Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κωστα θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλω για τα λ/4 της Meade.Αν ηταν ετσι γιατι δεν το ανακοινωνει η εταιρια?Γιατι δεν διαφημιζει την ποιοτητα της?Τα κατοπτρα της επειδη φτιαχνονται σε μεγαλη γραμμη παραγωγης δεν ειναι δυνατον να ειναι στανταρ λ/4 ουτε λ/2.Αυτο παιζει γι αυτο κ δεν ανακοινωνει τιποτε η εταρια.

Τωρα το αν αξιζουν τα χρηματα τους τα παραπανω λ θα συμφωνησω πως οχι.Αλλα δεν ειναι μονο ο καθρεπτης.Ειναι κ η στηριξη αλλα κ ολη η κατασκευη.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Κωστα θα μου επιτρεψεις να αμφιβαλω για τα λ/4 της Meade.Αν ηταν ετσι γιατι δεν το ανακοινωνει η εταιρια?Γιατι δεν διαφημιζει την ποιοτητα της?Τα κατοπτρα της επειδη φτιαχνονται σε μεγαλη γραμμη παραγωγης δεν ειναι δυνατον να ειναι στανταρ λ/4 ουτε λ/2.Αυτο παιζει γι αυτο κ δεν ανακοινωνει τιποτε η εταρια.

Τωρα το αν αξιζουν τα χρηματα τους τα παραπανω λ θα συμφωνησω πως οχι.Αλλα δεν ειναι μονο ο καθρεπτης.Ειναι κ η στηριξη αλλα κ ολη η κατασκευη.

Οσον αφορά την στηριξη ο Παναγιώτης μιλάει εκ πειρας, μιας και καταφερε να παρακολουθει αεροπλανο μεσα απο το προσοφθαλμιο!

:D

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
Το πιστευω. Οπως και εκτιμω τη καθε αποψη των κατοχων μιας και γνωριζουν. Αλλα εγω εχω πει τι φοβαμαι στα Orion optics με εκεινη τη βαση. Ενας ανεμος πλαγιομετωπικος και παρτο κατω

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Το πιστευω. Οπως και εκτιμω τη καθε αποψη των κατοχων μιας και γνωριζουν. Αλλα εγω εχω πει τι φοβαμαι στα Orion optics με εκεινη τη βαση. Ενας ανεμος πλαγιομετωπικος και παρτο κατω

Καλα αυτο το εχει παθει ενας.Δεν ειναι κανονας.

Με λιγα λογια τα Οrion optics ειναι τα ποιοτικοτερα DOB που εισαγωνται στην Ελλαδα.Το αν αξιζει τα παραπανω χρηματα ειναι ενα θεμα που θελει συζητηση.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Κωσταντίνε καλημέρα.

Γνωρίζεις προσωπικά πως το τηλεσκόπιο το πήρα για να ασχοληθώ με αστροφωτογραφία στο μέλλον. Η διαλογή του Orion Optics έγινε με πολύ σκέψη (+ 6 μήνες ψάξιμο στο διαδίκτυο αλλά και με αγορά - μελέτη του Nightwach και του The Backyard astronomers Guide ) και ως στόχο είχα την πολύ γερή στήριξη GPD σε συνδοιασμό με τα καλά οπτικά του σωλήνα. Τα παραπάνω λεφτά που έδωσα δεν είναι τραγικά και άλλοι δίνουν τα ίδια για δύο προσοφθάλμια Hyperion... Δε μετάνοιωσα στιγμή για την αγορά μου (οπτικά, διάμετρος σωλήνα, στήριξη - εξαίρεση ο πυλώνας που θα αντικατασταθεί σύντομα)

Επίσης μη ξεχνάς πως εδώ και καιρό υποστηρίζω την αγορά και δεύτερου τηλεσκοπίου (προφανώς dob) για απλή παρατήρηση (τρελός συνδοιασμός τιμής, όγκου και διαμέτρου) :wink:

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
- εξαίρεση ο πυλώνας που θα αντικατασταθεί σύντομα)

Φίλε Αργύρη επειδή έχουμε ίδιο τηλεσκόπιο σε πυλώνα, μας λες σε παρακαλώ τα "μείον" του γιατί εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κάτι σημαντικό.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
... εχω πει τι φοβαμαι στα Orion optics με εκεινη τη βαση. Ενας ανεμος πλαγιομετωπικος και παρτο κατω

Είναι γεγονός ότι έχει σχετικά μικρότερη βάση στήριξης από την επιθυμητή, όσον αφορά ακραίες καιρικές καταστάσεις. Αυτή όμως η αδυναμία μπορεί κάλλιστα να απαλειφθεί αν βελτιωθεί η βάση με κάποια ιδιοκατασκευή.

Ως προς την λειτουργία της τώρα, ένα έχω να πω: Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε dob ως προς την παρακολούθηση των αντικειμένων, απλά καταπληκτική!

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους! :D

Φίλε Adam δεν εννοώ ότι ο πυλώνας έχει κάτι κατασκευαστικά. Απλά το ύψος του δε μου επιτρέπει να παρατηρώ άνετα ούτε όρθιος αλλά ούτε σε καρέκλα... ](*,) ](*,) ](*,)

Έχει ενημερωθεί ο προμηθευτής ο οποιός πρότεινε έναν αντάπτορα αλλά μάλλον θα πάω για ξύλινο τρίποδο.

Μια άλλη λύση που μου πρότεινε ο Κωσταντίνος είναι πολύ απλά να βρώ τρία ξύλα (σκέψου κάτι σα "ζάρια" 15x15 πόντων) που να τοποθετώ επάνω σ'αυτά τα πόδια του πυλώνα (=+15 π. ύψος στο σύνολο). Από πλευράς σταθερότητας και ασφάλειας δε μου κάθεται καλά όμως... :-k :-k

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Ειναι στο χερι σου να ειναι σταθερο το τηλεσκοπιο. Αν τα ξυλα ειναι σαν αυτα που εχω φτιαξει εγω πριν 8 χρονια που δεν ηξερα σιγουρα δεν ειναι και τα καλυτερα για ενα σταθερο στιβαρο τηλεσκοπιο. Τωρα ομως με την εμπειρια που εχω σιγουρα θα φτιαξω κατι καλυτερο.

Θυμισου να φτιαξεις μεγαλη βαση ετσι ωστε να εδραζεται στιβαρα στο εδαφος

Δημοσιεύτηκε

Αργύρη και Kots ,τότε πολύ καλλίτερος είναι ένας στιβαρός τρίποδας. Η άλλη ξυλοκατασκευή και χρόνο απαιτεί και μάλλον θα απογοητεύσει. Τη στιβαρότητα του πυλώνα δύσκολα την υποκαθιστάς. Βέβαια Αργύρη μη βλέπεις που εγώ σαν νεώτερός σου :cheesy: είμαι ευλύγιστος :^o και δεν με ενοχλεί το ύψοςτου πυλώνα μου.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε

Xρειαζεται το υψος σε ενα τηλεσκοπιο. Για πιο ανετη παρατηρηση..

Μη νομιζεις. Μια χαρα στιβαρο ειναι και με τους ξυλινους πυλωνες αρκει να ειναι σωστα φτιαγμενοι.

• 1 μήνα αργότερα...
  • 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

-

Tο προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε ένα τοπικό Starparty εξέτασα 2 Meade 12in και το Meade 16in Lightbridge τηλεσκόπιο

Πρώτα τα Lightbridge 12in - διαπίστωσα ότι οι 2 καθρέφτες ήταν σχεδόν ίδιοι, ένας ήταν λίγο καλύτερος αλλά αυτό παρουσίαστικε μόνο στόν Δία @ 270x - οι κινήσεις ήταν καλές, τα focusers ήταν καλά:

Το Lightbridge 16in ήταν a pleasure to use. Η ρουλεμάν βάση είναι super smooth - Συμπάθησα ειδικά το 10:1 fine focuser.

Ο φίλος (στη φωτογραφία) μου είπε ότι πώλησε το C8 του και αγόρασε το 16in - ο καθρέφτης του 16in ήταν ΕΝΤΑΞΕΙ -

Mε το 16in παρατηρήσαμε:

NGC4527: This is a highly inclined spiral galaxy, pretty bright.

NGC4532: An irregular galaxy.

NGC4536: This is a highly-tilted barred spiral galaxy.

NGC4570: A bright, edge-on lenticular galaxy.

NGC4866: This is a highly tilted barred galaxy, theta-shaped.

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τους premium καλύτερους καθρέφτες - αλλά τα Lightbridge 12in + 16in έδωσαν καλές εικόνες.

DSC00077.JPG.04563fd1fa6507e63c6207633997470a.JPG

Meade Lightbridge 16in

DSC00066.JPG.99261de6a94390a8b8302b3620bdd4b2.JPG

Two Meade 12in lightbridge Reflectors

DSC00067.thumb.JPG.46c5aff36537dc95949ce200a5e736f2.JPG

Meade 12in Standard Focuser

103057682_DSC00077orig.JPG.39e933780cce3e09d7632dbb8f7808ed.JPG

Meade 16in 10:1 fine focuser

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημοσιεύτηκε
Εχει περασει καιρος απο τοτε που ακουσα οτι θα το στηνανε. Μηπως περασε κανεις απο Νομικο να δει? η μηπως ακομα καλυτερα το αγορασε κανενας? μου εχουν πει οτι εχουν φυγει καποια κομματια!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Εχει Δοκιμασει Κανεις Να Βαλει το Lightbridge 16" Πανω Σε Βαση EQ6 :?: Απο Οτι Διαβασα Ειναι 33 Κιλα ~ Οριακο. Εγω Εχω Πανω Της Ενα 12.5" 27 Κιλα + 3 Αντιβαρα 5 Κιλων, Οποτε Με 2 Αντιβαρα Ισως Δουλεψει ΟΚ. (Σκεφτομαι ενα 16ακι Για Αυτο Το Λεω)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το lightbridge είναι truss, άρα δεν μπαίνει σε ισημερινή, εκτός πια και αν πραγματικά πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τον εξοπλισμό για να φτιάξεις κάποια απίθανη πατέντα.

Ωστόσο, στα παραπάνω περιγράφεις κάτι ανησυχητικό: Η EQ6 φορτώνει μέχρι 22 κιλά max από τον κατασκευαστή. Φυσικά και μπορείς να δοκιμάσεις να της αυξήσεις το φορτίο - όπως πολύ καλά έχεις κάνει - αλλά *σωστά ζυγισμένη*. Η αντιστοιχία 27 κιλά από τη μια και 15 από την άλλη δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή ζύγιση, ακόμα και αν έχεις βάλει επέκταση στη ράβδο που κρατάει τα αντίβαρα καθώς σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται δραματικά οι ροπές. Αν λύσεις τα φρένα της βάσης έχοντας οριζοντιώσει το σύστημα δεν θα φύγει η πλευρά που έχει το σωλήνα προς τα κάτω; Αυτό σημαίνει ότι κατά τη λειτουργία του το σύστημά σου καταπονείται - ακόμα και στην περίπτωση που έχεις βάλει επέκταση στη ράβδο. Συμπέρασμα: Πάρε τουλάχιστον ένα με δύο 5κιλα ακόμα.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Βασικά Είναι Περίπου 24~27 Κιλά (Ανάλογα Με Τον Εξοπλισμό Που Έχω Πάνω) :D

Η αντιστοιχία 27 κιλά από τη μια και 15 από την άλλη δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή ζύγιση, ακόμα και αν έχεις βάλει επέκταση στη ράβδο που κρατάει τα αντίβαρα καθώς σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται δραματικά οι ροπές. Αν λύσεις τα φρένα της βάσης έχοντας οριζοντιώσει το σύστημα δεν θα φύγει η πλευρά που έχει το σωλήνα προς τα κάτω;

[-X Όχι Δεν Φεύγει Από Καμία Πλευρά (Και Δεν Έτυχε Να Φύγει Ποτέ), Έχω Δυο Προεκτάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη λειτουργία του το σύστημά σου καταπονείται - ακόμα και στην περίπτωση που έχεις βάλει επέκταση στη ράβδο. Συμπέρασμα: Πάρε τουλάχιστον ένα με δύο 5κιλα ακόμα.

Όταν Είχα Μονό Τη Μια Προέκταση Ήμουν Αναγκασμένος Να Έχω Άλο Ένα Πεντακιλο Πανω, Οποτε Τοτε Υπήρχε Πρόβλημα Γιατί Η Βάση Κουραζοταν, (Πόσο Μαλλον Αλλα Δυο). Ειχα Μιλήσει Με Το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης Και Μου Ειπαν Να Παρω Και Δευτερη Επεκταση. Βεβεα Νομίζω Οτι Θελει Αλλη Μια Για Να Μειωθει Το Συνολικο Βαρος. Τωρα Ειναι 25+15=40, Θέλω 25+10=35. Εαν Εβαζα Αλλα Δυο θα Ηταν 25+25=50, Με Πενιντα Κιλα Πανω Στην Βαση Τα Γραναζια Της Θα Ειχαν Γινει Κιμας :shock: .

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Το lightbridge είναι truss, άρα δεν μπαίνει σε ισημερινή, εκτός πια και αν πραγματικά πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τον εξοπλισμό για να φτιάξεις κάποια απίθανη πατέντα.

Απο Οτι Ειδα Στην Φωτογραφια Το Lightbridge, Θα Μπορουσε Κανεις Να Βαλει 16" Δακτυλιδια Πανω Στο "Metal Optical Tube with

Primary Mirror Cell" Δεξια Και Αριστερα Απο Τα Σημια Στηριξεις (Αφου Αφεθουν Πρωτα + οτι εχουν βαρος 1 με 2 κιλα) Και Οχι Πανω Στο Τruss. Το Θέμα Ειναι Αν Αντεχει Η Βαση. Μαλλον Ναι, Α Καπιος Βαλει Αρκετες Προεκτασεις Ωστε Να Εχει Μονο Ενα (Αντε Δυο) Αντιβαρο Τοτε Πετυχενει 31+5=36 Κιλα Πανω ή 31+10=41.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

• 5 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης