Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η πρώτη εικόνα του Δία απο τη καλύτερη κάμερα που θα τον εξερευνήσει στο fly-by του Φεβρουαρίου είναι η παρακάτω απο το διαστημόπλοιο New Horizons της Nasa (που πηγαίνει στον Πλούτωνα).

http://pluto.jhuapl.edu/news_center/news/092606.html

Δε ξέρω, καλή φαίνεται, αλλα για 8ιντσο τηλεσκόπιο και σχεδόν 3 φορές πιο κοντά στο Δία απο τη Γη και χωρις ατμόσφαιρα νομίζω υπάρουν καλύτερες απο ερασιτέχνες στη Γη.Εκτός αν είναι μια πρόχειρη πρώτη άποψη.Τι λέτε;

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε σε χρόνο έκθεσης 6ms οπότε μπορεί απλά να μην έχει συλλεχθεί το απαραίτητο φως! Άλλωστε από ότι μας γράφουν στο Link που μας έστειλες ήταν ένα τέστ για να δουν σε αυτό τον χρόνο έκθεσης την ποιότητά της.

Προσωπικά πιστεύω (και συγνώμη αν κάνω λάθος) πως είναι κάπως αδιάφορη η φωτογραφία!

Και εγένετω φως....
Δημοσιεύτηκε
Φυσικά η φωτογραφία, αυτή καθεαυτή δε λέει τίποτα, αλλά υπομονή ως το Φλεβάρη της επόμενης χρονιάς όπου πιστεύω ότι θα δούμε θαύματα -ίσως όχι τόσο σε επίπεδο εντυπωσιακών εικόνων αλλά σίγουρα σε νέα γνώση!
Δημοσιεύτηκε

Οντως δε λεει τιποτα αλλα νομιζω οτι τα 6ms παιζουν παρα πολυ μεγαλο ρολο. Σκεψου οτι ειναι σα να τραβας φωτογραφια τη παρεα σου. Κανενας χρονος εκθεσης, οποτε και αυτα που φανηκανε παλι καλα!

Σε μεγαλυτερες εκθεσεις σιγουρα τα αποτελεσματα θα ειναι καλυτερα

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Εμένα καλή μου φάνηκε. Αλλά γιατί ασπρόμαυρη;;
ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Δημοσιεύτηκε
Εγω θα ελεγα οτι με αθυον το χρονο εκθεσης τα αποτελεσματα ειναι ικανοποιητικα. ομως, εχω την ιδια απορια γιατι ασπρομαυρη?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης