Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

κυνηγάει κανένας μετεωρίτες??Στο Astronomy του Αυγούστου διάβασα το αφιέρωμα για τις πέτρες απο το διάστημα που ψάχνουν τόσοι άνθρωποι...

Είναι συναρπαστικό,αφού βγήκα για κυνήγι μετεωριτών.. :wink:

ασχολήται κανένας με το hobby ως συμπλήρωμα στην αστρονομία???

Πάντως έχω βρει μία μικρή πέτρα που θα μπορούσε να είναι μετεωρίτης....άνετα..(φώτο σύντομα)

όποιος ξέρει σχετικά να μιλήσει τώρα.. :D

Δημοσιεύτηκε

Παρόμοιες εμφανησιακά πέτρες ύπαρχουν στην Σαντορίνη στην "κόκκινη παραλία" αν δεν κάνω λάθος το όνομα της παραλίας και σίγουρα αυτές που αναφέρω είναι ηφαιστειογενούς προελεύσεως. Μόνο ανάλυση σε εργαστήριο μπορεί να αποδείξη την προέλευση του.

Φιλικά Βαγγέλης.

"Το παράδοξο του ψεύτη":

Κάποιος λέγει "Είμαι ψεύτης". Αν αυτός είναι όντως ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι ψέμμα, άρα δεν είναι ψεύτης. Αν δεν είναι ψεύτης, τότε αυτό που λέγει είναι αληθινό, άρα ψεύδεται.

Δημοσιεύτηκε

Hi Telemahos,

I hope that what you have found turns out to be a meteorite.

I have been a collector of meteorites for the past 25 years. I did find part of a stony-iron in California and an iron in 1995, which is in need of verification, in Greece. I have a metal detector that I use when searching for meteorites. The two that I found were found using my eyes. -Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφέρουσα πέτρα! :shock:

Εκτός από την υφή και το σχήμα το γεγονός ότι έχει ΚΑΙ μαγνητικές ιδιότητες παραπέμπει περισσότερο σε μετεωρίτη.

Σε ποια περιοχή τη βρήκες ρε Τηλέμαχε :?:

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε

Πάντως καλό θα ήταν πριν το πας για καμιά ανάλυση να κάνεις το εξής :

Να βρείς την μέση πυκνότητα του αντικειμένου ...

μια μικρή σπαζοκεφαλιά, είναι φυσική Γυμνασίου....

το ζυγίσεις σε μια ζυγαριά ακριβείας, μετράς με μια σύριγγα 5ml τον όγκο (του νερού που εκτοπίζει πχ από ένα ποτήρι),

κάπου το έχω κάνει είχε καλό αποτέλεσμα, φυσικά κάνεις καμιά 10αριά μετρήσεις για τον όγκο (σαν στατιστική παίρνεις μέσο όρο)

το βρήκα το λινκ μας :

http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=40

Φιλικά,

Δημήτρης Πρασόπουλος

Αλεξανδρούπολη/ Κομοτηνή

http://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Επαναφέρω το θέμα, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες πήρα χαμπάρι οτι οι "σιδερόπετρες" (που λέμε εμείς στην περιοχή μου) είναι στην πραγματικότητα μετεωρίτες!

(περιττό βέβαια οτι έφαγα τρελό κράξιμο, καθώς ο αδερφός μου το ήξερε ηδη, και εγω που ασχολούμαι με αυτά έπρεπε να το ξέρω και μπλα μπλα..)

Και επειδή γενικώς μαζεύω περίεργες πέτρες, στην συλλογή μου εχω και 3 "σιδερόπετρες" οι οποίες έχουν υπερβολικό βάρος για το μέγεθός τους, αποπροσανατολίζουν μια πυξίδα αν την τοποθετήσεις κοντά, και έχουν "λειανθεί" εξωτερικά, ενω ειδικά ο μεγάλος στο φως του Ηλιου παρουσιάζει ασημί αντανακλάσεις.

Meteorite3.thumb.JPG.c1a143e3a0acef71ccdf9d237362ab2b.JPG

ο μικρότερος.

Meteorite2.JPG.72060d14ecfaa0fee5b853bc43f1933d.JPG

ο μεσαίος.

Meteorite.JPG.30ae6eac757c6f9cc2a09148a0a7c022.JPG

Ο μεγαλύτερος απο τους τρείς

Δημοσιεύτηκε

ποοοο

οντως παραπεμπουν εμφανισιακα σε σιδερο....καταπληκτικο...φιλε το ιδιο χομπι εχουμε! :cheesy: αλλα δυστυχως εμενα η συλλογη μου ειναι φτωχη αποτελουμενη κυριως απο υφαιστιογενους προελευσεως πετρες λες να ηταν ενας μετεωρητης σιδηρου ?http://www.physics4u.gr/planets/minor.html

Δημοσιεύτηκε
πως μπορουμε να προμηθευτουμε τετοια πετρωματα? :-k

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Εγώ χθες έκανα μια παραγγελία απο το ebay.Πήρα έναν μετεωρίτη απο τον κρατήρα στην Αριζόνα που είναι στο diablo canyon!Ελπίζω βέβαια να μην είναι ''πατάτα'' αν και είναι αξιόπιστος ο συγκεκριμένος πωλητής.

134301358_o.jpg.f56d17753acc7304244922f90ee25af5.jpg

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε

παιδιά ηρεμήστε..

3 εχω συνολικά, και τους έχω πάρα πολύ καιρό, που ούτε θυμάμαι ακριβώς που τους βρήκα. (το πιθανότερο είναι σε οργωμένα χωράφια, ή σε νέες οικοδομές)

Σέρρες, απο περιέργεια, πόσο κόστισε?

Δημοσιεύτηκε

Παιδια sorry, δεν νομιζω οτι μπορεις να βρεις θραυσματα μετωριτων περπατωντας στα χωραφια και ψαχνοντας.

Δεν ξερω πολλα, αλλα νομιζω οτι αυτοι που τα βρισκουν, ψαχνουν κοντα σε μερη που επιβεβαιομενα εχει πεσει μετεωριτης.

Αν κανω λαθος, ενημερωστε με.

Στο ebay πωλουνται πολλοι. Μπορειτε να αγορασετε απο εκει.

Τωρα οσο για την γνησιοτητα των δειγματων, δεν εχω ιδεα :-k

Δημοσιεύτηκε

Hi Kyriakos,

I don't think that you need to be overly concerned as to the authenticity of the Canyon Diablo meteorite that you purchased on EBAY. I have not had any negative experiences with any meteorite purchases.

The image below shows a few Canyon Diablo meteorites. They come in all sorts of wild shapes-each one unique and they are considerably heavier than a rock of the same size.

-Fred

Canyon-Diablo.jpg.de5d5de6e42540eaab763c196cec8819.jpg

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
draculas δεν είναι μεγάλος μετεωρίτης. Απλά φαίνεται μεγάλος στην φωτογραφία! Είναι 40gr και περίπου 3cm.Μου κόστισε 16 λίρες + 2 τα μεταφορικά. Fred ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

τι να σας πω.. τέτοιες έχω βρει αρκετές...τώρα και αν δεν είναι από μετεωρίτες τις βαφτίζω :D

έχω και ένα fluorite...έτσι πρέπει να λέγετε, το οποίο λεν δημιουργήθηκε από την σύγκρουση μετεωριτών και περιέχει διάφορα τέτοια στοιχεία μέσα.

έψαξα στο ebay δεν είχε κάτι αλλά όχι σαν αυτό αν ευκαιρήσω θα βγάλω καμιά φώτο

σαν αυτό εδώ

http://homepages.ihug.co.nz/~pincha/Fluorite.jpg

αλλά με μήκος 3-4 εκατοστά :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης