tomhel Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Προχθές το βραδυ σε ένα καθαρο ουρανο , ειχα αφεθεί στις σκέψεις μου και σχεδον μηχανικά κοιταζα τον βραδυνο ουρανο …Με μια γρηγορη ματια ειδα δυο - τρια γνωστα αστερια , mirfak στον περσεα , τον hamal στον κριο , τις πλειαδες και λιγο πιο αριστερα ειδα ένα αρκετα λαμπρο αστερι και ακριβος διπλα του ένα λιγοτερα φωτεινό…Αααα , ο Αιξ ( Capella ) ανατελει , ειπα από μεσα μου και συνέχισα τις σκεψεις μου……Μετα από λιγακι το βλεμα μου επεσε παλι στο ζευγαρι αυτων των δυο αστεριων , μονο που το πιο αμυδρο αστερι ειχε μετακινηθει πιο ψηλα και δεξιότερα του ( κατ’έμε ) capella….Kαπιο αεροπλάνο ή δορυφόρος σκέφτηκα , και δεν έδωσα βαση….Μετα από λιγο , η τριτη μου ματια , μου κινησε το ενδιαφερον μιας και που το λιγοτερο αμυδρο αστερι ειχε προσπεράσει το πιο φωτεινο κατά πολύ και ενώ στην αρχη ηταν διπλα του και αριστερα , ειχε φτασει σχεδον από επανω του και δεξια …..Δεν μπορει , πουλακια κανουν τα ματια μου , σκεφτικα….Τι ειδους αστερι είναι αυτό που προσπερνάει ετσι τα υπόλοιπα…. Προς στιγμή σκέφτηκα ότι είναι ο Αρης , αλλα αμεσως αναθεώρησα για αφενος μεν ο Αρης δεν ειχε καμια δουλεια σε εκεινη την θεση , αφετέρου και το Atlantis να ητανε δεν θα ειχε κανει τετοια προσπέραση….Τελικα πηγα μεσα και εβγαλα τα κυαλια …..Θα σας μεταφέρω αυτολεξεί τι ειπα στον εαυτο μου….‘ Ρε γελοίε , τον αναμεταδότη της ΕΡΤ στα Γεράνεια εβλεπες τοση ωρα και νομιζες ότι ηταν ο capella ‘ …….Ουδεν σχολιον πλεον…..
Heal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2006 Τα λάθη για τους ανθρώπους...
vtsamis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Και τα μικρά λάθη για τους ανθρώπους...επίσης!Tomhell, χωρίς παρεξήγηση: Ο α-Ηνιόχου είναι η Αιξ (της Αιγός), ή η Capella.(αντίστοιχο λάθος είναι πχ να λέμε η Βέγα, η Αρκτούρω) https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Και γω μια φορά, έβλεπα σε να βουνό ανατολικά της πάρνηθας ένα κόκκινο φως να αναβοσβήνει και δίπλα ένα άσπρο να κάνει το ίδιο αλλα χωρίς ρυθμό. Εν τω μεγαξύ το άσπρο ήταν πολύ δυνατο. Οπότε γυρνάω το τηλεσκόπιο και κατάλαβα ότι το άσπρο ήταν αυτοκίνητα που περνούσαν μια στροφή ενός δρόμου. Ωραία, λέω αυτό το βρήκαμε, το κόκκινο τι είναι; Η αλήθεια είναι δυκσολέυτηκα να το εντοπίσω. Μόλις το βρήκα, βλέπω μια "ανθρώπινη φιγούρα" που στο περίγραμμα έφεγγε κόκκινο και αναβόσβηνε ρυθμικά. Κουφάθηκα, κοίταγα, ξανακοίταγα...τελικά τι ήταν;;; Σταυρός Νοσοκομείου υπο γωνία IK Observing System
dimidour Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Τελικά τα πιο προφανή πράγματα καμιά φορά μας φαίνονται παράξενα... Ειδικά όταν το μυαλό μας μπορεί να σκεφτεί μόνο αυτά που αρχικά ήθελε να βρει.... Σημασία έχει ότι στο τέλος πάντα ανακαλύπτουμε ότι δεν ανακαλύψαμε τίποτα καινούριο...!!! Και εγένετω φως....
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2006 Εμεις κανουμε πλακα στα παιδια που ερχονται για πρωτη φορα μαζι μας για παρατηρηση .Ειμαστε καπου 150 μετρα υψομετρο επομενως ηθαλασσα φαινεται.Οταν ειναι καποιο πλοιο ωστε να φαινεται μεγαλο και ειναι πιο μακρια απο το λιμανι τους λεμε να κοιταξουν και δε ξερουν τι ειναι γιατι νομιζουν οτι ειναι κατι ιπταμενο .ειναι λιγο δυσκολο για το ματι να ξεχωρισει στο σκοταδι(και οχι μονο) στον οριζοντα το εδαφος απο την ατμοσφαιρα .Δεν ειμαστε κακοι καθολου που τους αφηνουμε να απορουν για λιγο .Μετα ομως το θυμουνται για παντα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
tomhel Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2006 Τελικά τα πιο προφανή πράγματα καμιά φορά μας φαίνονται παράξενα... Ειδικά όταν το μυαλό μας μπορεί να σκεφτεί μόνο αυτά που αρχικά ήθελε να βρει.... Πολυ σωστο αυτο που λες.... Σημασία έχει ότι στο τέλος πάντα ανακαλύπτουμε ότι δεν ανακαλύψαμε τίποτα καινούριο...!!! Κλαψψψ...
dimidour Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2006 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2006 Σημασία έχει ότι στο τέλος πάντα ανακαλύπτουμε ότι δεν ανακαλύψαμε τίποτα καινούριο...!!! Κλαψψψ... Για να βάλω όμως και μία νότα αισιοδοξίας!!!! Που θα πάει;;;;;; Θα έρθει η στιγμή που θα βρούμε και εμείς κάτι καινούριο Και εγένετω φως....
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2006 Εγώ μια φορά,παρατηρούσα ένα άστρο (δεν θυμάμαι πιο ήταν) σχετικά χαμηλά σε θαλασσινό ορίζοντα.είδα λοιπόν σε πρώτη φάση το αστέρι δεξιά και πάνω μιας επίγειας λάμψης(βάρκα)...κοιτάω αλλού και μόλις ξανακοιτάω,το βλέπω ΑΡΙΣΤΕΡΑ της λαμψης... - Ε το άστρο κινείται... και η βάρκα κινείται και η κίνηση είναι έννοια ΣΧΕΤΙΚΗ!!!!!
dimos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2006 Γιατί νομίζεις οι ερασιτέχνες δεν ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο;Ποιοι έχεις την εντύπωση ότι είναι οι κορυφαίοι κυνηγοι κομητών;Μα φυσικά οι ερασιτέχνες. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ : Γεννήθηκε στην Σάμο. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε ηλιοκεντρικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Αναμφισβήτητα!!!!!!!!!!
terring Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Και εγώ συμφωνώ "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
tomhel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Τώρα εγω θα το πω και ας με παρεξηγήσετε….( προς θεού μην λοξοδρομήσει η κουβέντα μας..)Ένας από τους λογους που ( όχι όμως ο κύριος πλέον λόγος ) είναι από ένα συμβαν δει που ειχα κάτι χρόνια πριν…Εκείνες τις εποχές κοίταγα τον βραδυνο ουρανό , ασυναίσθητα και χωρις να εχω ουτε καν ‘ τις στοιχειώδεις γνωσεις για το τι είναι αυτά τα ασπρα φωτάκια τα οποια λέγονται αστρα….Απλά κοίταγα τα αστερία….Ένα βράδυ παρατηρούσα ένα ζευγάρι αστερίων να περιφέρονται μεταξύ τους , σαν να κυνηγιούνται , με γρήγορη ταχύτητα και θυμάμαι ότι μου εχει προκαλέσει μεγαλη εντύπωση…Μετα από χρόνια ειδα την ίδια σκηνη ( το χορευτικό ζευγάρι – ετσι το αποκαλούσαν) σε ένα αμερικάνικο ντοκιμαντέρ που ασχολούταν με ufo….( τι άλλο…)…Την μεγάλη πλάκα την έπαθα όταν ειδα την ημερομηνία του film που ηταν ιδια με την εποχη που τα ειχα δει και εγω (καλοκαίρι ’93 )….Από τοτε έως και σήμερα αλλά και στο μέλλον , όταν κοιτάω τον βραδινό ουρανό περα από την τόση ομορφιά ( που ξερω πλεον τι είναι ) , ασυναίσθητα εχω και την ελπίδα μηπως ξαναδώ κατι σαν και το χορευτικό ζευγάρι... Γιαυτο συμφωνω απόλυτα με αυτό που επεσήμανε ο dimidour Τελικά τα πιο προφανή πράγματα καμιά φορά μας φαίνονται παράξενα... Ειδικά όταν το μυαλό μας μπορεί να σκεφτεί μόνο αυτά που αρχικά ήθελε να βρει....
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Τελικά τι ήταν αυτό που είδες; (ή εγώ είμαι χαζός και δεν κατάλαβα απο τα συμφραζόμενα;.... )
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Τελικά τι ήταν αυτό που είδες; (ή εγώ είμαι χαζός και δεν κατάλαβα απο τα συμφραζόμενα;.... ) Επίσης. IK Observing System
dimidour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Αυτό που είδε ο tomhel έχω την εντύπωση πως μάλλον δεν ξέρει τι ήταν! Για αυτό και δεν το αναφέρει. Συγνώμη αν κάνω λάθος. Τώρα από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι μας εικασίες θα κάναμε για το τι θα μπορούσε να ήταν. Δεν είναι και το πλέον προφανές να εξηγήσει κανείς ένα ζευγάρι φωτεινών σημείων που στριφογυρίζουν στον έναστρο και φαντάζομαι σκοτεινό ουρανό.... Προσωπικά αποφεύγω να μιλάω για εξωγήινους πρώτον γιατί έχει καταντήσει παρεξηγίσιμη μία τέτοια συζητήση και κατά δεύτερον επειδή με τις σπουδές (Φυσικός) που έχω κάνει προσπαθώ πάντα να βρω μία λογική εξήγηση. Κάτι παρόμοιο με τον tomhel είχα δει το '96 στην Θεσσαλονίκη αλλά το εξήγησα γρήγορα. Είχα δει και εγώ δύο φωτεινά σημεία στον ουρανό να κινούνται περίεργα αλλά διαπίστωσα με (σχεδόν) ανακούφιση ότι ήταν 2 λευκά περιστέρια που πέταγαν σχετικά ψηλά και τα φώτιζε ένας προβολέας κάποιου club. Βέβαια αυτό που είδε ο φίλος μας φαντάζομαι ότι θα ήταν κάτι άλλο, που θα μπορούσε να εξηγηθεί θα μπορούσε όμως να μείνει και στην σφαίρα της φιλοσοφίας. Εγώ απλά καταθέτω μία εμπειρία μου που με προβλημάτισε αρχικά, αλλά ευτυχώς για πολύ λίγο. Και εγένετω φως....
tomhel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Kαι το ειπα στην αρχη ο κακομοιρης...Δεν θελω να παραξηγηθω... Απλα αυτο που ειχα δει τοτε , ηταν 2 αμυδρα φωτεινα παλλομενα φωτα ( απο οσα εχω μαθει εως τωρα θα τα τοποθετουσα στην κλιμακα απο +1 εως +3) , να κινουνται σε ενα περιορισμενο σημειο του ουρανου ( οταν λεω περιορισμενο εννοω οτι δεν καλυπταν μεγαλες αποστασεις πχ απο Δυτικα εως Νοτια , και επισεις δεν μπορω να θυμηθω που ακριβως δηλ. Ανατολικα ή Βορεια ) αλλα θυμαμαι οτι ηταν περιπου στο κεντρο του ουρανιου θολου , και η κινηση τους ηταν ακανονιστη και πολυ γρηγορη ορισμενες φορες...Καποια στιγμη σταματαγανε και ειχαν μια ομαλη και σταθερη ταχυτητα και μετα ξανα 'τρελενονταν' και αρχιζαν κατι σαν κινηγητο - χορο.....Σε καμια περιπτωση δεν μπορουσε να ηταν κατι τεχνιτο ( π.χ αεροπλανο ή δορυφορος ή εστω ελικοπτερο , μπαλονι )...Η κινηση ηταν εντελος ακανονιστη και καθολου γραμμικη...Θα μπορουσε καλλιστα να ηταν κατι ζωντανο οπως τα περιστερια που ειχε δει ο dimidour η δυο πυγολαμπιδες ...αυτο ειναι μια πολυ λογικη εξηγηση..ΑΛΛΑ..Οπως προειπα , το συμβαν αυτο δεν το ειδα μονο εγω...Ειχε γραφτει και σε ταινια , (το ειδα στην τηλεοραση σε ενα ντοκιμαντερ για θεασεις atia ) και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αφορουσε αυτα τα δυο περιεργος κινουμενα φωτα αυτα που ειχα δει ...(μακαρι να ηξερα τον τιτλο του ντοκιμαντερ )Δεν μπορω να εξηγησω λογικα τι ηταν τελικα αυτο που ειχα δει ,αλλα η προσωπικη μου αποψη τινει προς το ανεξηγητο...( οποιος θελει μπορει να το μεταφρασει με το δικο του τροπο...)
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Κοιτα δε μπορεις με τιποτα να μεταφερεις την εικονα αυτου που ειδες. Πρεπει να εχεις τρομερη ικανοτητα στο λεγειν και φοβερες γνωσεις της ελληνικης γλωσσας για να μπει ο αλλος κατ ευθειαν στο μυαλο σου μεσα απο την οθονη του υπολογιστη του. Ολη η φρασεολογια πρεπει να συνοδευεται και απο τη καταλληλη κινησεολογια ωστε να μπει στο πνευμα σου ο αλλος. Κι εγω ειχα μια παρομοια εμπειρια στο Oxfordshire στην Αγγλια το 1998 αλλα δεν εχω τολμησει να τη πω γιατι θα με παρουν με τις ντοματες απο τη στιγμη που δεν ειναι ευκολο μεσα απο μια οθονη να μεταφερεις αυτο που εζησες. Σε μενα υπηρχε μια βασικη διαφορα ομως. Ηταν αλλα 60 ατομα διπλα μου που το βλεπαμε ταυτοχρονα και ειχαμε μεινει με το στομα ανοιχτο. Αναμικτα συναισθηματα και φυσικα ο τρομος πολυ αισθητος αναμεσα στα υπολοιπα συναισθηματα της στιγμης.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
tomhel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Κοιτα δε μπορεις με τιποτα να μεταφερεις την εικονα αυτου που ειδες. Πρεπει να εχεις τρομερη ικανοτητα στο λεγειν και φοβερες γνωσεις της ελληνικης γλωσσας για να μπει ο αλλος κατ ευθειαν στο μυαλο σου μεσα απο την οθονη του υπολογιστη του. Ολη η φρασεολογια πρεπει να συνοδευεται και απο τη καταλληλη κινησεολογια ωστε να μπει στο πνευμα σου ο αλλος. Κι εγω ειχα μια παρομοια εμπειρια στο Oxfordshire στην Αγγλια το 1998 αλλα δεν εχω τολμησει να τη πω γιατι θα με παρουν με τις ντοματες απο τη στιγμη που δεν ειναι ευκολο μεσα απο μια οθονη να μεταφερεις αυτο που εζησες. Σε μενα υπηρχε μια βασικη διαφορα ομως. Ηταν αλλα 60 ατομα διπλα μου που το βλεπαμε ταυτοχρονα και ειχαμε μεινει με το στομα ανοιχτο. Αναμικτα συναισθηματα και φυσικα ο τρομος πολυ αισθητος αναμεσα στα υπολοιπα συναισθηματα της στιγμης.. Φιλε μου , δεν εχω την προθεση να αποδειξω κατι σε κανενα , αλλα και ουτε να επιδειξω τις ικανοτητες (που αλλωστε δεν εχω ) μου στο λεγειν και στην Ελληνικην.Επισεις σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα το thread αυτο να παρει λαθος δρομο..( το ξαναλεω..)...Απλα μου δωθηκε η ευκαιρια ( προς γνωση μου οτι μπορει να παρεξηγηθω ) για να περιγραψω με λιγα λογια και με τις ελαχιστες γνωσεις που διαθετω μια εμφανιση Α.Τ.Ι.Α..(παντα κατα την αποψη μου)Και οταν λεω Α.Τ.Ι.Α δεν εννοω U.F.O ...Εννοω Αγνωστης Ταυτοτητας Ιπταμενο Αντικειμενο ....Αρκει να σημειωσω (και με αυτο θα κλεισω) οτι οταν στο τελος του Β'παγκοσμιου πολεμου οι πιλοτοι των συμαχικων δυναμεων προτειδαν τα γερμανικα Comet και Meshersmith 262 πιστεψαν οτι εβλεπαν κατι εξωπραγματικο , εξωγιηνο , διαβολικο ( και ποιος ξερει τι αλλο ) , πραγμα που μετα απο πολυ συντομο χρονικο διαστημα αποδειχτικε εντελος ανθρωπινο και τεχνολογικα επαναστατικο...
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δε καταλαβες τι ειπα και προφανως το παρεξηγησες. Δεν υποννοουσα κατι για το τροπο που γραφεις. Απλα μεσα απο αυτο που σου εγραψα υποννοουσα οτι ειναι δυσκολο να σε πιστεψουν και να σε καταλαβουν. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
dimidour Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Είναι τρομερό πάντως να θέλεις να πεις κάτι, να το μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο και να μην σε πιστεύουν.... Γι'αυτό και λέω ότι οι συζητήσεις για Α.Τ.Ι.Α. έχουν καταντήσει παρεξηγίσιμες. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω τον καλοπροαίρετο συνομιλητή μου και από ότι βλέπω στο thread και οι υπόλοιποι κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, αρχίζοντας από τα μυστήρια του Σύμπαντος και καταλήγοντας στην άγνωστη αλλά υπάρχουσα ήδη, ανθρώπινη εξελιγμένη τεχνολογία. Ποιος το 1960 θα περίμενε το Stealth που πρωτοεξελισσόταν να είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα; Έτσι λοιπόν και σήμερα πολλοί θα απορούσαν στην θέαση ενός αντικειμένου που η ύπαρξή του δεν είναι γνωστή. Η αλήθεια μπορεί να είναι εκεί έξω, αλλά μπορεί να είναι και εδώ μέσα!!! Και εγένετω φως....
terring Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 Θυμάμαι το 1994 ήμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου στον Πειραιά. Καθώς κοιτάω τον ουρανό, ξαφνικά βλέπω ένα στρογγυλό γκρι αντικείμενο να πετάει νότια (το μπαλκόνι κοιτάει βόρεια). Δεν έλαμπε καθόλου, αλλά φαινόταν. Ποτέ μου δεν βρήκα τι είδα . Και πριν από λίγους μήνες είδα κάτι ακόμα ποιο παράξενο. Ήταν Ιούνιος του 2006 και ήμουν στη Ζάκυνθο. Τότε κάναμε κατάληψη στο Τ.Ε.Ι. μας. Βλέπω τον ουρανό και παρατηρώ πάλι ένα γκρι αντικείμενο, αλλά αυτή τη φορά με ποιο παράξενο σχήμα. Είχε κυλινδρικό σώμα με προεξοχές σαν φτερά (έμοιαζε περισσότερο με τον διαστημικό σταθμό Μιρ) και πετούσε ενώ ταυτόχρονα περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του. Τι να ήταν άραγε ; "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα