susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 παιδια γεια σας!!ειμαι 17,5 χρονων και απο μικρη μου αρεσει πολυ η αστρονομια αλλα δεν εχω καθησει καθολου να ασχοληθω ουτε καν ερασιτεχνικα. το θεμα ειναι οτι τωρα που τελειωσα το λυκειο και εχω πολυ περισσοτερο χρονο θα ηθελα παρα πολυ να ασχοληθω με το ολο θεμα. ο κανοντας μια περιηγηση στο site εμαθα αρκετα πραγματα. θελω πολυ να αγορασω ενα τηλεσκοπιο αλλα οπως καταλαβατε ειμαι πολυ πολυ ασχετη ... εαν μπορουσατε να με βοηθησετε..ποσα χρηματα θα χτειαστει να ξοδεψω?τι αξεσουαρ θα μου ηταν απαραιτητα?κλπ. σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και για τον χρονο σας!! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Καλωσόρησες susula στην παρέα μας! Αν θες την δική μου γνώμη, είναι πολύ νωρίς ακόμα για αγορά τηλεσκοπίου.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις τον ουρανό.Αγόρασε ενα ζευγάρι κιάλια και δες αν πραγματικά σ'αρέσει το αντικείμενο της αστρονομίας έτσι ώστε αν βαρεθείς να μην έχεις δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για το τίποτα.Για οτι χρειαστείς, θα είμαστε εδώ!
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 σε ευχαριστω πολυ!ποσο πιστευεις θα μου κοστισει η αγορα καλων κιαλιων?τι ακριβως θα πρεπει να ψαξω και γιατι?ποσο νομιζεις οτι θα πρεπει να ασχοληθω με τα κιαλια και ποσα λεφτα θα πρεπει να μαζεψω μεχρι να ειμαι απολυτως ετοιμη να αγορασω ενα τηλεσκοπιο?σορυ εαν σε βομβαρδιζω με τις ερωτησεις μου αλλα ειμαι πολυ ανυπομονη να μαθω!!! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Μπορείς να βρείς ποιοτικά κιάλια απο την A K T I S http://www.aktistar.gr/ Θα σου πρότεινα την σειρά NEW ASCOT που έχουν αξιοπρεπή διαμέτρο και μεγένθυνση και προπαντώς δεν θα σε κουράσουν.Αυτό γιατί οσο πιο βαριά ειναι τα κιάλια τόσο πιο πολύ τρέμουν τα χέρια σου και χαλάει η ολη η παρατήρηση.Για τιμές δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα αλλά μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να σου πουν.Προσωπικά πιστεύω οτι θα είσαι έτοιμη για αγορά τηλεσκοπίου όταν θα έχεις μάθει αρκετά τον ουρανό και κυρίως εφόσον η αγάπη σου για την αστρονομία υπάρχει ακόμα!
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Kαλωσορισες susula στο χωρο μας.1)Βιβλιο.Το nightwatch ειναι πολυ καλο.Θα σου λυσει πολλες αποριες κ ειναι ευκολοδιαβαστο.Εχει κ γενικους χαρτες για ξεκινημα.2)Με τους χαρτες του nightwatch αναγνωριση των κυριοτερων αστερισμων με γυμνο ματι.3)Με τους ιδιους χαρτες κ κιαλια ευρεση των πρωτων ευκολων στοχων.4)Τηλεσκοπιο Αυτα ειναι τα τεσσερα συνηθως βηματα που κανουν οι αρχαριοι.Αγωρασε λοιπων το βιβλιο κ θα μαθεις πολλα.Μετα θα δεις πως περιπου θα κινηθεις.Για οτι θελεις εδω ειμαστε Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 παιδια σας ευχαριστω πολυ!κοιταω εδω και μια ωρα κατι κιαλια της celestron.η μεγαλυτερη τιμη που βρηκα ειναι 432 δολλαρια 25x100 αλλα ειναι 4κιλα!!βεβαιως δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω τοσα λεφτα ακομη...επισης το nightwatch ειναι γραμμενο στα αγγλικα??και που θα το βρω?σε κοινα βιβλιοπωλεια?η τιμη του????και παλι ευχαριστω!!! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 και κατι αλλο...μηπως λεω μηπως θα μου χρησιμευσει καθολου η καμερα πανω στα κιαλια??... Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 θα χρειαστει επισης να αγορασω τριποδα??παιδια σορυ αν σας πρηζω αλλα χρειαζομαι τις συμβουλες σας απεγνωσμενα!! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
Daniel Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Το Nightwatch θα το βρείς στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης http://www.astronomy.gr προς 34€ Είναι ίσως ο καλύτερος οδηγός για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα(και όχι μόνο) στο νυκτερινό ουρανό. Για την κάμερα καλύτερα άστο για τώρα. Τρίποδας όμως οπωσδήποτε! 73 de SV2BWDDanielwww.aegeanastronomy.com
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Νομίζω είναι υπερβολικό να δώσεις 434 δολλάρια απλώς για κιάλια.Με αυτά τα λεφτά και λιγότερα παίρνεις ενα τηλεσκόπιο Αλλά όπως είπαμε, κάθε πράγμα στον καιρό του Το NightWatch είναι γραμμένο στα αγγλικά και είναι το κορυφαίο στο είδος του.Λογικά θα το βρείς στα περισσότερα βιβλιοπωλεία.Όσο για την κάμερα σου, δύσκολο να βγάλεις κάτι καλό απο τα κιάλια καθώς η φωτεινότητα τους δεν επαρκεί.Ίσως όμως κάνεις καμιά καλή λήψη με την Σελήνη.
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 ειναι στα ελληνικα η στα αγγλικα τελικα?ρωταω γιατι ο nickthegreek ειπε πως ειναι στα αγγλικα ενω στην φωτογραφια διαβαζω και ελληνικα...? ειναι μηπως επικινδυνο να παραγγειλω κιαλια απο το εξωτερικο??γιατι προηγουμενως διαβασα μια ιστορια για ενα παιδι που του ηρθε το τηλεσκοπιο σαν μουσακας!!! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 παιδια ειδα αυτα τα κιαλια...αν μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας: Μέγεθος 15 x 70 Σχεδιασμός PorroΠρίσματα BAK-4Επίστρωση ΠολυεπιστρωμέναΑντοχή στις καιρικές συνθήκες ΑδιάβροχαΓωνιακό Πεδίο Όρασης (°) 4.4Γραμμικό Πεδίο Όρασης(m @ 1000 m) 77Exit Pupil (mm) 4.7Eye Relief (mm) 18Ελάχιστη Απόσταση Εστίασης(m) 13Βάρος (gr) 1360 Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
The Guardian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Το nightwatch υπάρχει και σε ελληνική μετάφραση. Ρωτάς σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και αν δεν το έχουν το παραγγέλνεις! Μετά το διαβάζεις και αμέσως σου έχουν λυθεί 1002 απορίες που θα σου δημιουργηθούν. Έπειτα, ξανασκέφτεσαι για κιάλια έχοντας πλέον κάποιες βασικές γνώσεις ενώ παράλληλα αρχίζεις να μαθαίνεις τον ουρανό με τους χάρτες του nightwatch. Ρωτάς στο astrovox για κιάλια. Αγοράζεις κιάλια. ................... Αρχίζεις να σκέφτεσαι το τηλεσκόπιο. Ρωτάς στο astrovox. Μετά από πολύ σκέψη αγοράζεις το τηλεσκόπιο. And the journey begins! C8-NGT
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 Ωππ ζητώ συγνώμη, ναι το NightWatch υπάρχει και στα ελληνικά! Τα κιάλια που ανέφερες πιστεύω οτι είναι καλά.Έχουν μεγάλη διάμετρο που σημαίνει καλύτερη φωτοσυλεκτικότητα και τα πρίσματα είναι απο BAK-4 που τα κάνουν πολύ ποιοτικά.Βέβαια δεν είμαι ο ειδήμων για να απαντήσω εγώ αλλά ο Γιώργος (giorgosgr).
Γαλιλαίος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Κατ’ αρχήν καλώς ήρθες!!! Επιτέλους μια νέα κοπέλα στο astrovox…! (Με το νέα εννοώ κάτω των 18 ) το αναφέρω αυτό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις… παιδια ειδα αυτα τα κιαλια...αν μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας: Μέγεθος 15 x 70 Σχεδιασμός Porro Πρίσματα BAK-4 Επίστρωση Πολυεπιστρωμένα Αντοχή στις καιρικές συνθήκες Αδιάβροχα Γωνιακό Πεδίο Όρασης (°) 4.4 Γραμμικό Πεδίο Όρασης(m @ 1000 m) 77 Exit Pupil (mm) 4.7 Eye Relief (mm) 18 Ελάχιστη Απόσταση Εστίασης(m) 13 Βάρος (gr) 1360Να υποθέσω οτι μιλάς για τα Celestron SkyMaster 15Χ70;Αν ναι στα συνιστώ(μια από αυτές τις μέρες θα τα παραγγείλω κι εγώ) αλλά να πάρεις και τριποδάκι γιατί είναι λίγο βαριά...Μπορείς να τα βρεις εδώ http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=696050&CFTOKEN=50321269Α! τα κιάλια αυτά τα έχει το Sky at Night του Ιουλίου σαν "best buy" ειναι στα ελληνικα η στα αγγλικα τελικα?ρωταω γιατι ο nickthegreek ειπε πως ειναι στα αγγλικα ενω στην φωτογραφια διαβαζω και ελληνικα...? ειναι μηπως επικινδυνο να παραγγειλω κιαλια απο το εξωτερικο??γιατι προηγουμενως διαβασα μια ιστορια για ενα παιδι που του ηρθε το τηλεσκοπιο σαν μουσακας!!! Στα Ελληνικά θα το βρεις εδώ http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=696050&CFTOKEN=50321269Δε νομίζω ότι σε συμφέρει η αγορά από το εξωτερικό γιατί η τιμές στην Ευρώπη είναι περίπου ίδιες και αν τα παραγγείλεις από Αμερική μάλλον θα τα πληρώσεις πολύ ακριβότερα... Άσε που θα αργήσεις πολύ περισσότερο να τα παραλάβεις Νομίζω είναι υπερβολικό να δώσεις 434 δολλάρια απλώς για κιάλια.Με αυτά τα λεφτά και λιγότερα παίρνεις ενα τηλεσκόπιο Αλλά όπως είπαμε, κάθε πράγμα στον καιρό του Το NightWatch είναι γραμμένο στα αγγλικά και είναι το κορυφαίο στο είδος του.Λογικά θα το βρείς στα περισσότερα βιβλιοπωλεία.Όσο για την κάμερα σου, δύσκολο να βγάλεις κάτι καλό απο τα κιάλια καθώς η φωτεινότητα τους δεν επαρκεί.Ίσως όμως κάνεις καμιά καλή λήψη με την Σελήνη.Δε νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να βγάλεις φωτογραφία τη σελήνη από τα κιάλια(Με τα λεφτά που αναφέρεις μπορείς να πάρεις ένα 8ιντσο τηλεσκόπιο)...Μην αφήνεις τον ενθουσιασμό σου να σε παρασύρει σε αλόγιστα και άσκοπα έξοδα Την έχω πατήσει κι εγώ έτσι πολλές φορές και αν δεν ήταν οι φίλοι του astrovox να με συμβουλέψουν ακόμα θα την πάταγα(Ευχαριστώ παιδιά) ps. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κι αυτόhttp://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=696050&CFTOKEN=50321269εμένα τουλάχιστον με έχει βοηθήσει αρκετά... «Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Γαλιλαίος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Ωππ ζητώ συγνώμη, ναι το NightWatch υπάρχει και στα ελληνικά! Τα κιάλια που ανέφερες πιστεύω οτι είναι καλά.Έχουν μεγάλη διάμετρο που σημαίνει καλύτερη φωτοσυλεκτικότητα και τα πρίσματα είναι απο BAK-4 που τα κάνουν πολύ ποιοτικά.Βέβαια δεν είμαι ο ειδήμων για να απαντήσω εγώ αλλά ο Γιώργος (giorgosgr). Ακριβώς έτσι…Αν θες ρίξε μια ματιά εδώhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3636&highlight= «Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 susula,παρε κυαλια με μεγεθυνση εως 10 φορες, παραπανω χρειαζεσαι τριποδα πραγμα που σημεινει πως η παρατηρηση δεν ειναι πρακτικη.Φροντισε να ειναι multicoated η ακομα καλυτερα fully multicoated και να εχουν πρισματα porro απο BAK-4 και οχι ΒΚ-7.Κοντολογις εγω θα ελεγα ενα ζευγαρι 7x50 η 10x50. ΥΓ στα κυαλια ο πρωτος αριθμος δειχνει την μεγεθυνση και ο δευτερος την διαμετρο του αντικειμενικου σε χιλιοστα.10x50 πχ σημαινει 10 φορες μεγεθυνση και 50mm διαμετρος φακου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
dkef Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, τα κιάλια που βρίσκονται στο όριο για παρατήρηση με το χέρι είναι τα 8x56 και βάρος 1 κιλό. Ακόμα και αυτά για μερικούς είναι δύσκολα και πρέπει να κατέβουν στα 7x50 και στα 700-800 γρ. Οτιδήποτε μεγαλύτερο θέλει τρίποδο. Susula, κοίτα και την περίπτωση των Vixen Ultima, θεωρούνται από τα καλύτερα κιάλια για αστροπαρατήρηση. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 δηλαδη ρε παιδια να μην σκεφτω για παραπανω απο 15x μεγενθυση εξαιτιας του βαρους?ο τριποδας θα μου δημιουργησει προβληματα??το θεμα ειναι οτι τα αμεσως επομενα κιαλια (τα 20x80 και 25x100) εχουν πολυ μικρο exit pupil για βραδυ...δεν νομιζετε?και κατι αλλο.με πηραν τηλ απο το πλανηταριο το μαγαζι στα λαδαδικα και μου ειπαν οτι πολλοι αρχαριοι αγοραζαν τηλεσκοπιο και μετα απο αρκετο καιρο θελησαν να παρουν και κιαλια για λογους πρακτικοτητας και επισης ειπε πως τα κιαλια εχουν απιστευτα πλεονεκτηματα σε σχεση με το τηλεσκοπιο, αν και εχουν και μειονεκτηματα.τι ακριβως εννοουσε? Σας υπερευχαριστω για την συμπαρασταση και την σημασια που μου δωσατε!!ελπιζω καποια στιγμη να σας ανταποδωσω Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δυστυχώς τα Ultima είναι πανάκριβα αλλά είναι και από τα καλύτερα. Ειμαι ιδιοκτήτης ενός ζευγαριού Celestron 15x70 και μπορώ να πω ότι είναι όντως βαριά και θέλουν οπωσδήποτε τρίποδο αλλά είναι πολύ καλά σε απόδοση!! Βέβαια στο τρίποδο μπορείς να βάλεις και βάση για να τοποθετείς πάνω σε αυτήν τα κιάλια, κάτι που θα κάνω και γω στο μέλλον. Προς το παρόν ξέχνα κάμερες πάνω σε κιάλια, πάρε το Nightwatch στα Ελληνικά το έχουν και τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου στην Αθήνα! ΜΗ βιαστείς να κάνεις αγορές χωρίς να έχεις διαβάσει καλά το nightwatch!!!! Πρέπει να αποφασίζεις τι εξοπλισμό θέλεις ήρεμα και με βάση τις προτεραιότητές σου και την τσέπη σου!!Αν θες αστροφωτογράφηση με μεγάλο τηλεσκόπιο ετοιμάσου για γερό ποσό... Αν θες απλή παρατήρηση όπου και θα μπορείς να πάρεις ένα μεγάλης διαμέτρου τηλεσκόπιο, ετοιμάσου για... συντροφιά δεύτερου ατόμου λόγω μεγέθους σε μεταφορά, και σίγουρα μεταφορά με αυτοκίνητο σε βουνό - τιμή τηλεσκοπίου από 500 ευρώ έως και 7.500 ευρώ για ένα 15ιντσο με πολύ καλά οπτικά......Επίσης να σου πω και τι άλλο χρειάζεται πριν αγοράσεις εξοπλισμό εκτός του βιβλίου: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ - ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ - ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!! Aγαπητή susula θα συμφωνήσω με την τελευταία πρόταση του Αργύρη. Ίσως είναι το σημαντικότερο απ'όλα να δεις από διάφορα τηλεσκόπια,να γνωρίσεις και άλλα άτομα που ασχολούνται με το χόμπι και να τους κάνεις ερωτήσεις. Θα λύσεις όλες τις απορίες σου! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
dkef Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 και κατι αλλο.με πηραν τηλ απο το πλανηταριο το μαγαζι στα λαδαδικα και μου ειπαν οτι πολλοι αρχαριοι αγοραζαν τηλεσκοπιο και μετα απο αρκετο καιρο θελησαν να παρουν και κιαλια για λογους πρακτικοτητας και επισης ειπε πως τα κιαλια εχουν απιστευτα πλεονεκτηματα σε σχεση με το τηλεσκοπιο, αν και εχουν και μειονεκτηματα.τι ακριβως εννοουσε? Εγώ ήμουν ένας τέτοιος αρχάριος. Έχουν δίκιο. Τα κιάλια χρειάζονται και για να μάθεις τον ουρανό και για να δεις πως είναι να παρατηρείς και αν πραγματικά σ' αρέσει. Επίσης είναι φοβερά πρακτικά γιατί τα έχεις πάντα μαζί σου και όταν παρουσιαστεί ευκαιρία παρατηρείς. Μπορείς να "πιάσεις" τα πιο ωραία πράγματα που σου τυχαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις (πχ. ένα πολυ σκοτεινό ουρανό), ακόμα και την ημέρα. Την τελευταία (μερική) έκλειψη ηλίου την παρατήρησα μέσα από τα κιάλια μου, τα οποία κουβάλησα στη δουλειά, καθότι δεν μπορούσα ούτε να λείψω ούτε να κουβαλήσω το τηλεσκόπιο. Με ένα φθηνό (λόγω μικρού μεγέθους) φίλτρο ηλίου είδα την έκλειψη απίστευτα ωραία. Και επειδή τα κιάλια είναι τόσο πρακτικά και χρήσιμα, αξίζει IMO να πάρεις ένα καλό ζευγάρι. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 ...μου ειπαν οτι πολλοι αρχαριοι αγοραζαν τηλεσκοπιο και μετα απο αρκετο καιρο θελησαν να παρουν και κιαλια για λογους πρακτικοτητας... Προσωπικά εγω θέλω να προμηθευτώ κιάλια το συντομότερο δυνατο.Και αυτό γιατί έκανα το λάθος να αγοράσω κατευθείαν τηλεσκόπιο και τώρα η εκμάθηση του ουρανού είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση.
The Guardian Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Επίσης να σου πω και τι άλλο χρειάζεται πριν αγοράσεις εξοπλισμό εκτός του βιβλίου: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ - ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!! Πολύ σωστή η παρατήρηση του Αργύρη. Έτσι θα αρχίσεις να βλέπεις πο καθαρά τα πράγματα. Αν θες αστροφωτογράφηση με μεγάλο τηλεσκόπιο ετοιμάσου για γερό ποσό... Αν θες απλή παρατήρηση όπου και θα μπορείς να πάρεις ένα μεγάλης διαμέτρου τηλεσκόπιο, ετοιμάσου για... συντροφιά δεύτερου ατόμου λόγω μεγέθους σε μεταφορά, και σίγουρα μεταφορά με αυτοκίνητο σε βουνό - τιμή τηλεσκοπίου από 500 ευρώ έως και 7.500 ευρώ για ένα 15ιντσο με πολύ καλά οπτικά...... Όλη η ιστορία με το ποιηματάκι "πάρε nightwatch, μετά κιάλια, κλπ" που λέμε όλοι εδώ αποσκοπεί στο να βρεις μέσω αυτού του δρόμου τι θες απο το τηλεσκόπιό σου, και μετά να το αγοράσεις. Όπως βλέπεις, απο αυτά που είπε ο Αργύρης πιο πριν, η αγορά ενός τηλεσκοπίου κοστίζει πολύ, και συνέχεια ανεβαίνει με τα προσοφθάλμια, τα φίλτρα κλπ που σε μερικές περιπτώσεις κοστίζουν όσο ένα μικρό τηλεσκόπιο. Το μονοπάτι αυτό θα σε οδηγήσει σε μία αγορά που θα καλύψει τις περισσότερες ανάγκες σου. Φυσικά, μόνο όταν λειτουργήσεις το τηλεσκόπιό σου θα καταλήξεις στο τι πραγματικά θες από αυτό, και αργότερα ίσως να αποκτήσεις και δεύτερο (και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο.... ).Φαντάσου να δώσεις 2000+ να πάρεις Cassegrain σε ισημερινή στήριξη computerised, gps, psino-kafe κλπ και μέσα σε 3 μήνες να βρείς οτι εσύ θές γρήγορη παρατήρηση, χωρίς πολλά στησίματα, τρίποδες και τα σχετικά (δηλαδή θές dobson)! Ή και το αντίθετο. Να πάρεις dob και να καταλήξεις οτι η ζωή σου είναι η αστροφωτογράφηση! Θα κλαις τα λεφτά σου γιατί το τηλεσκόπιό σου δεν θα σε ικανοποιεί... Αλλά ακόμα και η αγορά των κιαλιών έχει ψηλούς τιμοκαταλόγους, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! C8-NGT
susula Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2006 Σε λιγες ημερες θα αγορασω το nightwatch, εν τω μεταξυ θα αρχισω να μαζευω φραγκα για τα κιαλια και οταν διαβασω καλα το βιβλιο θα τα παρω και θα αρχισω την περιηγηση μου στον μεγαλο ουρανο.Ησασταν εκπληκτικοι.Οποτε χρειαστω κατι θα σας ξαναενοχλησω... σας ξαναευχαριστω για την προσοχη σας!!χαρηκα πολυ που ανακαλυψα αυτο το site και ποσο μαλλον αυτο το forum!!Και παλι ευχαριστω! Ολοι ειμαστε μικρα κολοκυθακια!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα