Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η αστρονομία με έχει γοητεύσει. Όπως είπε και ο Hubble, "Η αστρονομία είναι κάτι σαν την ιεροσύνη. Κανείς δεν πρέπει να την επιλέξει αν δεν έχει κληθεί για αυτήν. Εγώ ένιωσα αυτό το ξεκάθαρο κάλεσμα και γνώριζα ότι ακόμα και αν δεν ήμουν ο καλύτερος, το μόνο που είχε σημασία ήταν η αστρονομία"

Νιώθω και εγώ λοιπόν αυτήν την έλξη (χωρίς βέβαια να είναι το μόνο που έχει σημασία!). Μετά από αρκετό διάβασμα αποφάσισα να το συνδιάσω με κάποιο πτυχείο απ' αυτά που προσφέρονται online.

Κάνοντας μια 1η μικρή έρευνα βρήκα το Swinburne Astronomy Online (http://astronomy.swin.edu.au/sao/index.html). Αναγνωρησμένο πανεπηστήμιο της Αυστραλίας που προσφέρει πτυχείο και master! Τα μαθήματα γίνονται μέσω CDs που στέλνονται και οι εξετάσεις είναι συνδιασμός εξετάσεων μέσω Η/Υ και εργασιών. Το πρόγραμμα μου φαίνεται καλό και μερικά δείγματα των CD που κατέβασα φαίνονται προσεγμένα.

Δεν το έχω μελετήσει όλο το site τους ακόμα!

Τα εξάμηνα δυστηχώς είναι ανάποδα από τα δικά μας χρονικά. Μάρτιο-Ιούνιο και Αύγουστο - Νοέμβριο. Τα δίδακτρα φαίνονται λογικά με 5500 Euro για το Diploma και 8300 Euro για το Master.

Ξέρει κανείς τίποτα για το παραπάνω πανεπηστήμιο ή για κάποιο άλλο καλό που να προσφέρει μαθήματα εξ' αποστάσεως;

Δημοσιεύτηκε

Αν σ΄ενδιαφέρει πιό κοντά κοίταξε στη Μ. Βρεττανία. Μπορείς να δεις πληροφορίες για εκπαίδευση από απόσταση στα παρακάτω πανεπιστήμια:

1. University of Central Lancashire (UCLAN) http://www.studyastronomy.com/

2. Liverpool JMU http://www.astro.livjm.ac.uk/courses/distance.shtml

3. Jodrell Bank Observatory of the University of Manchester http://www.jb.man.ac.uk/distance/

Άλλα πανεπιστήμια στη UK με σχετικές σχολές:

-Cambridge. Welcome to the Cambridge Astronomy Open Day

-Glasgow University - Astronomy Group.

-Imperial College, University of London - Astrophysics Group.

-University of Birmingham - Space Research.

-University of Bradford - Engineering in Astronomy Group.

-University of Edinburgh - Department of Physics and Astronomy.

-Leeds University - Astrophysics Group.

-Leicester University - Physics & Astronomy.

-University of Manchester - Astronomy Group.

-The Open University , (Astronomy Group)

-University of Oxford - Astrophysics.

-Queen Mary & Westfield College Astronomy Unit.

-University of Salford - Joule Physics Laboratory

-University of Southampton - Astronomy Group.

-University of Wales, College of Cardiff - Department of Physics and Astronomy.

-University of Wales, Swansea - Physics Department.

-U.M.I.S.T. - Astrophysics Group.

Λινκς για αυτά μπορείς να βρείς Εδώ

Ελπίζω να βήθησα λίγο στο ψάξιμο. Καλή τύχη.

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Δημοσιεύτηκε
Ααααααχ! Αυτά είναι 8)

Εγώ πάντως στη θέση σου θα πήγαινα Αυστραλία να πάρω το πτυχίο

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Xε! Χε! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :-#

Καλά θα ήταν αλλά οι υποχρεώσεις εδω δεν μ' αφήνουν. Δεν έχω πια την ηλικία σου! :wink:

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν είδα τις διευθύνσεις του Daniel:

Η 1η: δίνει κάποια πιστοποιητικά που ισοδυναμούν με 2 πρώτα χρόνια πτυχίου. Κάπου αναφέρει για Bachelor αλλά χωρίς να διευκρινίζει πως. Έστειλα email για να μάθω.

Δεν ξέρω αλλά πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα με βαθμούς (credits) στην Αγγλία και είναι διαπανεπιστημιακό. Αυτό από ότι είδα έχει μαθήματα που συνολικά σου δίνουν 380 credits.

Η 2: το ίδιο. 10 μαθήματα σαν πιστοποιητικά για χρήση σε πανεπιστήμια. Σου δίνουν 134 credits συνολικά τα μαθήματα αυτά.

Η 3: το ίδιο. Σύνολο 70 credits.

Από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια κανένα δεν προσφέρει online μαθήματα. :( Δεν πειράζει είνα μια καλή λίστα για κανένα master :wink:

Προς το παρόν το Αυστραλιανό λοιπόν.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσιεύτηκε

Thanks Vega. Το μελέτησα και αυτό και για μια στιγμή μου φάνηκε ιδανικό. Παρόλα αυτά προσφέρει μόνο Certificate (πιστοποιητικό δηλαδή) για την αστρονομία μετά από την παρακολούθηση 2 μόνο μαθημάτων. Πτυχίο αστρονομίας δεν έχει, έχει μόνο φυσικών επιστημών που μ' αρέσει πολύ αλλά δεν με ενδιαφέρει τόσο! Επίσης για κάθε μάθημα μάλλον θα πρέπει να παρεβρεθώ κάπου για εξετάσεις. Μάλλον θα είναι Αθήνα αλλά αυτό ίσως μου δημιουργήσει πρόβλημα καθώς δεν μπορώ να απουσιάζω τόσο εύκολα από τη δουλειά μου.

Το Swinburne προσφέρει Diploma όχι βέβαι Degree (το οποίο είναι ανώτερο) αλλά σου δίνει την ευκαιρία και για master. Επίσης η εξετάσεις είναι συνδιασμός computer based tests και με εργασιών κάτι που θα με διευκολίνει.

Άρα μάλλον για το Αυστραλιανό θα πάω. Θα επικοινωνήσω μαζί τους και θα αποφασίσω!

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω αλλά πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα με βαθμούς (credits) στην Αγγλία και είναι διαπανεπιστημιακό. Αυτό από ότι είδα έχει μαθήματα που συνολικά σου δίνουν 380 credits.

Η 2: το ίδιο. 10 μαθήματα σαν πιστοποιητικά για χρήση σε πανεπιστήμια. Σου δίνουν 134 credits συνολικά τα μαθήματα αυτά.

Η 3: το ίδιο. Σύνολο 70 credits.

Να ρωτήσω κάτι; Τι είναι τα credits;

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω κάτι; Τι είναι τα credits;

Τώρα τα είδα και γω. Είναι κάτι σαν μόρια μαθήματος. Κάθε μάθημα έχει το δικό του αριθμό, μπορεί πχ 30, 60, 15 κλπ. Για να πάρεις πτυχείο, δίπλωμα κλπ πρέπει να συγκεντρώσεις κάποιο αριθμό από αυτά. Δηλαδή επιλέγεις κάποια μαθήματα επιλογής και κάποια βασικά που δίνουν τετοιο άθροισμα ώστε να πάρεις το πτυχείο!

Για το πτυχείο φυσικών επιστημών στο Open University της Οξφόρδης θέλει πχ 360 credits.

Δημοσιεύτηκε
Πρψτα ρωτησα να δω τι παιζει και μετα για τον τροπο εγγραφης και πληρωμης (για περισσοτερες πληροφοριες) αλλοστε το εξαμηνο εχει ηδη αρχισει αρα παμε για το επομενο

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε
Πρψτα ρωτησα να δω τι παιζει και μετα για τον τροπο εγγραφης και πληρωμης (για περισσοτερες πληροφοριες) αλλοστε το εξαμηνο εχει ηδη αρχισει αρα παμε για το επομενο

Ωραία αν έχεις την καλοσύνη πες μου και μένα τι θα σου πουν! Αντε να γίνουμε και συμφοιτητες! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

επίσης ενδιαφέροντα προγράμματα θα βρείτε και εδώ :

http://www.usq.edu.au/sciences/biophysci/futurestudents/physics/astronomy/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Carter στη διεύθυνση :

"Brad Carter" .

Το κόστος μου φάνηκε πολύ ελκυστικό, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ο χρόνος δύο (2) ωρών το χρόνο που δίνεται για χρήση ρομποτικού τηλεσκοπίου, μέσω internet φυσικά, για εκτέλεση εργασιών.

Φιλικά Γιώργος O:)

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Δημοσιεύτηκε

Ωραία αν έχεις την καλοσύνη πες μου και μένα τι θα σου πουν! Αντε να γίνουμε και συμφοιτητες! :cheesy:[/q

Ok οταν μου απαντησουν θα σου πω

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

επίσης ενδιαφέροντα προγράμματα θα βρείτε και εδώ :

http://www.usq.edu.au/sciences/biophysci/futurestudents/physics/astronomy/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Carter στη διεύθυνση :

"Brad Carter" .

Το κόστος μου φάνηκε πολύ ελκυστικό, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ο χρόνος δύο (2) ωρών το χρόνο που δίνεται για χρήση ρομποτικού τηλεσκοπίου, μέσω internet φυσικά, για εκτέλεση εργασιών.

Φιλικά Γιώργος O:)

Και αυτό μόνο certificate για Αστρονομία προσφέρει (3 μαθηματα και 1 εργασία που μπορεί να χρησιμοποιήσεις και το τηλεσκόπιο που ανέφερες). Προσφέρει πτυχείο Φυσικής σε συνδιασμό με Αστρονομία αλλά πρέπει να έχεις και παρουσία εκεί!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης