Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Oριστε το νεο θεμα για το κουκλι. Φιλε Αγαπιε παρακαλω παρεθεσε τις φωτο σου εδω!

Οσοι γνωριζετε η κατεχετε ενα τετοιο τηλεσκοπιο παρακαλω γραψτε τις εντυπωσεις σας..

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

• Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε

Aπο Evans σε άλλο τοπικ

Μήπως υπαρχει και σε αλλο site γιατι δε ξερω γερμανικά;

2500 ειναι η deluxe εκδοση;

Για νεώτερες ειδήσεις:

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Board/reflectors/Number/1142742/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Οι αμερικάνοι dobsonades επικεντρώνονται πάντως στις μικρές <<ρόδες>> στον κάθετο άξονα. Θεωρώντας οτί το μικρό μέγεθος μπορεί να μην παρέχει σωστή κίνηση στον κατακόρυφο άξονα. Επίσης σε άλλες συζητήσεις παρατηρώ μια επιφύλαξη από έμπειρους χρήστες σε θέματα όπως:-

-Ποιότητα οπτικών. Η meade λένε έχει πολιτική να παράγει τα πρώτα που φεύγουν με καλύτερα οπτικά. Επίσης επικεντρώνονται στη δυσκολία κατασκευής καλών οπτικών σε τέτοια μεγέθη και με την σωστή ποιότητα για τέτοιο εστιακό λόγο

- Κίνηση ειδικά στο κατακόρυφο όπως είπα.

Τι προτείνουν: Περιμένετε να το αγοράσουν οι άλλοι και μετά βλέπετε τι θα κάνετε εσείς!!!

Γενικά δεν βάζουν σε σημείο σύγκρισης ένα 12αρι με ένα 16αρι.

PS Και εμένα με ενδιαφέρει αλλά θα περιμένω και άλλο...

Σπύρος
Δημοσιεύτηκε
Ε, το dobsonian αυτό πουλάει κυρίως διάμετρο. Εγώ θα πήγαινα κατ'ευθείαν στο 16αρι.Αλλα ρε παιδιά πολλά λεφτά για dobsonian. Έναν αστροστάτη τουλάχιστον!
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Ερώτηση ένα τέτοιο 16" ή ένα 12" ORION OPTICS UK με λ/6; Με βάλατε σε σκέψεις τώρα. :-k :-k :-k :-k

To 16" χωρις δευτερες σκεψεις φυσικα!!! Τι λες??? το σκεφτεσαι???

Το λ/4 απο το λ/6 δεν εχει τεραστια διαφορα πιστεψε με!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Το λ/4 για την Meade θελει συζητηση.

Παντως οσα καλα οπτικα κ να αντιπαραθεσεις δεν μπορει σε καμια περιπτωση να συγκριθει το 12'' με το 16''

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παντως οσα καλα οπτικα κ να αντιπαραθεσεις δεν μπορει σε καμια περιπτωση να συγκριθει το 12'' με το 16''

Αρα κυριοι παμε κατευθειαν για 16" !!! Αντε να κυκλοφορησει να δουμε και κανενα hands-on review!!!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Αντε να κυκλοφορήσει το 16άρι να πάρουμε και εμεις κανένα μεταχειρισμένο Lightbridge 10'' σε τιμή ΤΑΜΑΜ \:D/

Σωστοτατη σκεψη!!

=D> =D> =D>

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Λαθος σκεψη! Για 10" ο συμπαγης σωληνας ειναι προτιμοτερος χωραει ακομα και σε 3πορτο αμαξι και η τιμη πολυ χαμηλοτερη.

2500 ευρω ειναι καλα για 16" dobsonian τυπου truss, οσο κοστιζει ενα 8" SC με αχρηστο goto.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω, απλα εγω το πηγα στην φορητοτητα και στις προσιτες τιμες. Οσο να'ναι ειναι ωραιο να ταξιδευεις με ενα 10" στο πορτπαγκαζ διαθετοντας και χωρο για φιλους.

Η αστρονομια αρχιζει να γινεται χομπι χωρις ιδιαιτερες οικονομικες απαιτησεις για οποιον ενδιαφερεται να ξεκινησει. :wink:

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Χμμ τi εννοείς οτι ειναι ενα κλειτου τύπου 10'' καλλίτερο απο το 10'' Lightbridge?

Εγω αυτο που είπα είναι οτι με την άφιξη του 16'' όσοι έχουν το 10 -12αρι θα τρέξουν να το πάρουν οπότε θα αναγκαστούν να δώσουν το δικό τους. Αυτη την ευκαιρία θα κυνηγήσουμε εμεις που ψαχνόμαστε....

Imagination is more important than knowledge
Δημοσιεύτηκε
Χμμ τi εννοείς οτι ειναι ενα κλειτου τύπου 10'' καλλίτερο απο το 10'' Lightbridge?

Ναι αναμφισβητητα. Ειναι πιο σκοτεινο, δεν εχει προβλημα στην υγρασια, πιο ευκολο στο στησιμο, στο χειρισμο. Απλα δεν ειναι φορητο οσο τα truss tubes. Το 12" κλειστου σωληνα μετφερεται δυσκολα, ενω το 12' Lightbridge ευκολοτατα

Εγω αυτο που είπα είναι οτι με την άφιξη του 16'' όσοι έχουν το 10 -12αρι θα τρέξουν να το πάρουν οπότε θα αναγκαστούν να δώσουν το δικό τους. Αυτη την ευκαιρία θα κυνηγήσουμε εμεις που ψαχνόμαστε....

Εδω καλα τα λες αρκει να μη βγουνε ολα μαζι...

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Ηδη χαμηλα ειναι τα 10" dob και βρισκεις ευκαριες και εδω στις αγγελιες κατα καιρους.

Το θεμα ειναι να παρουμε 16" να μπουμε στο club των big dobs και να γελαμε με τα μικρα ηλεκτρονικα γκατζετακια.......... :mrgreen:

Φανταστειτε σε ενα αστροπαρτυ να λεει ενας μικρος αστροπαρατηρητης στον μπαμπα ιδιοκτητη goto γκατζετ:

"Μπαμπα μπαμπα γιατι το τηλεσκοπιο του κυριου τα δειχνει τοσο φωτεινα;;; Μηπως ο κυριος ανοιξε το φως;;"

"Οχι παιδι μου απλως ειναι μεγαλυτερο..."

"ΑΑΑ καταλαβα θα ναι πολυ ακριβο.."

"Οχι παιδι μου κανει τα μισα λεφτα.... "

"Μπαμπα θελω κι εγω τετοιο!!!!!!!!!!!!! Δεν χρειαζεται και μπαταριες!"

Ας ελπισουμε ο μπαμπας να ακουσει τις σοφες παραινεσεις του γιου του! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Αναρωτιέμαι γιατί οι ιδιοκτήτες συμπαγούς σωλήνα να πασχίζουμε να μειώσουμε της αντανακλασεις του γειτονικού φωτισμού με ματ μαύρη μπογιά και με επιστρώσεις βελούδου κτλ και την ίδια στιγμή να κυκλοφορούν νευτώνια τύπου lightbridge χωρίς καν να έχουν σωλήνα,αλλά να αφήνουν το πρωτεύον να δέχεται όλο τον γειτονικό φωτισμό του περιβάλλοντος.... :-k :-k :-k

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Οχι μονο νευτωνεια .. ολα τα μεγαλα τηλεσκοπια στα αστεροσκοπεια εχουν σωληνα σκελετο.

Ακοικτος σωληνας κατω απο θολο ειναι ισως ο καλυτερος συνδυασμος για αποφυγη υγρασιας και για γρηγορη θερμικη εξισορροπηση.Αν παρατηρεις απο σκοτεινο μερος δεν ειναι προβλημα.. αλλα απο περιοχες με φωτορυπανση ο ανοιχτος σωληνας δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Δημοσιεύτηκε
"Μπαμπα μπαμπα γιατι το τηλεσκοπιο του κυριου τα δειχνει τοσο φωτεινα;;; Μηπως ο κυριος ανοιξε το φως;;"

"Καλα και εσυ εδωσες τοσα λεφτα για να βλεπουμε απο τους άλλους;;;;"

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14-09-2006, 12:42 Θέμα δημοσίευσης:

--------------------------------------------------------------------------------

Ηδη χαμηλα ειναι τα 10" dob και βρισκεις ευκαριες και εδω στις αγγελιες κατα καιρους.

Το θεμα ειναι να παρουμε 16" να μπουμε στο club των big dobs και να γελαμε με τα μικρα ηλεκτρονικα γκατζετακια..........

Φανταστειτε σε ενα αστροπαρτυ να λεει ενας μικρος αστροπαρατηρητης στον μπαμπα ιδιοκτητη goto γκατζετ:

"Μπαμπα θελω κι εγω τετοιο!!!!!!!!!!!!! Δεν χρειαζεται και μπαταριες!"

Χεχεχε :mrgreen: :mrgreen: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Μπα δεν εχει τοση σημασια.. ειμαι οπαδος των 2 βηματων για να δεις διαφορα...

Απο τις 12" εχει νοημα να πας 16" για αισθητη διαφορα και οχι στις 14".

Με τον ιδιο τροπο το επομενο βημα απο 16" ειναι οι 20" και οχι οι 18" :cheesy:

Επισης θα θελα και ενα διοπτρικο αποχρωματικο 4"-5" για ερευνητη στο 20" :mrgreen:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης