Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
εχεις απόλυτο δίκιο,απλά νομίζα ότι οι βίδες με "αγγλική" διάμετρο έχουν όλες τις ίδιες σπείρες στα εμπορικά μεγέθη-εννοώ αυτές που βρίσκεις σε κάθε μαγαζί.
Δημοσιεύτηκε

Στέφανε,Nova,Βαγγέλη ευχαριστώ. Αν το πάσσο ήταν κλασικό θα μπορούσα να το κάνω με κολαούζα που έχω. Αλλά μάλλον θα πρέπει να το ψάξω ( ή να "καρατομήσω" παλιά στηρίγματα φωτογραφικών μηχανών που έχω από εκείνα που είχαν και θέση για φλας όταν η μηχανή δεν είχε hot shoe για φλας ](*,))

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω συγκλίνοντες φακούς χώρις να ξεσπάσω στη φωτογραφική μου ή στα γυαλιά της γιαγιάς μου?
Δημοσιεύτηκε

Συνήθως και οι απλοί πλαστικοί από κανα παιχνιδάκι ή της πλάκας μεγεθυντικό φακό κάνουν... Να κοιτάξεις πάντως να μην έχει μεγάλη εστιακή, γιατί θα πρέπει να φτιάξεις ένα red dot finder μισό μέτρο... Γύρω στα 3 εκατοστα εστιακή είναι καλά.

Δεν το έχω φτιάξει ακόμα, όταν το κάνω θα πω λεπτομέρειες

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
να το δικό μου red-dot πάνω στα 25χ100 :cheesy:

binos-telrad_sm.thumb.jpg.07b9b704661556f2c1ed521475084b0f.jpg

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Νίκο, οι βίδες με το σπείρωμα για τη στήριξη φωτογραφικής μηχανή δεν έχουν το στάνταρ σπείρωμα των βιομηχανικών βιδών,

Διαφωνώ.Μπορεί να στάθηκα τυχερός αλλά μια βίδα με σπείρωμα 1/4" ταιριάζει σε όλες τις μηχανές και τα κυάλια... καλά ίσως το "όλες" να παραείναι απόλυτο αλλά ταιριαζει σίγουρα στην zenith μου ,στην minolta την καινουργια, στα δύο ζευγάρια κυάλια bresser ... εν ολίγης δεν έχω βρει κάποια που να μην ταιριάζει

Ίσως δεν έγινα κατανοητός στο θέμα της συμβατότητας (ή δεν κατάλαβα εγώ). Δεν εννοώ ότι οι βίδες που ταιριάζουν σε φωτογραφική μηχανή δεν ταιριάζουν σε άλλες συσκευές/οπτικά. Εννοώ ότι στα διάφορα νούμερα βιδών που βρίσκει κάποιος στα ειδικευμένα καταστήματα βιδών και βιομηχανικών εργαλείων, δεν περιλαμβάνεται αυτό που χρησιμοποιείται στους τρίποδες για τη σύνδεση της μηχανής ή κυαλιών. Ο λόγος είναι απλός: Η "φωτογραφική" βίδα είναι ειδική σχεδίαση με βαθιές και αραιές βόλτες φτιαγμένη να ώστε να μπορεί να βιδωθεί πολύ εύκολα ακόμη και στα τυφλά αλλά να μην μπορεί να σφίξει υπερβολικά με το χέρι. Μιά τέτοια βίδα δεν έχει ενδιαφέρον για βιομηχανικές/βιοτεχνικές εφαρμογές, και δεν υπάρχει στην γκάμα των εργοστασίων που προμηθεύουν αυτά τα καταστήματα.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω μιά βόλτα στα φωτογραφικά στην Αθήνα (όπως έγραψα πιό πάνω) για να βρώ αν υπάρχουν σε κάποιο οι ανταλλακτικές "φωτογραφικές" βίδες.

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω μιά βόλτα στα φωτογραφικά στην Αθήνα (όπως έγραψα πιό πάνω) για να βρώ αν υπάρχουν σε κάποιο οι ανταλακτικές "φωτογραφικές" βίδες.

Φίλε Στέφανε πες ότι έγινε. Σ'ευχαριστώ πολύ ούτως ή άλλως.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Δημοσιεύτηκε

Νίκο, τις βρήκα ...ηλεκτρονικά :oops:

http://www.epinions.com/elec-Accessories-All-Hama_Extra_Long_Screw_4_5_5-Pack

elec-Accessories-All-Hama_Extra_Long_Screw_4_5_5-Pack-resized200.jpg.7c320613910c39094ad99a011abf0cc1.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Νίκο, τις βρήκα ...ηλεκτρονικά

=D> \:D/ Στέφανε ευχαριστώ.Κάποια άκρη θα βρω και στα σχετικά μαγαζιά και θα το ανακοινώσω εδώ.

Φιλικά

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης