Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το αγόρασα παρ'ότι είχα ακούσει διάφορα άσχημα και μάλλον δε θα το μετανιώσω. Είναι μια έκδοση που υπάρχει στο εξωτερικό με παραβολικό κάτοπτρο και εστιακή απόσταση 650. Ήρθε χτες και εντύπωση μου έκανε το red dot finder! Πάντως από μέγεθος και βάρος δεν ήθελα σε καμία περίπτωση ούτε κιλό παραπάνω απότε σίγουρα δεν θα το μετανιώσω για τo dobson τουλάχιστον μέχρι να φτιάξω ένα χώρο να μένει μόνιμα!

Στα δύσκολα τώρα, η αγορά του ήταν 149ευρώ οπότε έχουν μείνει μερικά -ελάχιστα- χρήματα για αξεσουαρ. Λέω σε ένα ορθοσκοπικό 6μμ και ένα barlow 2X. Σε barlow έχω τον #140 στα 83ευρώ καινούριο και τον Celestron Ultima στα 99 αλλά να περιμένω για τέλη Αυγούστου με μεγέθυνση 65Χ που μου δίνουν τώρα τα προσοφθάλμια δεν το κόβω. Οι televue πόσο έχουν αλήθεια? Επίσης κανένα αρκετά οικονομικό ορθοσκοπικό ξέρετε? Γενικά καμιά συμβουλή?

Υ.Γ. Δεν ξέρω μαλλον φταίει η ALtazimuth στήριξη του προηγούμενου τηλεσκοπίου μου αλλά εμένα η EQ2 μου άρεσε ειδικά για τα λεφτά που έδωσα!!!

Δημοσιεύτηκε

Φιλε kekropa καλοριζικο και καλες παρατηρησεις! :wink: :wink: :wink:

Για προσοφθαλμιους και διαφορα αλλα αξεσουαρ τηλεσκοπιων καθως και τις τιμες τους μπορεις να μπεις στις ιστιοσελιδες του πλανηταριου και της ΑΚΤΙΣ.

www.astronomy.gr για το πλανηταριο Θεσ/νικης και

www.aktistar.gr για την ΑΚΤΙΣ

Δημοσιεύτηκε

Kekropa καλώς το δέχθηκες. Κι εγώ εδώ και μερικά χρόνια με ένα 130 EQ2 έχω δει ότι μπορείς να φανταστείς. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή στην παρατήρηση. Με τον καιρό αν αναβαθμίσεις και τη στήριξη σε κάτι καλύτερο με καλό αστροστάτη και στους δύο άξονες θα δεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ρίξε ιδιαίτερα βάρος για την ώρα σε καλούς προσοφθάλμιους φακούς. Υπάρχουν αρκετοί στην αγορά για να επιλέξεις.

Καλές παρατηρήσεις.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Δημοσιεύτηκε
Αγόρασα τον meade #140 από χρήστη astrovox τελικά και ψάχνω και τα υπόλοιπα. Γενικά η πανσέλληνος δε με αφήνει να κάνω τπτ. Τον γαλαξία της Ανδρομέδας χτες τον είδα σαν μια μικρή μουτζούρα! Εντάξει δεν περιμένω και τρελλές εικόνες αλλά δε θα βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα χωρίς φεγγάρι?
Δημοσιεύτηκε
Αγόρασα τον meade #140 από χρήστη astrovox τελικά και ψάχνω και τα υπόλοιπα. Γενικά η πανσέλληνος δε με αφήνει να κάνω τπτ. Τον γαλαξία της Ανδρομέδας χτες τον είδα σαν μια μικρή μουτζούρα! Εντάξει δεν περιμένω και τρελλές εικόνες αλλά δε θα βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα χωρίς φεγγάρι?

Όχι τρελλά πράγματα, χωρίς φεγγάρι θα διακρίνεις σίγουρα τους συνοδούς του γαλαξίες, το M33 στο τρίγωνο κλπ.

Γιά φακούς καλύτερα να κάνεις υπομονή, μαζεύοντας χρήματα για κάτι καλό που θα σου μείνει, π.χ. Baader Hyperion.

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης