Ifikratis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Η πρώτη εικόνα του Δία απο τη καλύτερη κάμερα που θα τον εξερευνήσει στο fly-by του Φεβρουαρίου είναι η παρακάτω απο το διαστημόπλοιο New Horizons της Nasa (που πηγαίνει στον Πλούτωνα). http://pluto.jhuapl.edu/news_center/news/092606.html Δε ξέρω, καλή φαίνεται, αλλα για 8ιντσο τηλεσκόπιο και σχεδόν 3 φορές πιο κοντά στο Δία απο τη Γη και χωρις ατμόσφαιρα νομίζω υπάρουν καλύτερες απο ερασιτέχνες στη Γη.Εκτός αν είναι μια πρόχειρη πρώτη άποψη.Τι λέτε; IK Observing System
dimidour Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε σε χρόνο έκθεσης 6ms οπότε μπορεί απλά να μην έχει συλλεχθεί το απαραίτητο φως! Άλλωστε από ότι μας γράφουν στο Link που μας έστειλες ήταν ένα τέστ για να δουν σε αυτό τον χρόνο έκθεσης την ποιότητά της. Προσωπικά πιστεύω (και συγνώμη αν κάνω λάθος) πως είναι κάπως αδιάφορη η φωτογραφία! Και εγένετω φως....
Heal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2006 Φυσικά η φωτογραφία, αυτή καθεαυτή δε λέει τίποτα, αλλά υπομονή ως το Φλεβάρη της επόμενης χρονιάς όπου πιστεύω ότι θα δούμε θαύματα -ίσως όχι τόσο σε επίπεδο εντυπωσιακών εικόνων αλλά σίγουρα σε νέα γνώση!
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Οντως δε λεει τιποτα αλλα νομιζω οτι τα 6ms παιζουν παρα πολυ μεγαλο ρολο. Σκεψου οτι ειναι σα να τραβας φωτογραφια τη παρεα σου. Κανενας χρονος εκθεσης, οποτε και αυτα που φανηκανε παλι καλα! Σε μεγαλυτερες εκθεσεις σιγουρα τα αποτελεσματα θα ειναι καλυτερα STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Μαλλον ηταν μια καλη ευκαιρια για μια δοκιμαστικη φωτογραφια. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
dimos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Εμένα καλή μου φάνηκε. Αλλά γιατί ασπρόμαυρη;; ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
alkhs Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2006 Εγω θα ελεγα οτι με αθυον το χρονο εκθεσης τα αποτελεσματα ειναι ικανοποιητικα. ομως, εχω την ιδια απορια γιατι ασπρομαυρη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα