o tilescopios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Πριν απο λιγους μήνες αποφάσισα να ασχοληθώ με το χόμπυ και αγόρασα ένα τηλεσκόπιο με go to γιατι θεώρησα οτι αφού δεν ήμουν γνώστης θα με εξυπηρετούσε, δεν πέρασε πολύς καιρός κι θέλησα ένα πιο δύνατο τηλεσκόπιο καθώς και οι κριτικές δεν ήταν οι καλύτερες. Επέλεξα το skywatcher dob των 8" γιατι έδινε καλυτερο ερευνητή δυο προσοφθάλμια και γιατί 299 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη. ( ειχα ανοιξει και ένα θέμα με τιτλο tsgso-skywacher). Επειδη βλέπω πολλα θέματα για ρομποτικά και dob ως κατοχος και των δυο παραθέτω την ταπεινή μου γνώμη. Και συγκρίνω.. 1) σχετικα με ποιοτητα κατασκευης... : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ το dob ειναι μια σιδερενια κατασκευη απο τον εστιαστή μεχρι τα τελειώματα του σωλήνα.. το go to ειναι 50% πλαστικο.. η διαφορα φαινεται και στον ερευνητη που αντι για τον 9χ50 που έχει το ενα το αλλο έχει εναν 6χ30 πολυ κατώτερης ποιότητας 2) σχετικα με ποιοτητα οπτικών..: πάλι καμια σχέση , και δεν είναι και δίκαιο να συγκρίνεις ενα τηλεσκόπιο 114μμ με ενα 200μμ.. επειδη όμως ειναι στην ίδια κλάση τιμών το παραθέτω 3) σχετικα με ευκολία.. : σορυ παιδια .μπορεί να έβαλα τροχήλατη βασούλα στο dob . αλλα το ρομποτακι κερδίζει.. ειναι ελαφρύ και ειναι ενα δυνατό σημείο να μπορείς να του λες που να πάει και να πηγαίνει, ειδικα αν δεν έχεις χρόνο. ποσο μάλλον να σου προτίνει και μόνο του τι να δεις... να το παρακολοθεί και να συνδέεται με το pc. Το ξέρω οτι δεν νοιάζει τους περισσότερους αυτη η λειτουργεία αλλα αυτος δεν ειναι λόγος να μην το βάλω στα θετικά, αντικειμενικά. Γενικα... καλοι οι αυτοματισμοί.. αλλα ΑΛΛΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ με το dob. Τουλάχιστον όπως τα ειδα και μέτρησα εγώ .. μπορεί καποιος με καλύτερες γνώσεις να εβγαζε άλλα συμπεράσματα.
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Για να καταλαβω.. συγκρινεις τα δυο συγκεκριμενα μοντελα ετσι? σε ρωταω για να ξερω τι θα απαντησω STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Οντως.Το να τα βρισκεις μονος σου δεν συγκρινεται με τιποτε.Ειναι μαγεια Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Achilleas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Για να καταλαβω.. συγκρινεις τα δυο συγκεκριμενα μοντελα ετσι? σε ρωταω για να ξερω τι θα απαντησω Ναι, ένα review ειναι απ'ότι κατάλαβα... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
o tilescopios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Ναι τα δυο μοντέλα.. και μονο και μονο επειδή κανουν περιπου τα ιδια λεφτα πανω κατω... αλλιως δε μπορεις να σιγκρίνεις ενα meade- shmit-cassegrain των 8" με το skywatcher 8". Κανονικα τα μοντελα δεν ειναι καν συγκρίσιμα.. αλλα επειδη πολλοι θα σου πουν με τοσα λεφτα τι ειναι καλυτερο.( δε λεω ποιο ειναι καλυτερο.. αυτο ας το κρίνει ο καθένας μονος του, αναλογα με τις αναγκες του). εκανα την παραθεση
draculas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Πιστεύω απο την εικόνα μου, να καταλάβεις τι σου προτείνω..ο μοναδικός λόγος που μπορεί κάποτε να πάρω και μια ρομποτική βάση, είναι η φωτογράφιση..
o tilescopios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Nαι, γενικά συμφωνώ, αν και γενικά ειμαι και οπαδός της τεχνολογίας... απλά για εμένα το σημαντικό δεν είναι τοσο η ρομποτική βάση όσο η ποιότητα.. η meade είναι μια εταιρία που γενικά κανει ποιοτικά τηλεσκόπια, ακόμα και σε χαμηλές τιμες βλεπε lightbridge. Και θα μπορούσε να δώσει καλυτερη ποιότητα σε αυτο το μοντέλο το οποίο είναι άξιο βελτίωσης. Ας το έκανε ακριβότερο αν δεν έβγαινε το κόστος..
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Κοιτα, μια εταιρια οπως η MEADE ειναι εμπορικη. Κατασκευαζει τηλεσκοπια ετοιμα να απορροφηθουν απο καταναλωτες με οχι τοσο υψηλες απαιτησεις. Ομως!!! Υπαρχει ενα ομως στην υποθεση... Τωρα τελευταια τα αλματα της ειναι πολυ αξιολογα. Μιλωντας με ενα φιλο, ο οποιος τυγχανει να ειναι η δουλεια του αυτη (αστρονομια τηλεσκοπια κλπ δεν θα πω ονομα-το λεω πληροφοριακα για να μην υποθει οτι λεω κουταμαρες και οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου), καταλαβα οτι πλεον (και φαινεται αυτο φυσικα) η συγκεκριμενη εταιρια κανει ποιοτικοτερες παραγωγες σε σχεση με παλαιοτερα. Το lightbridge που λες δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτα απο τους ανταγωνιστες του (orion optics, celestron της ιδιας κατηγοριας παντα). Αντιθετα εμφανιζεται να εχει ενα προβαδισμα οσον αφορα τη ποιοτητα οπτικων (που δε το περιμενα) και τη ποιοτητα κατασκευης η οποια ειναι κατα μακραν καλυτερη των αλλων. Δε μιλαμε για βαση η οποια ειναι 1000 φορες καλυτερη! Απλα τα 2500 ευρω που πληρωνεις ειναι μια τιμη απιστευτα δελεαστικη για 16" τηλεσκοπιο με ΤΟΣΟ καλα χαρακτηριστικα και ποιοτητα. Ειναι απλα εκπληκτικο και εχει ηδη κλεψει τη παρασταση σε ολους τους τομεις. 1ον.. Η στηριξη η οποια ειναι εξαιρετικα ομαλη και smooth στο κουνημα. Στεκεται εκει που θελεις. Ειναι επισης πολυ στιβαρη και μεγαλη ετσι ωστε να αποφευχθει καθε κινδυνος πεσιματος (βλεπε ORION OPTICS που με το πρωτο φυσιμα παρτο κατω, εχει βαση παρα πολυ παιδαριωδη και καθολου σωστα μελετημενη για τοσο μεγαλους ογκους τηλεσκοπιων) 2ον.. Τα οπτικα τα οποια ειναι εξαιρετικα βελτιωμενα σε σχεση με παλαιοτερα. Εχουν ψεκασμενο διοξειδιο του πυριτιου το οποιο προστατευει απο την οξειδωση το πυρεξ. Επισης υπολογισμενου του CENTRAL OBSTRUCTION το κυριως κατοπτρο εχει κατασκευαστει στις 16.25" ετσι ωστε να πλησιαζει σε πραγματικες 16" STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Το lightbridge που λες δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτα απο τους ανταγωνιστες του (orion optics, celestron της ιδιας κατηγοριας παντα). Αντιθετα εμφανιζεται να εχει ενα προβαδισμα οσον αφορα τη ποιοτητα οπτικων (που δε το περιμενα) και τη ποιοτητα κατασκευης η οποια ειναι κατα μακραν καλυτερη των αλλων. Ώπα, λες δηλαδή οτι τα οπτικά των Lightbridge είναι καλύτερα και απο αυτά ενός νευτωνίου της Orion Optics
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Ειναι ισαξια.. και δε το λεω εγω. Το εχω δει ομως και με τα ματια μου οτι δεν εχει καμια απολυτως διαφορα το ενα με το αλλο (οσον αφορα ποιοτητα ειδωλου) Αλλα σα συνολο υπερτερει το lightbridge σαφεστατα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Ειναι ισαξια.. και δε το λεω εγω. Το εχω δει ομως και με τα ματια μου οτι δεν εχει καμια απολυτως διαφορα το ενα με το αλλο (οσον αφορα ποιοτητα ειδωλου) Αλλα σα συνολο υπερτερει το lightbridge σαφεστατα Καλα οταν μας δωσει πιστοποιητικο η Meade να ερθεις να μας το πεις.Ποτε εκανες μετρησεις?Ηταν διπλα σου τα τηλεσκοπια?Το ανοιγμα τους ηταν το ιδιο?Ειχες ιδια προσοφθαλμια?Κ αν ναι τα τηλεσκοπια ειχαν την ιδια εστιακη αποσταση ωστε να σου δινουν τη ιδια μεγεθυνση.Επισης σε ποιους στοχους εγιναν οι παρατηρησεις?Το λεω αυτο γιατι την διαφορα στα οπτικα με το ματι μπορεις να την δεις μονο σε πλανητες κ οχι σ βαθυ ουρανο.Γι αυτο πριν βγαζουμε ετσι συμπερασματα καλο εινα ν αφησουμε τους ειδικους να κανουν τις αξιολογησεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Ok.. αλλα δε παυει να ειναι καλυτερο σε συνολο λεω παλι. Οπτικα μπορει να μην υπερτερει απο το orion optics αλλα σα συνολο που περικλυει στηριξη, κηλυση κλπ ειναι σαφως καλυτερο το lightbridge.. Oταν θα το παρω θα σου φερω τα πιστοποιητικα φιλε μου! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Mακαρι να ειναι καλυτερο κ ετσι ν αρχισει ενας ανταγωνισμος.Μονο εμεις θα οφεληθουμε φιλε μου. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Mακαρι να ειναι καλυτερο κ ετσι ν αρχισει ενας ανταγωνισμος.Μονο εμεις θα οφεληθουμε φιλε μου. Sωστος εισαι! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα