Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο 5 χρόνια στο χώρο και αλλαγή 3 τηλεσκοπίων, έχω καταλήξει πλέον σε ένα Celestron 8ASGT ( που το έχω κατα ευχαριστηθεί τους τελευταίους 6 μήνες). Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ και με την φωτογράφηση. Παράγγειλα μία ATIK 2C απο το Πλανητάριο η οποία όμως αντικαταστάθηκε απο νέο μοντέλο (16 κατι δε θυμάμαι τώρα) και την περιμένω σε κανένα μήνα.

Θ εκτιμούσα βαθύτατα σχόλια επι του εξοπλισμού, και εάν υπάχει σχετική εμπιρεία με το τηλεσκόπιο τουλάχιστον, μία πρώτη εκτίμηση του τι θα μπορούσα να περιμένω.

Τ'ωρα βέβαια να μου πείτε......"Πήγες και τα πήρες και τώρα ρωτάς"....και θα έχετε και δίκιο. Αλλα...

Ευχαριστώ

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Δημήτρη,

Το τηλεσκόπιο σου αν δουλέψει σε f/10 σε συνδυασμό με την ATIK-16 δίνει πεδίο 8.3x11.1 arcmin. Το πεδίο αυτό είναι πολυ μικρό για τα περισσότερα Messier αντικείμενα αν πας σε φωτογράφιση στην κυρία εστία. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος θα χρειαστείς ένα focal reducer.

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Φιλε μου, εχω το ιδιο τηλεσκοπιο. Ομολογω πως η στηριξη του

δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη για να προχωρησω σε αστροφωτογραφηση

βαθεως ουρανου... το εχω εδω και ενα χρονο και το εχω χρησιμοποιησει

κυριως για φωτογραφηση ηλιακου συστηματος, τομεας στον οποιο δεν

αντιμετωπιζει κανενα απολυτως προβλημα. Η ακριβεια που χρειαζεται

ομως για βαθυ ουρανο, πολυ απλα δεν την εχει!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Ετσι που εχει εξελιχθει η κατασταση στην αστροφωτογραφηση,ακομα και μετριες στηριξεις,ανταπεξερχονται ικανοποιητικα.Αν καταφερνεις χρονους 15''-20'',μπορεις να κανεις ωραια δουλεια με πολλα καρρε(ειδικα με το απαραιτητο focal reducer που,και πεδιο ανοιγει,και χρονους εκθεσης κατεβαζει).Τι χρονους εχεις καταγραψει?Αν ισχυει αυτο που αναφερει ο Αγαπιος,και δεν πιανεις ουτε τα 15",τοτε δυσκολη η κατασταση... :-k :-k :-k
Δημοσιεύτηκε

Βαθύς ουρανός ε;....Χμ αυτό λέω να μην το προσπαθήσω ακόμη. Η ούτως ή άλλως καθώς δεν εχω την κάμερα ακόμα, είναι αδύνατον να δώ τι γίνεται και τι οχι. Θα ξεκινήσω με πλανήτες και βλέπουμε.

Ο focal reducer είναι στο πλάνο, αλλα δεν είναι και ότι φτηνότερο όπως ξέρουμε, και καθώς η γυναίκα μου θα με γδάρει και θα κάνει το τομάρι μου παπούτσια αν της βγάλω και άλλα έξοδα τώρα, λέω να το αφήσω για αργότερα.

Ο φίλος foehammer με ανησύχησε οφείλω να ομολογήσω. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα για αυτό που έγραψε;

Ευχαριστώ πάντως όλους για την συμβολή. θα σας θυμάμαι τις κρύες νύχτες του χειμώνα που θα το παλεύω.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη δεν είναι ανάγκη να πας κατευθείαν σε κάποιον καλό fr. Μπορείς ίσως να πειραματιστείς για ένα διάστημα με κανένα φτηνό reducerάκι που βιδώνει στο 1.25" nosepiece της κάμερας και να κατεβάσεις τον εστιακό λόγο στο μισό. Το μοντελάκι της ΑΤΙΚ ή κάτι ανάλογο, έρχεται στα 30 ευρώ/δολάρια μεταχειρισμένο (ή και καινούργιο) - εξαρτάται από που θα το αγοράσεις. Δεν θα έχεις το επίπεδο πεδίο ενός 6.3 reducer της Meade ή της Celestron, αλλά θα έχεις αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα, ειδικά στην περίπτωσή σου, όπου το εμβαδό του CCD της κάμερας που περιμένεις δεν είναι πολύ μεγαλο (?)

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ο φίλος foehammer με ανησύχησε οφείλω να ομολογήσω. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα για αυτό που έγραψε;

Θα προτιμουσες να μην ελεγα τιποτα και να τραβαγες

τα μαλλια σου μετα? :mrgreen:

Λεγεται οτι με σωστο ζυγισμα και με ενα update του λογισμικου της στηριξης

μπορει να γινει κατι (μικρο κατι), αλλα γιατι να ζοριζεσαι?

Στη θεση σου θα προτιμουσα να δωσω κατι παραπανω για μια EQ6

που ειναι σιγουρα αξιοπιστη και για βαθυ ουρανο.

Ξεκαθαριζω ομως, η CG5GT δεν αντιμεπωπιζει κανενα απολυτως

προβλημα σαν στηριξη απλα δεν διαθετει την δεουσα ακριβεια

για φωτογραφηση βαθεως ουρανου.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ηλία,

Καλή συμβουλή, επειδή όμως έχω καεί με το να παίρνω φτηνά και μετά να τα ξαναγοράζω, λέω να πάω μιά και καλή σε ένα καλό FR και ας καθυστερήσω λίγο. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή.

Φίλε foehammer

Φυσικά και δεν παίζει τέτοιο σενάριο, τα μαλλιά είναι ήδη λίγα για να διακινδυνέψω και τράβηγμα. Η EQ6 δυστυχώς δεν παίζει σαν λύση ανεβάζει το κόστος πολύ (και δεν θα το γλυτώσω το γδάρσιμο δηλαδή). Θα μείνω όπως είμαι και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Φαντάζομαι ότι κάπου μετά τα χριστούγενα θα τα μάθετε τα χαμπέρια μου, οπότε θα σας πώ και απόψεις.

Δημήτρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης