Jump to content

stemi

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    220
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από stemi

  1. Ως γνωστό ο Ήλιος παρουσιάζει ένα 11-ετή κύκλο αλλαγής της έντασης και τελικά της πολικότητας του μαγνητικού του πεδίου. Κατά το ελάχιστο αυτού του κύκλου η ηλιακή δραστηριότητα (ηλιακές κηλίδες, εκλάμψεις και CME) πέφτει στο ελάχιστο. Έχει παρατηρηθεί ότι η μειωμένη δραστηριότητα οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας της Γης και σε αύξηση των βροχών. Η σχέση ίσως οφείλεται στο ότι ο μειωμένος ηλιακός άνεμος επιτρέπει περισσότερες κοσμικές ακτίνες που πηγάζουν από το γαλαξία μας να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας και αυτές βοηθάνε στο σχηματισμό χαμηλών σύννεφων. Το τελευταίο ελάχιστο έγινε το 2005 και από τότε να σηκωθεί!! Η δραστηριότητα παραμένει ασυνήθιστα μικρή. Δείτε και την επισύναψη που δείχνει τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων ανά τα έτη. Ο Ήλιος μερικές φορές μπαίνει σε χαμηλή δραστηριότητα για χρόνια. Η τελευταία φορά έγινε το 1790-1830 (ελάχιστο Dalton) με αποτέλεσμα παρατεταμένους χειμώνες, καταστροφές στις καλλιέργειες και πείνα (οι Έλληνες όμως το νίκησαν και αυτό)! Ήδη από τον Ιανουάριο 2007, ο Ιανουάριος 2008 ήταν πιο κρύος κατά 0,75 C. H μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία 100 χρόνια! Δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά λέτε να μπαίνουμε σε μια κρύα περίοδο; Η ένταση φυσικά δεν μπορεί να είναι γνωστή αλλά μπορεί να είναι από μια μικρή ανακούφιση του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως μια μίνι παγετώδη περίοδο με παγκόσμια οικονομική περίοδο! Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι τέτοιο και να είναι ελαφρύ ώστε να μας σώσει από την υπερθέρμανση και την λειψυδρία! (Πάντως η Ελλάδα θα ευνοηθεί και τουριστικά!)
  2. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω ακριβώς Το Μ27 το έβλεπα όντως σαν βαράκι!! Το Μ57 ίσα που διάκρινα ένα φωτεινό δακτύλιο! Ήδη ψάχνω για πιο σκοτεινό μέρος. Το πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι λίγο τους μακρείς χωματόδρομους με τους κραδασμούς που θα προξενήσουν στο τηλεσκόπιο. Ελπίζω να βρω κάποιον να πάω πριν την επόμενη πανσέληνο! Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
  3. Είμαι στο Graduate Diploma of Science (Astronomy), στο απλό πτυχίο δηλαδή. Έχω ολοκληρώσει τα 3 από τα 8 units που απαιτούνται. Για την αναγνώριση κατά δήλωση τους: "All SAO degrees are awarded and fully accredited by Swinburne University of Technology, which is a recognised university by the Australian Federal Government." άρα ισότιμο, δες και εδώ: http://astronomy.swin.edu.au/sao/prospective/prospective/accreditation.xml
  4. Εγώ προσωπικά είμαι γραμμένος στο Swinburne Astronomy Online που δίνει πτυχίο με μαθήματα μέσω Ιντερνετ. Προαπαιτούνται πτυχίο από Πανεπιστήμιο θετικών σπουδών και γνώση αγγλικών! Δεν είναι καθόλου εύκολο όπως αρχικά ίσως ακούγεται. Θέλει να διαθέσεις πάρα πολύ χρόνο και διάβασμα. Το επίπεδο είναι ψιλό και οι εργασίες επιβλέπονται από σοβαρούς επιστήμονες!( Έχει τύχει να έχω supervisor σε μια εργασία και έναν σχετικά γνωστό έλληνα!) Μέχρι στιγμής (μετά από 1,5 χρόνο) είμαι ευχαριστημένος από τις γνώσεις που απέκτησα! Το πρόγραμμα προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές!
  5. Λοιπόν μετά από πολύ καιρό από την αγορά του CPC 1100 βρήκα χρόνο να το δοκιμάσω! Βλέπετε έγινα τελικά πατέρας και ο χρόνος είναι ελάχιστος!! Λοιπόν, καταρχήν δυσκολεύομαι να βρω παρέα για παρατήρηση! Τελικά βρήκα κάποιον συνάδελφο διαθέσιμο από τις 9 έως τις 12 για μια μέρα προς το παρόν! Πήγαμε λοιπόν στις 31/7 (ασέληνη νύχτα) σε ένα λόφο. Το μεγάλο πρόβλημα νομίζω ήταν η φωτορύπανση! Ενώ η κοντινότερη περιοχή απείχε καμιά 10αριά χιλιόμετρα (τα φώτα της όμως ήταν ευδιάκριτα από το μέρος που ήμασταν) ήταν αρκετά φωτεινά ώστε να περπατάς σχετικά άνετα χωρίς φακό! Από τη μικρή άρκτο έβλεπα μόνον τον πολικό αστέρα με γυμνό μάτι ενώ για το γαλαξία ούτε συζήτηση. Χρησιμοποιώντας κυρίως 2 προσοφθάλμια (celestron 40mm, Nagler 13 mm) και ένα barlow 2x μόνο από τον Δία και το M13 έμεινα ευχαριστημένος. Γαλαξίες ούτε συζήτηση! Νεφελώματα μόνο πλανητικά και αυτά με δυσκολία όπως το M57 (ring nebula) και το Μ27 (dumbbell nebula). Ανοικτά σμήνη ικανοποιητικά αλλά με τα σφαιρικά εκτός του M13 δεν διάκρινα πολλά πράγματα! Δυστυχώς ο χρόνος ήταν λίγος και κάποιο δικό μου λάθος στη ρύθμιση του τηλεσκοπίου τον μείωσε ακόμα περισσότερο. Το τηλεσκόπιο λειτουργεί άψογα και το GOTO είναι άριστο με απίστευτες δυνατότητες και πληροφορίες για κάθε αντικείμενο! Τι πήγε λοιπόν στραβά; Η φωτορύπανση όπως την περιγράφω ήταν μεγάλη; Είναι η φωτορύπανση τόσο μεγάλο πρόβλημα για τέτοιο τηλεσκόπιο; Εκτός από πιο σκοτεινό μέρος τι μπορώ να περιμένω από φίλτρα μείωσης της φωτορύπανσης; Πως θα φαίνονται γαλαξίες σαν της Ανδρομέδας ή ο Μ51 από το τηλεσκόπιο μου; Δεν το κρύβω ότι έχω ψιλοαπογοητευτεί…
  6. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Φίλε Lasko μου φάνηκε για το μέγεθος του σχετικά εύκολο στη μετακίνηση. Σε 1-2 βδομάδες θα προσπαθήσω αν βρω χρόνο να το χρησιμοποιήσω, τότε θα σου πω λεπτομέρειες.
  7. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας!
  8. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Λοιπόν έφθασε Είναι εδώ!! Σώο και εντυπωσιακό!! Ούτε γρατζουνιά δεν έχει παρά το μεγάλο του ταξίδι. Η ξυλοκατασκευή της μεταφορικής ήταν φοβερή, έδωσε μεγάλη επιπλέον ασφάλεια! Την μεταφορική την συστήνω ανεπιφύλακτα! Συνολικά με κόστισε 2430 Ευρώ δηλαδή κέρδος γύρω στα 2000 ευρώ! Όσο για το τελωνείο … όλα καλά, στείλτε pm και θα σας πω! Τώρα θα αρχίσουν οι αγορές για προσοφθάλμια κλπ. Έχω μερικά αλλά δεν είναι καλής ποιότητας. Πάντως δεν θα το στήσω νωρίς για παρατήρηση μιας και έχω κάτι τραβήγματα με νοσοκομεία που δεν προβλέπεται να τελειώσουν σύντομα!
  9. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Φίλε Lasko έχω υπομονή. Όσο για τον καιρό πρέπει να είμαστε λίγο καλήτερα αλλά τουλάχιστον φέτος βρέχει πολύ (καλό αυτό για την φύση)!
  10. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Το τηλεσκόπιο θα ήταν εδώ τώρα εάν δεν απεργούσαν οι λιμενεργάτες του Πειραιά. Έχει να έρθει καράβι από ΗΠΑ από τα Χριστούγεννα. Τα containers ξεφορτώνονται στην … Χάιφα και περιμένουν κάποιο καράβι από την Ελλάδα να πάει να τα παραλάβει. Αυτά …
  11. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Οκ, ξεκίνησε. Σε 20 μέρες περίπου θα είναι εδώ. Η μεταφορική μου χρέωσε συνολικά 310 $ στα οποία περιλαμβάνεται η μεταφορά (ΝΥ έως Ρόδο), ένα ξύλινο κιβώτιο για έξτρα προστασία και ασφάλιση (60$)!
  12. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Τα πακέτα είναι σπίτι του, αλλά αυτός τώρα πήγε διακοπές στο Μαϊάμι Οπότε περιμένω να γυρίσει για να μου το στήλει! Ζήσε Μάη μου δηλαδή ... Να και μια φωτογραφία των κουτιών.
  13. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Όμως το παιδί που προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει έχει ήδη χρεωθεί το ποσό και εγώ έχω ξαναστείλει τα λεφτά. Άρα αναγκαστικά θα πάω μέχρι τέλος. Σήμερα πάντως είχα καλά νέα. Ξαναέστειλα τα χρήματα και αυτή τη φορά η τράπεζα στις ΗΠΑ είπε ότι μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να τα πάρει αν και η διαδικασία και πάλι δεν ήταν απόλυτα σωστή. Το τηλεσκόπιο θα το παραλάβει σήμερα (πήγε χτες αλλά δεν ήταν κανείς σπίτι να το παραλάβει). Η UPS θέλει 650+ $ να το φέρει (λόγω μεγάλου όγκου). Επικοινώνησα όμως με την Argo (μεταφορική μέσω θαλάσσης με έλληνα ιδιοκτήτη) στις ΗΠΑ και μου είπε να το στείλει με χρέωση 200$. Επίσης μπορεί να θα κατασκευάσει (με επιπλέον κόστος) ξύλινο προστατευτικό πλαίσιο. Κάνει 18 ημέρες να έρθει Πειραιά. Η Meade (ρώτησα για το Nexstar γιατί η Celestron δεν απαντούσε) μου είπε ότι η συσκευασία είναι τόσο καλή ώστε δεν διατρέχει κίνδυνο στη μεταφορά εκτός και αν υποστεί κάποιο ισχυρό χτύπημα. Ρώτησα και στο cloudy nights και εκεί μου είπανε ότι έχουν εμπειρίες από μεγάλα ταξίδια χωρίς πρόβλημα (εκτός από κάποιον που το τηλεσκόπιο έπεσε από μεγάλο ύψος και έγινε … κομμάτια ). Μάλιστα κάποιος μου είπε ότι το CPC του διέσχισε όλη την Αυστραλία σε νταλίκα αφού ήρθε με αεροπλάνο από Αμερική χωρίς να θέλει ούτε collimation. Οπότε φοβάμαι περισσότερο τους εργάτες στο λιμάνι αλλά ο αντιπρόσωπος εδώ με καθησύχασε. Το κόστος του τηλεσκοπίου εδώ είναι 4300 Ευρώ. Μέχρι στιγμής τα έξοδά μου είναι 2000 Ευρώ. Ελπίζω να μείνουν κάτω από 3000.
  14. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Η ιστορία μέχρι στιγμής… Δέχτηκε ο γνωστός να με εξυπηρετήσει. Παρήγγειλε το τηλεσκόπιο από την Amazon γιατί η Adorama ήθελα 150$ φόρους Νέας Υόρκης. Η Amazon δεν χρέωσε μεταφορικά για εσωτερικό! Εγώ εντωμεταξύ απόστειλα με έμβασμα κάποια χρήματα (2270 Ευρώ) μέσω της τράπεζας Πειραιώς. Τα χρήματα τελικά επέστρεψαν πίσω μετά από 2 εβδομάδες ενώ είχα ήδη πληρώσει 50 Ευρώ (34 Ευρώ για αποστολή και 16 για επαναπροώθηση γιατί λόγω λάθους του υπαλλήλου τα λεφτά είχαν κωλύσει σε μια ενδιάμεση τράπεζα. Η πλάκα είναι ότι η ενδιάμεσος πήρε άλλα 35 Ευρώ για να τα στείλει πίσω!! Ζημιά δηλαδή 85 Ευρώ. Ο λόγος που τα ξανάστειλε είναι ότι η τελική τράπεζα δέχονταν μόνο $ και εγώ είχα στείλει Ευρώ. Ο υπάλληλος δεν το γνώριζε… Κατηγόρησα ελαφρά τον υπάλληλο, εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει από την τσέπη του τη ζημιά αλλά δεν δέχτηκα. Πήρα τα λεφτά λοιπόν και έψαξα για Paypal και Western Union. Αυτοί θέλουν όμως 5% και 91 Ευρώ αντίστοιχα! Τελικά θα ξαναπάω στην Πειραιώς τώρα τουλάχιστον θα έχουν μάθει από τα λάθη τους. Όσο για το τηλεσκόπιο έφτασε στον ενδιάμεσο χωρίς τρίποδο! Η Amazon δεν μπορούσε να στείλει μόνο τρίποδο και έτσι ακύρωσε την αγορά του επιστράφηκαν τα λεφτά και ξαναπαρήγγηλε από την Amazon το ίδιο τηλεσκόπιο. Αυτά … όλα ρολόι!
  15. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Λοιπόν σχεδόν έτοιμο προς αποστολή τo CPC 1100 Ακόμα μία ερώτηση όμως. Έχω επιλογή να έρθει μέσω πλοίου. Θα γλιτώσω γύρω στα 500 $ (μεταφορικά και ΦΠΑ γιατί θα έρθει Ρόδο) θα κάνει 20-30 ημέρες να ρθει, αλλά σκέφτομαι τους κραδασμούς. Τι λέτε, να το διακυνδινεύσω;
  16. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Το ενδεχόμενο της αποστολής είναι πλέον πολύ κοντά. Κάποιοι προβληματισμοί όμως τώρα εγείρονται!! Πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά ενός τόσο μεγάλου πακέτου; Δεν εννοώ μόνο το ενδεχόμενο απώλειας αλλά κυρίως το ενδεχόμενο ζημιάς! Το πακέτο με τον ΟΤΑ είναι 30+ κιλά και αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις. Τι πιθανότητα έχει να σπάσει κάτι; Τι γίνεται τότε; Σε κάποιες μεταφορικές είδα ότι δέχονται ασφάλιση για σπάσιμο αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο στην UPS με την οποία συνεργάζεται το Adorama. Τι γίνεται αν υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα με το τηλεσκόπιο; Θα πρέπει να πάει πίσω στις ΗΠΑ; Πάλι τι πιθανότητα υπάρχει για αυτό το ενδεχόμενο; Έχει κανείς εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι; Η διαφορά με τα εδώ μαγαζιά είναι 1700 ευρώ. Αξίζει να το διακινδυνεύσω ή καλύτερα να το αγοράσω από εδώ;
  17. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Σε ερώτηση σε online αμερικάνικο κατάστημα για αγορά τηλεσκοπίου απάντησαν: Thank you for inquiring with OPT. Unfortunately we are unable to ship Meade, Coronado, or Celestron products outside of the United States or Canada due to contractual obligations with these companies. We can ship them anywhere in the US, Canada and US territories, so if you have a US address that we can ship to then we would be happy to accommodate you. We can also ship to any APO or FPO address in the world. We are very sorry for the inconvenience that this may have caused you. OPT is working hard in an attempt to change the international policies at Meade, Coronado and Celestron, so hopefully before too long they will drop their restrictions and allow free trade outside of the United States. If you have any questions or if there are other products you are interested in, please do not hesitate to ask. Δείχνουν να είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα η απαγόρευση θα καταργηθεί!
  18. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Δέχτηκε ο γνωστός του γνωστού να με εξυπηρετήσει Αυτές τις μέρες θα πάει στο κατάστημα της Adorama στην Νέα Υόρκη να ρωτήσει τι μπορεί να κάνει!
  19. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Λοιπόν ο γνωστός ακόμα δεν επικοινώνησε αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα μου κάνει τη χάρη. Επικοινώνησα με UPS και μου είπε ότι για κανονική μεταφορά (4 ημέρες) τα μεταφορικά είναι 410 Ευρώ (αλλά κατά λάθος ρώτησα για 17 κιλά παραπάνω). Η ασφάλεια είναι στο 1% της αξίας. Η αμοιβή τους για εκτελωνισμό 67 Ευρώ. Ψάχνοντας στο http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EL με κωδικό 9005800000 για τηλεσκόπια οι δασμοί είναι 4.20% (συμφωνεί και με το αρχείο του Αντώνη). Επιπλέον διάβασα ότι το ΦΠΑ μειώνεται στο 13% όταν η εισαγωγή γίνεται στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο. Με όλα αυτά ανεβαίνουμε στα 2700 Ευρώ ή στο 60% της τιμής του Πλανηταρίου. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν όπως λένε!
  20. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Ευχαριστώ Γιώργο για τις συμβουλές. Για το FSQ θα το έπερνα αν ενδιαφερόμουν μόνο για φωτογράφιση και είχα ικανοποιηθεί από παρατήρηση! Δυστηχώς δεν έχω "δει" πολλά όπως εσύ με τα τηλεσκόπια που είχες. Γι' αυτό θέλω κάτι με μεγάλο άνοιγμα και καλό GOTO. Thanks και για τη λεπτομέρεια για την courier. Πάντως εώς τώρα πίστευα και διάβασα στο forum ότι η USPS έχει λιγότερα προβλήματα με το τελωνείο, αλλά ίσως αυτό είναι μόνο για μικρά δέματα. Πότε θα μου προτίνουν εκτελωνιστεί όταν φθάσει Ελλάδα; Αν το δηλώσει σαν δώρο η τιμή θα θεωρηθεί η τιμή ασφάλισης; Πως καθορίζετε η αμοιβή του εκτελωνιστή;
  21. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν μάλλον για το CPC 11. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιος φίλος θα προσπαθήσει να αγκαρέψει κάποιον γνωστό του από Νέα Υόρκη. Είδα ότι η Adorama έχει κατάστημα στην ΝΥ. Ελπίζω να δεχθεί να μου κάνει την χάρη Μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές οδηγίες. Ξέρω ότι είναι ένα χιλιοειπωμένο θέμα αλλά ας ανακεφαλαιόσουμε γιατί θέλω να του δώσω ακριβείς οδηγίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για αυτόν Μπορεί να το αποστήλει ο γνωστός από το κατάστημα σε μένα κατ' αυθείαν; Θα αποστείλλει μέσω USPS (μάλλον με EMS) Θα γράψει "Gift" και θα το ασφαλίσει για 2800 $. Είναι δυνατόν 2 τόσο μεγάλα δέματα να μην σταματήσουν στο τελωνείο; Αν σταματήσει οι δασμοί θα είναι γύρω στα 110 Ευρώ και το ΦΠΑ 440 όπως περιγράφεται στο excel του Αντώνη; Μάλλον δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στο τελωνείο και από ότι είδα δεν μπορεί κάποιος να το εκτελωνίσει εκ μέρους μου. Ούτε με εξουσιωδότηση; Αν το κάνει αυτό εκτελωνιστική εταιρία πόσο θα μου κοστίσει; Sorry αν γίνομαι κουραστικός αλλά μία τόσο μεγάλη αγορά και το ρίσκο που εμπεριέχει απαιτεί ψάξιμο Ευχαριστώ ξανά
  22. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Φίλε konpan, To c11 (CGE11) δεν είναι το nexstar 11 GPS που αναφέρω. Το πρώτο έχει CG-5 στήριξη και το 2ο Alt-Az (διπλό πιρούνι). Μια άλλη διαφορά είναι το GPS. Άρα το C11 δεν θέλει wedge για φωτογράφηση, έτσι; Πάντως σε σχέση με το γερμανικό site δες και το Άκτις. Το C11 λέει μη διαθέσιμο αλλά το C9.5 λέει ενδεικτική τιμή 2000 Euro ενώ στο γερμανικό είναι 2600, αν δεν κάνω κάτι λάθος Δες: http://www.astroshop.de/teleskope/celestron/advanced-as/celestron-advanced-c9-25-s http://www.aktistar.gr/ Πάντως για την προσφορά με και χωρίς στήριξη έχει δίκιο!
  23. stemi

    NexStar 11 GPS ή CPC 1100 GPS

    Γεια σας, Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο με το οποίο να μπορώ σε ένα βάθος χρόνου να κάνω ποιοτική φωτογράφιση βαθύ ουρανού. Διαθέτω γύρω στα 4000 euro για τηλεσκόπιο αρχικά. Μέχρι τώρα είχα ένα Skywatcher 130 νευτώνειο που ποτέ δεν με ενέπνευσε να το κουνήσω πιο πέρα από την αυλή μου! Έχω καταλήξει μεταξύ δύο μοντέλων. Celestron CPC 1100 GPS και Celestron NexStar 11 GPS. Σκέφτηκα για αγορά από ΗΠΑ αλλά μάλλον δεν μου βγαίνει. Τέλος πάντων αυτό θα το ξανασκεφτώ. CPC 1100 GPS XLT 2800 $ ΗΠΑ/ 4400 Euro Πλανητάριο/ 4125 Euro Telescope-service.com (Γερμανία) Από Γερμανία προσφέρει και κιτ με έξτας αξίας 428 Euro (http://www.telescope-service.com/Celestron/SCT_GoTo/SCT_GoTo.html#CPC1100gps) NexStar 11 GPS 3460 $ ΗΠΑ/ 4200 (ενδεικτική) Euro Aktis Το παράξενο είναι ότι ενώ το NexStar είναι ακριβότερο στις ΗΠΑ από το CPC ενώ εδώ είναι φθηνότερο. Αν το αγόραζα από ΗΠΑ τότε θα έβγαινε γύρω 3300 ευρώ με τους δασμούς. Που σημαίνει ότι η Aktis αν το δίνει 4000 Euro τότε είναι μία σχετικά καλή προσφορά. Επίσης το NexStar 11 δεν υπάρχει στο site της Celestron. Γιατί; Έχει αποσυρθεί; Κάτι άλλο που με ανησυχεί είναι ότι το "Sky Align" δουλεύει μόνο σε alt-azimuth mode χωρίς δηλαδή το wedge. Τι γίνεται λοιπόν με την αστροφωτογράφηση σ’ αυτήν την περίπτωση; Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Ποιο μου προτείνετε; Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο καλύτερο GOTO σε αυτό το άνοιγμα;
  24. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Θα ήθελα ακόμα μια φορά την βοήθεια σας όμως… Βρήκα κάτι στο eBay: http://cgi.ebay.com/Celestron-NexStar-11-GPS-660-x-279mm-Telescope_W0QQitemZ280171610919QQihZ018QQcategoryZ74929QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Καταρχήν αξίζει; Βλέπω αρκετά extras και το σκέφτομαι (αν και δεν προλαβαίνω για προσφορά αλλά ίσως το ξαναβάλει). Τώρα λέει όχι International shipping. Μπορώ όμως να βρω άκρη με 1-2 έλληνες στις ΗΠΑ. Μερικές ερωτήσεις πάνω σ’ αυτό: Είναι ο γνωστός υποχρεωμένος να γράψει τη περιέχει το δέμα και την αξία του; Μπορεί να βάλει “gift”; Αν βάλει “gift” μπορεί να το ασφαλίσει; Πως θα εκτελωνιστεί αν δεν ξέρουν την αξία του αντικειμένου; Βλέπω 2 δέματα, 80 και 40 lbs. Το πρώτο είναι πάνω από 70 lbs που είναι το όριο. Μήπως η USPS δεν δεχθεί να το μεταφέρει; Sorry αν οι ερωτήσεις είναι πολύ εξειδικευμένες. Ξέρει κανείς κάτι ; Thanks
  25. Ευχαριστώ Αντώνη για την έρευνα και το αρχείο. Ρε παιδιά έχω μπερδευτεί όμως λίγο. Ας ρωτήσω συγκεκριμένα. Σκέφτομαι το Celestron CPC 11" (ή κάτι παρόμοιο). Το οποίο κοστίζει 2800 $ στις ΗΠΑ και 4500 Euro εδώ. Είναι δύο δέματα των 65 και 19 λιβρών. Χρησιμοποιώντας το αρχείο του Αντώνη η τιμή προ δασμών και ΦΠΑ είναι 2170 Ευρώ. Οι δασμοί κάτι πάνω από 100 Ευρώ. (Και συνολικά 1700 Euro λιγότερα) Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και να το σταματήσουν στο τελωνείο (με USPS ή με οτιδήποτε άλλο) θα πληρώσω μόνο αυτό το ποσό; Πόσο σίγουρο είναι αυτό; Πήρα μερικά CD πριν 1 χρόνο κόστους 150 Ευρώ και είχα πληρώσει άλλα τόσα στη εταιρεία που ανέλαβε τον εκτελωνισμό! Πρέπει να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου; Αν αυτό είναι αδύνατο θα ανέβει πολύ αυτό το ποσό των 100 Euro; Αν βρω κάποιον στις ΗΠΑ και μου το στείλει πόσο θα πληρώσω για εκτελωνισμό;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης