Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα,

προκειται να παω αμερικη για μερικες μερες μεσα στον επομενο μηνα. σκεφτομαι να αγορασω ενα τηλεσκοπιο απο εκει, μια και οι τιμες ειναι μακραν καλυτερες απο εδω.

εγω καταληξει στα meade lx75 8", LX200GPS 8" και στο celestron AS C9 1/4" (τωρα με GT ή οχι δεν εχω καταληξει) κυριως λογω των μικρων (σχετικα) μεγεθων τους!

θα ηθελα τις γνωμες σας παρακαλω για αυτα τα δυο αλλα και για κατι αλλο που εσεις προτεινεται στα ιδια περιπου χρηματα.

ενδιαφερομαι για φωτογραφια, θελω να ειναι μικρο (και να μπει σε καποια βαλιτσα απο αμερικα αλλα και μετα για τα κουβαληματα στην ταρατσα), το gt δεν με πολυενθουσιαζει.

τι αλλο θα ηταν καλο να αγορασω αφου και θα ειμαι εκει? καμια καμερα, tucam, attik? για φωτος???

θα εχω κανενα προβλημα με εκτελωνισμο? ή με εγγυηση σε περιπτωση που κατι παθει μετα??

αυτα

ευχαριστω εκ των προτερων

Νικος

ΥΓ. να σημειωσω οτι εχω ηδη ενα μικρο τηλεσκοπιο και αρα δεν θα ειναι το πρωτο μου!!

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε
Το 9.25 με τη πρωτη! Καμια αμφιβολια δε χωραει εδω! Ουτε μια ομως! Μη το συζητας. Φυγε οπως εισαι... :P

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα προχώρα για το 9.25" χωρίς όμως τη GT στήριξη. Θα σου έλεγα ακόμα μέχρι να φύγεις να ρίχνεις και μια ματιά στο astromart - ακόμα και να δημοσιεύσεις μια wanted αγγελία που θα αναφέρεις το τι ζητάς, το χρονικό διάστημα που θα είσαι στις ΗΠΑ και την πολιτεία που θα βρίσκεσαι. Η τιμή θα είναι σημαντικά χαμηλότερη και ίσως μπορέσεις να κανονίσεις μια αλλαγή χέρι με χέρι. Για ένα καλομεταχειρισμένο και αψεγάδιαστο Meade 10" OTA υπολόγισε γύρω στα $750-$800 ενώ για ένα αντίστοιχο 9.25" γύρω στα $900-$950. Θα σου μείνουν χρήματα ίσως και για έναν 35άρη Panoptic (γύρω στα $300 στο amart) :cheesy:

Καλό ταξίδι και καλές αγορές :)

Δημοσιεύτηκε

Νίκο μια μικρή λεπτομέρεια: θεωρητικά στις πτήσεις από Αμερική επιτρέπεται να μεταφέρεις 2 τεμάχια αποσκευή το πολύ 32 κιλά η κάθε μιά -αυτό παίζει από εταιρεία σε εταιρεία πχ οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής είναι αρκετά ελαστικοί. Απλά κοίταξε τι μπορείς να φέρεις καί από πλευράς βάρους.

Κώστας

Δημοσιεύτηκε

Νικο,

Ηθελα να προσθεσω στα γραπτα του Κωστα (Heal) οτι υπαρχει οριο και στις διαστασεις. Απο οτι θυμαμαι δεν μπορεις να ξεπερασεις τις 69 ιντσες (το συνολο των τριων διαστασεων).

Οταν εφερα μαζι μου το C14 απο Αμερικη, το κουτι του ηταν 99 ιντσες και πληρωσα "προστιμο" 330$ για τον επιπλεον ογκο (το βαρος ηταν μια χαρα).

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

για να βγαζω φωτο (κυριως επιθυμω deepsky) τι προτεινετε?

σκεφομαι και εγω διαβασει αρκετα ποστς εδω μεσα για την neximage, ??

μπορω, εαν τελικα παω αμερικα γιατι υπαρχει και αυτη η πιθανοτητα, να σας αγορασω κατι απο εκει, για οποιον θελει, σιγουρα οχι κανενα τηλεσκοπιο αλλα κανενα προσοθλαμιο ή καμια καμερα η κανενα φιλτρο. εαν υπαρχει τρομερη διαφορα στην τιμη, και με εμπιστευεστε βεβαια οτι θα γυρισω πισω χιχιχι :D :D :D

τι λετε?

Φιλικα, Νικος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης