Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να το κατεβάσουν από : http://www.meade.com/catalog/catalog_pdf/MeadeCatalog2007.pdfΠεριμένετε αρκετά γιατί είναι 154 σελίδες και 8ΜΒ. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Γιωργο μολις με προλαβες! Φοβερος συγχρονισμος! Τελειος καταλογος και πολυ ωραια διαφημιση. Πολυ ωραια προσεγγιση της αστρονομιας απο μια πολυ τρυφερη πλευρα!! Συγχαρητηρια! Ειναι απιστευτοι οι ανθρωποι.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Hi George, I too have downloaded the new catalog, but I still prefer the paper version. I keep thinking that I should write a book one day about telescope catalogs, as I have a collecting spanning rougly 45+ years. I even have a rare copy of Mead's first catalog. I showed it to John Diebel, who founded Meade, and he told that it is indeed the first catalog from 1972. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Ο νέος κατάλογος δείχνει μεν εντυπωσιακός, όμως βλέπω πολύ εφέ και λίγη ουσία.Φυσικά προτίμησαν να δημοσιεύσουν πλανητικές φωτό τραβηγμένες με το (μέτριο) LPI, ενώ ο περίφημος Κρόνος του Legault που (ξανα)δημοσιεύουν και έχει βγει με ToUcam ήταν εξώφυλλο του προηγούμενου καταλόγου.Τι να πω και για την εξαφάνιση των κλασσικών LX200!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Εχεις δικαιο Ηλια για τις υπερβολικες φανφαρες της Meade.Στον τομεα της διαφημησης νομιζω πως εχει γινει...γραφικη .Στον τομεα των προιοντων απλα....υπερεκτιμημενη(ισως και γι' αυτο πονταρει σε τετοιου ειδους διαφημηση ,για να εντυπωσιασει τους νεους στο χωρο).Ισως οι μανατζερς πιστευουν οτι ειναι συμφεροτερο να επενδυσουν πολυ στη διαφημηση,πουλοντας ενα μετριο προιον,παρα να επενδυσουν σε εξελιξη, ποιοτητα και ερευνα.(και για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω εξελιξη δεν εννοω φυσικα τα χιλιαδες αντικειμενα στην μνημη,ουτε να ανοιγεις το τηλεσκοπιο και να σου λεει "καλησπερα" ).Μαλλον επικρατει ενα νεο δογμα στην αγορα που λεει:"Δεν κατανοω πληρως το τηλεσκοπιο μου,αρα ειναι σουπερ"Δεν ειμαι κατα της τεχνολογιας,αλλα θα ξαναπω οτι μακαρι το τηλεσκοπιο μου να ειχε τα μισα "εφε",και να ηταν πιο προσεγμενο σε ορισμενα σημεια.
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Το δικιο το εχετε αλλα δε μπορειτε να αρνηθειτε οτι η διαφημιση της ειναι κατι απιστευτο. Ειναι λες και βλεπεις καταλογο αλλης πολυεθνικης εταιριας. Κατα τ αλλα χρειαζεται μια περισσοτερη προσοχη στα οπτικα της αν και αυτα εχουν βελτιωθει κατα πολυ σε σχεση με παλαιοτερα. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Εχεις δικαιο Ηλια για τις υπερβολικες φανφαρες της Meade.Στον τομεα της διαφημησης νομιζω πως εχει γινει...γραφικη .Στον τομεα των προιοντων απλα....υπερεκτιμημενη(ισως και γι' αυτο πονταρει σε τετοιου ειδους διαφημηση ,για να εντυπωσιασει τους νεους στο χωρο).Ισως οι μανατζερς πιστευουν οτι ειναι συμφεροτερο να επενδυσουν πολυ στη διαφημηση,πουλοντας ενα μετριο προιον,παρα να επενδυσουν σε εξελιξη, ποιοτητα και ερευνα.(και για να μην παρεξηγηθω,οταν λεω εξελιξη δεν εννοω φυσικα τα χιλιαδες αντικειμενα στην μνημη,ουτε να ανοιγεις το τηλεσκοπιο και να σου λεει "καλησπερα" ).Μαλλον επικρατει ενα νεο δογμα στην αγορα που λεει:"Δεν κατανοω πληρως το τηλεσκοπιο μου,αρα ειναι σουπερ"Δεν ειμαι κατα της τεχνολογιας,αλλα θα ξαναπω οτι μακαρι το τηλεσκοπιο μου να ειχε τα μισα "εφε",και να ηταν πιο προσεγμενο σε ορισμενα σημεια.Εγώ θα ήθελα καλύτερη ποιότητα σε ορισμένα προϊόντα και αξεσουάρ, τα οποία είναι πολύ ακριβά σε σχέση με την ποιότητα τους. Π.χ. όταν μου χάλασε το καλώδιο της Atik παραλίγο να αγοράσω το LPI. Ευτυχώς βρέθηκε ένας φίλος και μου το δάνεισε και διαπίστωσα ότι είναι μέτρια κατασκευή και πολύ δύσχρηστο.Εν τούτοις η εταιρεία επιμένει να το διαφημίζει.Αυτή η κίνηση προσωπικά δεν μου δίνει την καλύτερη εικόνα.Όσο για τα οπτικά νομίζω είναι του ιδίου επιπέδου με τις άλλες μάρκες μαζικής παραγωγής. Π.χ. πιστεύω ότι οι φήμες ότι τα Celestron έχουν καλύτερα οπτικά είναι λανθασμένες. Και πάλι είναι θέμα συγκεκριμένου κομματιού.Για τα RC πάλι δεν έχω δει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα SCT.Νομίζω ότι κι αυτό ίσως είναι διαφημιστικό εύρημα.Θεωρώ απαράδεκτη την κατάργηση των LX200SCT γιατί ακόμη και τα LX200R κοστίζουν πολύ περισσότερο. Γέλασα πολύ πάντως με το τηλεσκόπιο που λέει καλησπέρα!!!
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Ηλια θεωρω ομως οτι τα οπτικα των LX200R ειναι λιγο καλυτερα απο το κλασικο παλιο LX200. Συγκρινα την εικονα ενος παλιου 8" lx200 και ειδα οτι στην ουσια το δικο μου νευτωνιο 8" της ιδιας εταιριας κανει την ιδια δουλεια σε ποιοτητα ειδωλου τη στιγμη που ενα LX200GPS 8" δινει ακομα καλυτερη εικονα. Παντως παρ ολα αυτα ειναι σιγουρα μια εταιρια μαζικης παραγωγης και συμφωνω οτι ειναι υπερτιμημενα αυτα που πουλα. Δηλαδη οταν βλεπω τον νεο ULTRA WIDE ANGLE-82 μοιρων 42mm να μου τον δινει 600 ευρω, τοτε σημαινει οτι θα ειμαι αρκετα βλακας να παω να δωσω τοσα λεφτα τη στιγμη που μπορω να εχω τη 3πλασια ποιοτητα σε ενα προσοφθαλμιο της ΤΕLE VUE STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Καλα....κοστιζει πραγματι 600€ ο ULTRA WIDE ANGLE-82 μοιρων 42mm????
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Κι ομως.. εκεινη η χειροβομβιδα η τεραστια κοστιζει τοσο πολυ. Ειναι γελοιο δε πιστευεις? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Αποκλείεται ένα 8" LX200GPS να δίνει την ίδια ποιότητα εικόνας με ένα 8" Νευτώνειο της Meade και ειδικά στην πλανητική παρατήρηση.Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει μέσα από ένα LX200R, ούτε από RCX, όμως από τη φωτογραφική δουλειά που έχει βγει, τουλάχιστο στην πλανητική αστροφωτογράφηση, δεν έχω δει καθόλου καλύτερες εικόνες. Αντιθέτως κυριαρχούν τα SCT και τα καλά Νευτώνεια.Μάλιστα, οι εικόνες του Clay Sherrod με 16" RCX είναι πολύ μετριότερες από αυτές του Peach με C14, αλλά κι από άλλων με 11":http://elvis.rowan.edu/marswatch/images/marswatch.php?n=PCShttp://elvis.rowan.edu/marswatch/images/marswatch.php?n=DAP Και τι να πω για τη διαφήμιση στον φετινό κατάλογο του DSI με φωτογραφία του Δία????
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Αν και δεν έχω προσωπική άποψη για την Meade μιας και δεν διαθέτω καθόλου εξοπλισμό απο αυτήν, ομολογώ οτι δεν είναι απο τις μεγάλες μου συμπάθειες στον χώρο της αστρονομικής αγοράς. Και αυτό γιατί προπαντώς είναι αυτό που αναφέρετε οι πιο πολλοί, διαφήμιση και πάλι διαφήμιση.Πάρτε για παράδειγμα τα προσοφθάλμια της που υποτίθεται οτι είναι ποιοτικότερα απο κάποια άλλα την στιγμή που ΔΕΝ είναι και τα πληρώνεις ΑΚΡΙΒΑ άδικα.Δεν ξέρω, ίσως παίζει και το γεγονός οτι παρέχει πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που οσο να ναι δεν τα πάω. Αυτό πάντως με το 42mm Ultra Wide Angle στα 600 € νομίζω τα λέει όλα.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Εγω εχω προσωπικη εμπειρια με προσοφθαλμια Meade και η αποψη μου ειναι οτι προκειται για μετριοτατα ειδη(συναρτηση κοστους).Και δεν αναφερομαι μονο στα προσοφθαλμια,αλλα και στους πανακριβους διαγωνιους,στα πανακριβα finders,στα πλανητικα "φιλτρα" και ενα σωρο μετρια (κινεζικα παντα)αξεσουαρ,τα οποια χρεωνονται χρυσα,και δεν αντεχουν καμμιας συγκρισης με αντιστοιχα ειδη αλλων εταιριων, με ιδιο ή και μικροτερο κοστος.Πως επιβιωνουν στην αγορα? Ειπαμε...διαφημηση.ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ!
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Εμένα για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω τα προϊόντα της Meade απλά δε μου έκαναν ποτέ "κλικ" και έτσι δεν τα προτίμησα ποτέ. Μόνο μια εξαίρεση είχα κάνει με την προσφορά του Lidl «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Και πολυ καλα εκανες,μια που στην συγκεκριμμενη προσφορα η αξια του τηλεσκοπιου,ηταν λογικη σε σχεση με την ποιοτητα του.(το ιδιο και τα "Meade-Bresser"κυαλια του Lidl)
Foehammer Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Με εξαιρεση τα προσφατα lightbridge...ειναι καπως out of reach για τους Ευρωπαιους τουλαχιστον.. ακριβα σε σχεση με το τι σου δινουν... Α ρε Celestron... Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
takis63 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Κι εγώ έχω εμπειρία απο τα προϊόντα της MEADE και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα προσοφθάλμιά της είναι πολύ καλά και ειδικά αυτά της σειράς 5000 . Έχω τους 8.8 και 6.7 UWA 5000, τον UWA 4.7 4000 και τον SWA 18 4000. Η απόδοσή τους είναι πάρα πολύ καλή τουλάχιστον για τα δικά μου κριτήρια. Να σημειώσω εδώ ότι τα περισσότερα τα αγόρασα απο το Astromart σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές - τουλάχιστον 50% κάτω σε σχέση με τις τιμές της Ελλάδας. 'Επαθα και έμαθα. Επίσης έχω δύο τηλεσκόπια MEADE LXD55 (το 6" και το 10") απο τα οποία επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα αλλά σίγουρα δεν είναι τα χειρότερα. Σε τόσες συναντήσεις στον Πάρνωνα έχω δεί πολλά τηλεσκόπια MEADE όμως δεν άκουσα ούτε έναν χρήστη να παραπονείται. Διαφωνώ (κάθετα) με την πρακτική του χρήστη nickthegreek να απορρίπτει κάτι που δεν έχει καν δοκιμάσει!!!! απλά στηριζόμενος (ίσως?) σε γνώμες άλλων. Όσον αφορά την διαφήμιση της MEADE, καλά κάνει η εταιρεία και διαφημίζεται όσο πιο πολύ μπορεί. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μαζικό κατασκευστή που βασίζει την ύπαρξή του στις υψηλές πωλήσεις. Δεν νομίζω ότι η διαφήμιση μπορεί να παραπλανήσει κάποιον. Ειδικά στον χώρο μας νομίζω ότι μπορεί πλέον ο οποιοσδήποτε να μάθει τα πάντα για όποιο προϊόν τον ενδιαφέρει και να κάνει την επιλογή του αβίαστα κι ελεύθερα. Στην αγορά όμως δεν επιβιώνεις πουλώντας "ψεύτικα" προϊόντα. Όπως άλλωστε λέει κι ο σοφός λαός μας - ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Φυσικά όσα λέω παραπάνω περιέχουν και μια (γερή) δόση "brand loyalty" η οποία όμως έχει προέλθει απο το γεγονός ότι δεν νοιώθω εξαπατημένος και επίσης απο το γεγονός ότι έχω περάσει πολλές ευχάριστες ώρες παρατήρησης χρησιμοποιώντας προϊόντα MEADE. Τάκης Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Μα κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ΕΤΧ μου και ειδικά από την ποιότητα των οπτικών του.Όμως, τα περισσότερα αξεσουάρ και μικροπροϊόντα της Meade είναι δυσανάλογα ακριβά για την ποιότητα τους και γι' αυτό το λόγο τα αποφεύγω.Την αξιοπιστία της η εταιρεία σίγουρα δεν την απέκτησε απ' αυτά.Αντιθέτως την απέκτησε από τα πιο στιβαρά τηλεσκόπια της (αν και κάποιοι αμφισβητούν ακόμη και αυτό).Και σίγουρα, αυτό το γεγονός εκμεταλλεύεται για την προώθηση και λιγότερο προσεγμένων προϊόντων. Και τα προϊόντα αυτά απευθύνονται κυρίως σε αρχαρίους ή π.χ. σε ερασιτέχνες που την εμπιστεύονται μόνο σαν όνομα.Επιπλέον, τις προηγούμενες δεκαετίες οι τιμές της Meade ήταν πολύ καλύτερες από τις τιμές της Celestron και ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο στην τεράστια εμπορική επιτυχία των προϊόντων της.Πάντως, αν παρατηρήσεις μέσα από προσοφθάμια της TeleVue (ή ακόμη και της Vixen) είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη!
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Διαφωνώ (κάθετα) με την πρακτική του χρήστη nickthegreek να απορρίπτει κάτι που δεν έχει καν δοκιμάσει!!!! απλά στηριζόμενος (ίσως?) σε γνώμες άλλων. Ναι αλλα για να δοκιμασεις πρεπει να δωσεις πολλα χρηματα.Γι αυτο οπως πολυ σωστα ειπες πρεπει να κανει κανεις ερευνα αγορας.Ετσι κ ο nickthegreek(φανταζομαι) οπως κ εγω διαβασα ρωτησα αλλους κ στηριζομενος στις γνωμες αλλων ειπα στον εαυτο μου.Μακρια απο Meade.Οχι πως δεν ειναι καλη.Απλα πουλαει μετρια εως καλα πραγματα για πολλα χρηματα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Διαφωνώ (κάθετα) με την πρακτική του χρήστη nickthegreek να απορρίπτει κάτι που δεν έχει καν δοκιμάσει!!!! απλά στηριζόμενος (ίσως?) σε γνώμες άλλων. Ναι αλλα για να δοκιμασεις πρεπει να δωσεις πολλα χρηματα.Γι αυτο οπως πολυ σωστα ειπες πρεπει να κανει κανεις ερευνα αγορας.Ετσι κ ο nickthegreek(φανταζομαι) οπως κ εγω διαβασα ρωτησα αλλους κ στηριζομενος στις γνωμες αλλων ειπα στον εαυτο μου.Μακρια απο Meade.Οχι πως δεν ειναι καλη.Απλα πουλαει μετρια εως καλα πραγματα για πολλα χρηματα. Έτσι είναι...Στο κάτω κάτω δεν σου θίξαμε την Meade βρε αδερφέ! Όσο για την ποιότητα των προσοφθάλμιων της... Πάντως, αν παρατηρήσεις μέσα από προσοφθάμια της TeleVue (ή ακόμη και της Vixen) είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη!
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Κι εγώ έχω εμπειρία απο τα προϊόντα της MEADE και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα προσοφθάλμιά της είναι πολύ καλά και ειδικά αυτά της σειράς 5000 . Έχω τους 8.8 και 6.7 UWA 5000, τον UWA 4.7 4000 και τον SWA 18 4000. Η απόδοσή τους είναι πάρα πολύ καλή τουλάχιστον για τα δικά μου κριτήρια. Να σημειώσω εδώ ότι τα περισσότερα τα αγόρασα απο το Astromart σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές - τουλάχιστον 50% κάτω σε σχέση με τις τιμές της Ελλάδας. 'Επαθα και έμαθα. Επίσης έχω δύο τηλεσκόπια MEADE LXD55 (το 6" και το 10") απο τα οποία επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα αλλά σίγουρα δεν είναι τα χειρότερα. Σε τόσες συναντήσεις στον Πάρνωνα έχω δεί πολλά τηλεσκόπια MEADE όμως δεν άκουσα ούτε έναν χρήστη να παραπονείται. Διαφωνώ (κάθετα) με την πρακτική του χρήστη nickthegreek να απορρίπτει κάτι που δεν έχει καν δοκιμάσει!!!! απλά στηριζόμενος (ίσως?) σε γνώμες άλλων. Όσον αφορά την διαφήμιση της MEADE, καλά κάνει η εταιρεία και διαφημίζεται όσο πιο πολύ μπορεί. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μαζικό κατασκευστή που βασίζει την ύπαρξή του στις υψηλές πωλήσεις. Δεν νομίζω ότι η διαφήμιση μπορεί να παραπλανήσει κάποιον. Ειδικά στον χώρο μας νομίζω ότι μπορεί πλέον ο οποιοσδήποτε να μάθει τα πάντα για όποιο προϊόν τον ενδιαφέρει και να κάνει την επιλογή του αβίαστα κι ελεύθερα. Στην αγορά όμως δεν επιβιώνεις πουλώντας "ψεύτικα" προϊόντα. Όπως άλλωστε λέει κι ο σοφός λαός μας - ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Φυσικά όσα λέω παραπάνω περιέχουν και μια (γερή) δόση "brand loyalty" η οποία όμως έχει προέλθει απο το γεγονός ότι δεν νοιώθω εξαπατημένος και επίσης απο το γεγονός ότι έχω περάσει πολλές ευχάριστες ώρες παρατήρησης χρησιμοποιώντας προϊόντα MEADE. Τάκης Απολυτα σωστος! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
takis63 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τα προσοφθάλμια της MEADE είναι ανάλογης ποιότητας με τα Televue. Αυτά ούτε η ίδια η MEADE δεν τα λέει. Επιμένω όμως ότι είναι πολύ καλά για τα χρήματα που κοστίζουν. Για παράδειγμα : αγορά των UWA από Astromart με $115 ενώ για τα TV ζητούσαν από $240 και πάνω. Για τα μισά χρήματα λοιπόν παίρνεις προσοφθάλμια που σίγουρα δίνουν παραπάνω από το 50% της αξίας των TV. Τάκης Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Τακη τα ιδια πραγματα λεμε τελικα!!!Δεν ειπαμε οτι τα προσοφθαλμια ειναι για πεταμα,και σιγουρα σου χαριζουν ομορφες στιγμες.Οπως ομως αναφερεις και εσυ,αποτελουν συμφερουσα αγορα μονο σαν μεταχειρισμενα(και συμφωνω απολυτως).Οι τιμες τους στην αντιπροσωπεια ειπαμε........υπερεκτιμημενα.Σιγουρα τα χρηματα που απαιτουνται για την αγορα τους απο το επισημο δυκτιο διανομης, μπορουν να αξιοποιηθουν πολυ καλυτερα ριχνοντας μια προσεκτικη ματια στην αγορα.Δεν ειναι αχρηστα, πανακριβα ειναι.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Εγώ από το τηλεσκόπιο είμαι ευχαριστημένος LXD-75, εξάλλου με 2000€ δεν παίρνεις 8" SC με στήριξη. Εκεί ποντάρει η MEADE ξέρει ότι οι περισσότεροι μας δεν μπορούμε να δώσουμε 5000€ για στήριξη ή 3000-5000€ για τηλεσκόπιο. Άρα πάμε σε αυτά που για εμάς τις ερασιτέχνες άσχετα την ποιότητα τους μας κάνουν καλή δουλειά. Αν είχα πολλά λεφτά δεν θα έπαιρνα MEADE LXD-75 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Αυτές οι εταιρείες βασικά με τα φθηνά αλλά καλά εξαρτήματα βοηθούν και στην εξάπλωση της ερασιτεχνικής αστρονομίας και αυτό παιδιά έχει σημασία. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Fred, You seem to have I lot of thinks concerning astronomy (books, old photos, hundreds pieces of meteorites) Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα