terring Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Η Γη έχει τη Σελήνη, ο Ήλιος τους πλανήτες, ο Γαλαξίας τα αστέρια και εγώ έχω εσένα.Τα αστέρια είναι καλύτεροι φίλοι από τους ανθρώπους γιατί τα αστέρια κάνουν χωρίς να μιλάνε, ενώ οι άνθρωποι μιλάνε χωρίς να κάνουν.Μία μέρα σε έχασα! Ένιωσα σαν αδέσποτος πλανήτης χωρίς το άστρο του να με ζεστάνει. Παρακάλεσα τον ουρανό να με βοηθήσει να σε βρω και να σε φέρω πίσω. Ο ουρανός με άκουσε και άναψε τα αστρικά του φώτα για να σε βρω. Τα αστέρια έγιναν φακοί, το φεγγάρι προβολέας και οι πλανήτες υπέροχα λαμπιόνια. Επιτέλους σε βρήκα. Ήσουν κρυμμένη πίσω από ένα νεφέλωμα εκπομπής. Μα τι ανόητος που ήμουν, αφού ήξερα πως κανένα νεφέλωμα δεν είναι τόσο όμορφο όσο το πρόσωπο σου. Με τύλιξες στην ζεστή σου αγκαλιά, όπως τα αστρικά νέφη αγκαλιάζουν τα νεογνά άστρα. Και πράγματι ένιωσα ξαναγεννημένος, κοιτώντας στα όμορφα και λαμπερά σαν διπλό αστρικό σύστημα μάτια σου. Από τότε κάθε βράδυ ο ουρανός ανάβει τα φώτα του για να μην σε ξαναχάσω. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
quendi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2006 Ένα από τα αγαπημένα μου: "Δίπλα σας κυρία μου, ο αστρονόμος ξεχνά τους ουρανούς και αναστατώνεται. Αυτό που έψαχνε ψηλά νομίζει πως το βρήκε στα μάτια σας. Γιατί είναι αυτά ένα ζευγάρι αστέρια.. Camille Flamarion Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
George Makris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2006 Αγόρασα τον καινούριο δίσκο του Νίκου Ξυδάκη που περιέχει μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς σε μεταγραφή του Οδυσσέα Ελύτη. Ιδού ένα άριστο παράδειγμα από αυτά: Όσ' άστρα γύρω βρίσκονταιστην έκπαλγη Σελήνη το φωτεινό τους πρόσωποκρύβουν κάθε φοράπου εκείνη ολόγιομηκαταλάμπει την γηανεβαίνοντας ασημοκαπνισμένηασημοκαπνισμένη Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
ourania Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Ελπίζω οι κοπέλες σας να είναι επίσης λάτρες τις αστρονομίας, γιατί αλλιώς...
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Ελπίζω οι κοπέλες σας να είναι επίσης λάτρες τις αστρονομίας, γιατί αλλιώς...
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2006 Ελπίζω οι κοπέλες σας να είναι επίσης λάτρες τις αστρονομίας, γιατί αλλιώς...
terring Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2006 Εγώ δεν έχω κοπελιά "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Achilleas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2006 Εγώ δεν έχω κοπελιά Ελπίζω να μην εφήρμοζες αστρο-ποίηση προσπαθώντας να βρείς! Τώρα χωρίς πλάκα, καλά ποιηματάκια αλλα δεν "πιάνουν" στη σημερινή, συμβατική ελληνίδα! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Kαι γενικοτερα Αχιλλεα δε πιανουν... STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
iorant Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 και εγω Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2006 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2006 Μια και το ρίξαμε στην ποίηση, για διαβάστε κι αυτό: "Όταν άκουσα το μορφωμένο αστρονόμο,Όταν οι αποδείξεις, τα νούμερα, μου παρουσιάστηκαν σε στήλες, Όταν μου δείχθηκαν οι χάρτες και τα διαγράμματα, για να τα προσθέσω, να τα διαιρέσω και να τα μετρήσω, Όταν εγώ, καθισμένος, άκουσα τον αστρονόμο, που έδινε διάλεξη με πολλά χειροκροτήματα στην αίθουσα,Πόσο γρήγορα, δικαιολογημένα, ένιωσα κούραση και πλήξη.Μέχρι που όταν σηκώθηκα και ξεγλίστρισα έξω, περιπλανήθηκα μόνοςΣτον μυστικιστικό υγρό αέρα της νύχτας, και που και που, Κοιτούσα ψηλά σε τέλεια σιωπή τα άστρα." Walt Whitman
quendi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Ένα πανέμορφο κείμενο.. Ανδρέας Εμπειρίκος: "Αφροδίτη" από τη συλλογή: "Γραπτά η Προσωπική Μυθολογία Εκδόσεις Άγρα 1988. Εκείνο το βράδυ, εκοίταζε τα άστρα και τους αστερισμούς. Όμως, στο νου μου, ήτο ημέρα. Μέσα στο φως της, με κοίταζες Εσύ, αγαπητή, ροδόχρους και απαλά ντυμένη, και κάποτε-κάποτε ονειρευόμουν αυξάνοντας μέσα μου την ζωηρή φωτοχυσία.Και όμως, έξω ήτανε νύκτα. Αλλά τι νύκτα; Νύχτα γιομάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια.Εγώ κοίταζα τα άστρα και τους αστερισμούς, μα έβλεπα Εσένα ταυτοχρόνως. Ιδού ο Τοξότης, έλεγα, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων. Αλλά, συγχρόνως, έβλεπα Εσένα.Αγαπητή, ροδόχρους και απαλά ντυμένη, στεκόσουν μέσα μου, σε άπλετη φωτοχυσία, και πότε έγερνες δεξιά, και πότε αριστερά την κεφαλή σου, με τον Ωρίωνα, η με τον Σείριο στα μαλλιά σου, με τον Τοξότη στην καρδιά σου.Εγώ εκοίταζα τα άστρα και τους αστερισμούς. Ιδού ο Τοξότης, έλεγα, ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, μα έβλεπα Εσένα ταυτοχρόνως.Αγαπητή, ροδόχρους, και απαλά ντυμένη, καθόσουν σε μια καρέκλα μέσα στην καρδιά μου, σε μια απερίγραπτη φωτοχυσία, με την σκιά σου, πότε δεξιά και πότε αριστερά, και έμενες ασάλευτη, απλή, γλυκειά, ωραιότατη... Και έλεγα και ξανάλεγα: Ιδού ο Τοξότης, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, και έβλεπα πάντοτε, και τους αστερισμούς και Εσένα.Τούτη όμως την φορά, ήσουν ξαπλωμένη –απόλυτα ξαπλωμένη- και τα μαλλιά σου τα ανέμιζε ο αέρας. Το χέρι μου σε έψαυε. Τα μάτια σου μου μιλούσαν. Και εγώ έλεγα και ξανάλεγα με πάθος: Ιδού ο Τοξότης, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, μα τώρα πλέον, έβλεπα μονάχα Εσένα.Τότε συνέβη ένα μεγάλο θαύμα. Έσβησαν όλα τα άστρα μονομιάς, και έμεινες μόνον Εσύ στον ουρανό μαζί μου, μέσα σε μιαν ανέσπερη ημέρα, στο πλευρό μου. Εγώ σε κοίταζα αγαλλιών, και έλεγα και ξανάλεγα το όνομά σου.Και Συ;Εσύ, γλυκειά και Μεγαλόχαρη, μέσα στο χέρι σου, κρατούσες την καρδιά μου. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 George Makris πραγματικά καταπληκτικός δίσκος .quendi , έμεινα έκπληκτος από τους στίχους του Εμπειρίκου.Εγώ θα σας παραθέσω στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου: Ανάμεσα στο Βέγα, τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρ υπάρχει μία θέση του ουρανού όπου θα πάω σαν γίνω σκόνη αστρική, για κει σας κλείνω ραντεβού. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
koyote Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Και κατι ωραιο απο τον προλογο του συμπαντος που αγαπησα: Της φυσης εμεις,μικροι εφημεροι,θνητοιτου ηλιου παιδια,πλασμενα απ'το κορμι του,στο φως του λουσμενοι,τα αστερια ατενιζουμε.Των νομων των αστρων μαθητες και δασκαλοι,των αιωνιων,συμπαντικων δρομωνχαρακτες και οδοιποροι,στα συμπαντα οδηγουμε την ψυχη μας.Πατριδα μας οι απειροι συμπαντικοι χωροι.Η γη,μικρη φυλακη του κορμιου μας.Ποινη μας,μια ολιγοχρονη ειρκτη,που συντομα τελειωνει,για να πορευτουμε επιτελους ελευθερα,στις αθεατες ουρανιες πολιτειες. Ταδε εφη ο ποιητης Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
paranoia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Η ευτυχία μου μακριά σου απέχει έτη φωτος απο την πραγματικότητα κι οσο κι αν τρεχω δεν την φτανω. Τρέχω χωρις επιταχυνση και με ματια μουσκεμενα. Ενα αστερι πυροβολησε πριν πεσει και σκοτωσε την τελευταια μου ελπίδα. Τώρα κοιτάζω τη σελήνη μα ξέρω πως δεν την κοιτάζεις κι εσυ κι ας είμαστε πάντα κατω απ τον ίδιο ουρανό, κάτω απ τα ίδια αστέρια. Μιας που λεμε για ποιηματα εγγραψα κ εγω αυτο αν κ καποιες φρασεις δεν είναι δικες μου. Φ σου το αφιερωνω "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 ετσι παιδιά.. και λίγη (ή αρκετή) φιλοσοφία-ανησυχία δεν βλάπτει... μάλλον όχι δεν βλάπτει, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!
Heal Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2008 Ένα ακόμη ποίημα του υπερρεαλιστή Ανδρέα Εμπειρίκου με μια συμβολική αναφορά στα αστέρια και στο άστρο της Αυγής: "Λίγα κοσμήματα στη χλόη. Λίγα διαμάντια στο σκοτάδι. Μα η πεταλούδα που νύκτωρ εγεννήθη μάς αναγγέλλει την αυγή, σφαδάζουσα στο ράμφος της πρωίας." Από το έργο "Ο Πλόκαμος της Αλταμίρας"
Chandra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Ένα ακόμα στιχάκι απο το 'Άστρο του Πρωινού" του Θανάση Παπακωνσταντίνου (ελεύθερη μετάφραση των Paunnee Ινδιάνων της Β. Αμερικής)... "Του πρωινού άστρο θαμπόγια χάρη σου αγρυπνούμε.Η αναπνοή μας σου μιλάκι οι βράχοι κρυφακούνε,άστρο του πρωινού! Το φως σου από ουρανόαπόμακρο το στέλνεις,άστρο θαμπό του πρωινούπου τη ζωή μάς φέρνειςάστρο του πρωινού!..." koyote πανέμορφο το απόσπασμα που έγραψες! Suryia...
koyote Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 άστρο του πρωινού!..." koyote πανέμορφο το απόσπασμα που έγραψες! Να'σαι καλα Και το δικο σου ειναι εξισου ωραιο Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
draculas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Υπόγεια ρεύματα - Πολικός Μες στου λευκού του Πολικού τη σιγαλιάείδα το Σέλας με τον Κρόνο αγκαλιά,είδα τον Άρη με τα χρώματα να παίζεικαι την τροχιά μας την τρελή να περιπαίζει. Και ταξιδεύοντας στις στέπες της Ασίαςείδα το όραμα μιας γιορτινής κηδείας,έπεσ' η νύχτα κι ονειρεύτηκα μαζί σουγύρναγε η γη γύρω από την ψηλή σκηνή σου. Σβήσε το φως η λάμψη με τυφλώνει,η λάμπα περιστρέφεται και με σκοτώνει. Τ' άστρα κοιτώ να ξεχωρίσω τις μορφές τουςκαι όλο δέχομαι τις αυστηρές ματιές τους,βλέπω μακριά βλέπω πιο πέρα από τον ήλιοκαι πάντα βλέπω ένα εγώ να πίνει τίλιο. Αν ψάχνεις φως να βρεις στα αιώνια σκοτάδιακοίτα μορφές που σου άφησαν παλιά σημάδια,εκεί που ήσουνα θα 'ρθω κι εγώ μια μέρακαι θα γελάω από μακριά για την βεγγέρα.
roz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2008 Πω πω τελεια!!! Αληθεια. Τα διαβασα ολα και μου αρεσαν το ενα περισσοτερο απο το αλλο!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2008 Αν και οχι ακριβως ποιητικη αστρονομια...αλλα μου αρεσει Oh I want to get awayI want to fly awayYeah yeah yeah Oh I want to get awayI want to fly awayYeah yeah yeah Lets go and see the starsThe milky way or even marsWhere it could just be ours Lets fade into the sunLet your spirit flyWhere we are oneJust for a little funOh oh oh yeah ! I want to get awayI want to fly awayYeah yeah yeah Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Αθανάσιος Αλευρόπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11, 2008 Λοιπον να παραθεσω κι εγω καποιους στιχους... Άγρια των άστρων μουσική-Αγγελάκας Γιάννης Άγρια των άστρων μουσική μόλις νυχτώνει με ξυπνάς Μέσα στην πιο βαθιά σιωπή έρχεσαι και με τυραννάςΆγρια των άστρων μουσικήστην ξεχασμένη σου φωτιάρίχνονται οι πιο κρυφοί καημοίψάχνοντας να 'βρουν γιατρειά Astronomy-Metallica[Originally recorded by Blue Oyster Cult] Clock strikes twelve and moondrops burstOut at you from their hiding placeLike acid and oil on a madman's faceHis reason tends to fly awayLike lesser birds on the four windsLike silver scrapes in MayAnd now the sand's become a crustMost of you have gone away Come Susie dear, let's take a walkJust out there upon the beachI know you'll soon be marriedAnd you'll want to know where winds come fromWell it's never said at allOn the map that Carrie readsBehind the clock back there you knowAt the Four Winds Bar Hey! Hey! Hey! Hey! Four winds at the Four Winds BarTwo doors locked and windows barredOne door left to take you inThe other one just mirrors it Hey! Hey! Hey! Hey! Hellish glare and inferenceThe other one's a duplicateThe Queenly flux, eternal lightOr the light that never warmsYes the light that never, never warmsOr the light that neverNever warmsNever warmsNever warms The clock strikes twelve and moondrops burstOut at you from their hiding placeMiss Carrie nurse and Susie dearWould find themselves at Four Winds Bar It's the nexus of the crisisAnd the origin of stormsJust the place to hopelesslyEncounter time and then came me Hey! Hey! Hey! Hey! Call me DesdinovaEternal lightThese gravely digs of mineWill surely prove a sightAnd don't forget my dogFixed and consequent Astronomy...a star και απο δω και περα 2 κομματια απο FLOYD Brain DamageThe lunatic is on the grass The lunatic is on the grass Remembering games and daisy chains and laughs Got to keep the loonies on the path The lunatic is in the hall The lunatics are in my hall The paper holds their folded faces to the floor And every day the paper boy brings more And if the dam breaks open many years too soon And if there is no room upon the hill And if your head explodes with dark forbodings too I'll see you on the dark side of the moon The lunatic is in my head The lunatic is in my head You raise the blade, you make the change You re-arrange me 'till I'm sane You lock the door And throw away the key There's someone in my head but it's not me. And if the cloud bursts, thunder in your ear You shout and no one seems to hear And if the band you're in starts playing different tunes I'll see you on the dark side of the moon Eclipse All that you touch All that you see All that you taste All that you feel All that you love All that you hate All you distrust All that you save All that you give All that you deal All that you buy beg, borrow or steal All you create All you destroy All that you do All that you say All that you eat everyone you meet All that you slight everyone you fight All that is now All that is gone All that's to come and everything under the sun is in tune but the sun is eclipsed by the moon. . "There is no dark side of the moon really, as a matter of fact...it is all dark Πριν προχωρήσεις στα μυστήρια του ουρανού μην παραλείψεις να εμβαθύνεις στα μυστήρια της μάνας Γης............
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα