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ που ήταν μαζί μας στην παρατήρηση.

Και φυσικά ενώ πηγαίναμε στο χώρο παρατήρησης ενημερώσαμε το στρατιωτικό φυλάκιο δασοπροστασίας για την παρουσία μας και τους σκοπούς μας. Μή μας περάσουν και για ...εμπρηστές!

 

0003355.jpg.61f00eb6d1a11c9f841fb8a81a36e7ac.jpg

Αρχίζει η προετοιμασία.

 

0003359.jpg.82af2758b79e29632ae5e65ac3e27301.jpg

Η προετοιμασία, το στήσιμο προχωράει κανονικά ενώ αρχίζει να νυχτώνει.

 

0003360.jpg.5cefcfab1dec2fb69864b024febccd5e.jpg

Το μεγάλο μέγεθος της σελήνης δεν βοήθησε...

 

0003364.jpg.c86e791303448ecb1ac5cc865a7414e5.jpg

Μετά το τέλος και πριν αρχίζουμε να τα μαζεύουμε...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ήταν δε τέτοια η σταθερότητα της ατμόσφαιρας που με το 4-ιντσο διοπτρικό(f/9) skywather της σειράς PRO χτύπησα άνετα τις 360 μεγενθύνσεις στη σελήνη (hyperion 5mm+ultima 2χ του jpan) και η ευκρίνεια της εικόνας ήταν εξαιρετική.Προσωπικά ικανοποιήθηκα και με τον τέλειο διαχωρισμό στις 360 αλλά και στις 180 μεγενθύνσεις του διπλού αστέρα λ oph (sep 1,5 arksec) καθώς και του διπλού ζ aqr(sep 2,1 arksec).Πρώτη φορά είδα τα αστέρια του κάθε ζευγαριού σαν τέλεια σημεία.Επίσης ορατή στις 180 μεγενθύνσεις ήταν και η ερυθρά κηλίδα του Δία αν και ο Δίας ήταν αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα.

Τον ultima της celestron τον δοκίμασα για πρώτη φορά και πράγματι είναι εξαιρετικός , μάλιστα από ότι είπε και ο Γιάννης (jpan) o utima και ο 5mm hyperion έδωσε στη σελήνη με το 130-άρι καλύτερη εικόνα από τον σκέτο yperion των 3,5 mm.

Φιλικά Σταύρος :)

 

TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι στο "test drive" του εξοπλισμού μας, έλαβε μέρος και η δοκιμή του green laser που πήρα πρόσφατα από το eBay. H χρήση του ήταν τόσο εντυπωσιακή, που όλα τα μέλη της ομάδας μας, μου ζήτησαν να τους παραγγείλω από ένα green laser. Λοιπόν, η παραγγελία δόθηκε στον κινέζο με τιμή 22.3 ευρώ το κομμάτι. Αναμένονται δε στη Μυτιλήνη σε 2-3 εβδομάδες.
Skywatcher DOB 8", TS WFT 110, ΕQ-EM10, Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Hyperion 3.5mm - 5mm - 8mm - 13mm - 17mm - 21mm, AllTelescopes 22X100 Binoculars
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Oπως ειπε περισυ στο συνεδριο ο Νικος ο Ματσοπουλος,αστρονομια σημαινει πανω απο ολα να περναμε καλα.Και με τετοια παρεα δεν μπορει να μην περασεις καλα. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης