Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Την Κυριακή έβγαλα την αράχνη από το 8 dob TS-GSO για να σφίξω τις εσωτερικές βίδες της βάσης που είχαν λασκάρει. Οταν ξαναέβαλα την αράχνη, πρόσεξα ώστε να βιδώσω τις βίδες όσο μπορούσα συμμετρικά. Μετά λέω, άντε τώρα να κάνω (για πρώτη φορά) collimation. Βάζω λοιπόν το κουτάκι από φιλμ με την τρύπα στον εστιαστή, κοιτάω μέσα, και βλέπω τα ίδια που έβλεπα και πριν βγάλω την αράχνη (είθελε ένα ελαφρύ ρύθμισμα το πρωτεύον μόνο). Λέω, δεν είναι δυνατόν να είμαι τόσο τυχερός, και από μαζοχισμό και μόνο, έβγαλα ξανά την αράχνη και την ξανάβαλα - τα ίδια. Οπότε ρύθμισα τον 1ον και το άφησα όπως είναι. Δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω βράδυ γιατί έπρεπε να φύγω, αλλά μια δοκίμη σε ένα μακρινό βουνό για να ρυθμίσω το finder, μου έδωσε αρκετά καθαρές εικόνες.

Απλά τύχη, ή έτσι είναι ;

Δημοσιεύτηκε
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγω πρίν λίγο καιρό.Είχαν λασκάρει πολύ τα παξιμάδια απο μέσα και αναγκαστικά έπρεπε να τα σφίξω.Αφαίρεσα όμως το πρωτεύον και οχι την αράχνη, και αυτό κανονικά έπρεπε να κάνεις και εσυ γιατί η ευθυγράμμηση του δευτερεύοντος είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση απο τι το πρωτεύον.Απο κει και πέρα όμως, όπως είπε και ο Παναγιώτης, αν σου ΚΑΤΣΕΙ... :lol:
Δημοσιεύτηκε
Ε ναι. Μα δεν ειναι απαραιτητο να χαλαει το colimation καθε φορα που μετακινουμε το καθρεφτη. Εγω κατα μεσο ορο colimation χρειαζεται να κανω 1 φορα το μηνα. Κατα τα αλλα ειναι παντα οκ το τηλεσκοπιο

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Βασικά εγώ όταν έβγαζα το πρωτέυον για να σφίξω κάτι ανάλογες βίδες

μέτα πότε δε μου καθόταν η ευθυγράμμιση όπως ήταν πριν.

Ευθυγράμμιση κάνω πάντα πριν από κάθε παρατήρηση διότι το τηλεσκόπιο τρώει πολλά κουνήματα μέσα στο αμάξι.... :cheesy:

Τυχερός πολύ ο φίλος roryt!!!

Με συναδελφική αγάπη,

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης