Νίκος Παπαδόπουλος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 Έχω ένα δίιντσο(50mm) τηλεσκόπιο με επιτραπέζιο τρίποδα και θα ήθελα να κάνω ορισμένες μετατροπές πχ θα ήθελα να τροποποιήσω τον τρίποδα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το βάζω σε ένα τραπέζι για να παρατηρώ.Έχετε να μου προτείνετε καμιά ιδέα για το πως θα το καταφέρω Αυτό που είναι ακατάληπτο σχετικά με το σύμπαν είναι ότι θα έπρεπε να είναι πέρα για πέρα καταληπτό Albert Einstein
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 μμμ....θα σου έλεγα να αγοράσεις μία μικρή ισημερινή στήριξη σαν την EQ2 και να κάνεις μια πατέντα ώστε να κάνεις τη δουλειά σου.. αλλά αν θες τη γνώμη μου δεν αξίζει... καλύτερα να μάθεις τον ουρανό με κυάλια και το τηλεσκόπιο που έχεις πάνω σε τραπέζι έστω,και μετά να προχωρήσεις σε αγορά τηλεσκοπίου με Τ κεφαλαίο γιατί πιστεύω ,δηλαδή είμαι σίγουρος ότι παιδεύσαι άδικα με το 2ιντσο... Καλως ήρθες...
Foehammer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Έχω ένα δίιντσο(50mm) τηλεσκόπιο με επιτραπέζιο τρίποδα και θα ήθελα να κάνω ορισμένες μετατροπές πχ θα ήθελα να τροποποιήσω τον τρίποδα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το βάζω σε ένα τραπέζι για να παρατηρώ.Έχετε να μου προτείνετε καμιά ιδέα για το πως θα το καταφέρω Φιλε μου... μου θυμισες το παλιο μου 2" διοπτρικο! Οπως ειπε και ο Τηλεμαχος, δεν αξιζει! Οι λογοι? 1) Πολυ μικρη διαμετρος για να διακρινεις οτιδηποτε περαν απο συγκριτικα λιγες λεπτομερειες στη Σεληνη, τους δορυφορους του Δια και τους δακτυλιους του Κρονου (σε πολυ μικρο μεγεθος και με αρκετη φαντασια!). Τα αντικειμενα βαθεως ουρανου θα ειναι ανυπαρκτα εκτος απο το λαμπροτερα, με δυσκολια! 2) Ο επιτραπεζιος τριποδας ειναι δυσκολο να αντικατασταθει με ενα μεγαλυτερο, ο οποιος να μην κουναει! Δεν φανταζομαι να θελεις να διαθεσεις σοβαρο ποσο! Οι φθηνοι τριποδες για κιαλια ισως να ηταν μια επιλογη, καλυτερα ομως με κιαλια! Γενικως, μην παιδευτεις αδικα! εχεις πολυ μικρη διαμετρο για να δεις οτιδηποτε! Παρα να ξοδεψεις χρηματα στο υπαρχον τηλεσκοπιο σου, καλυτερα ψαξε για ενα ζευγαρι κιαλια η αλλο μεγαλυτερο τηλεσκοπιο! Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Φιλε μου... μου θυμισες το παλιο μου 2" διοπτρικο! quote] Κι εγώ με τέτοιο ξεκίνησα ,μιλάω εκ πείρας....ΤΖΑΜΠΑ παιδεύεσαι....
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2006 Φίλε Νίκο σου έστειλα προσωπικό μήνυμα...
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2006 Φίλε, δεν ξερω αν έκανες τίποτα ακόμα..αλλα εγω στο πρώτο μου τηλεσκόπιο είχα βάλει ενα απλό φωτογραφικό τρίποδο (κόστος: 25-35€) πολύ μεγάλη διαφορά..αν επειμένεις σε κάποια αναβάθμιση, προτίμησέ το..και το δικό μου 2" ήταν, με Χ20 μεγέθυνση, και μάλιστα πτυσόμενο, σαν του πειρατή μαυρογέννη..χωρίς εκείνο όμως, ίσως δεν θα είχα ασχοληθεί ποτέ με το "άθλημα".. φιλικά Παναγιώτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα