KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2006 Προκειται να προχωρησω στην υλοποιηση του παρακατω σχεδιου.Την χρησιμοτητα του,σιγουρα αντιλαμβανονται οι κατοχοι μεγαλων ρομποτικων (αν πετυχει ).Θα επιθυμουσα οποιοδηποτε σχολιο,προσθηκη,διορθωση,ιδεα.Η γενικη επιθυμια ειναι η ρυμουλκηση ενος αυτονομου συστηματος,και με ενεργοποιηση ενος και μονο διακοπτου,το συστημα να ενεργοποιηται ξεκουραστα και με ασφαλεια για τον χρηστη και φυσικα το τηλεσκοπιο.Οι τροχοι θα ειναι μεγαλοι για να μην κολλανε σε εμποδια τυπου "οδηγος συρομενης πορτας",και οι βραχιονες θα εχουν περιορισμενο ανοιγμα για ευκολους ελιγμους μεσα σε σπιτι(και γιατι οχι....ασανσερ!!).Η επιθυμητη ισοροπια θα εξασφαλιστει με συγκεντρωση βαρους χαμηλα.Εχω ηδη αφαιρεσει αξεσουαρ οπως ¨μονιμη βαση υπολογιστου,μονιμη βαση για προσοφθαλμια κλπ,γιατι στην πραξη μαλλον καλωδιακα μπερδεματα θα δημιουργησουν).Brain Storming μεχρι τον Σεπτεμβρη Συγγνωμη για τα Αγγλικα,αλλα δυστυχως δεν μπορω να ενεργοποιησω Ελληνικους χαρακτηρες στο COREL.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Κώστα δες και λιγάκι αυτό που βρήκα, μήπως σε βοηθήσει : http://www.dd1us.de/Downloads/Bilder%20des%20Caddy%20fuer%20die%20PierTech%20Saeule%200v1.pdf Καλή επιτυχία!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Γιωργο,ευχαριστω για την ενημερωση αλλα με προβληματισαν τα εξης:1.Πολυ εμφανης καλωδιωση(μπλεξιματα κλπ)2.Βραχιονες απο αλουμινιο(σιγουρα ελαστικοτητα)3.Μικρες κακης ποιοτητας και σκληρες ροδες απο PVC(σε καθε μεταφορα θα....χανεις και 2-3 βιδες απο τους κραδασμους,εκτος της απωλειας ευθυγραμμισης)4.Μικροι βραχιονες,,παρα πολυ ψηλα το κεντρο βαρους,( πολυ κακος συνδυασμος οπως καταλαβαινεις),ενωσεις με βιδες,δυσκολο εως αδυνατο drift aligment.Εγω σκεφτομαι να επικεντρωσω στα πολυ βασικα και αναγκαια χαρακτηριστικα του πυλωνα,με τις αντιστοιχες ομως υποχωρησεις(ενα ογκωδες, μονοκομματο βαρυ πραγμα,δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να αποθηκευτει αν χρειαστει,ουτε προσφερεται για να κατασκευαστει ευκολα και με την απαιτουμενη ακριβεια)Παντως ειμαι πολυ αισιοδοξος για το αποτελεσμα και πολυ...... επιθετικος
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτά που λες, επίσης δες λιγάκι αν γίνετε η πλάκα που έχει ο τύπος αντί να είναι εκεί πάνω που την έχει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κέντρο βάρος ψηλά, αν γίνετε να μπει στην βάση και φυσικά να είναι 7mm πάχους η κάθε μια για ακόμη ποιο πολύ στιβαρότητα. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ!!! απλά ότι και να κάνω έχει μόνωση η ταράτσα με φελιζολ και μουσαμά για την υδρο μόνωση και όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται τίποτα!!! η εικόνα κουνιέται όταν βρίσκομαι και κινούμε και στα 3 μέτρα μακριά από το τηλεσκόπιο όταν κάνω capture αναγκάζομαι να μην παίρνω ούτε ανάσα. Καλή συνέχεια και περιμένω νέα σου. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Αν τοποθετησεις ενα μεγαλο τριγωνικο κομματι λαμαρινα(που στις γωνιες να πατανε τα ακρα του τριποδα)και το "σαβουρωσεις"ωστε να αποκτησει μαζα(στην ουσια αδρανεια)μηπως το κανεις λιγο πιο αναισθητο? λιγακι δυσκολη η περιπτωση σου......αλλα το αποτελεσμα στις φωτογραφιες σου,δειχνει οτι τελικα ξεπερνας το προβλημα!
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2006 Κώστα οι χρόνοι μου είναι λίγοι και απλά δεν κουνιέμαι στην κυριολεξία δεν κουνιέμαι, και δεν μιλάω για deep γιατί εκεί πλέον είναι σοβαρά τα πράγματα και δεν έχεις χρόνους μικρούς. Βάζω βέβαια και vibration pads αλλά δεν νομίζω να κάνουν κάτι!!! Τίποτα δεν γίνεται και δυστυχώς μέχρι να πάω σε δικό μου σπίτι έτσι θα πάει!!! Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα