Jump to content

Το βιβλιο του κοσμου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενα εκλαικευτικο βιβλιο που ξεχωριζει ειναι <το βιβλιο του κοσμου>

του Scientific American με την επιμελεια του David Levi,εκδοσεις Αλεξανδρεια.Καθε κεφαλαιο γραφεται και απο διαφορετικους συγγραφεις,οι οποιοι αναλυουν το θεμα,στο οποιο εργαζονται ως ερευνητες.Ετσι μπορει να χανει λιγο σε συνοχη,αλλα σε βαζει στη φιλοσοφια της επιστημης,σαν να διαβαζεις τα αποτελεσματα των ερευνων σε ολα τα βασικα θεματα της αστρονομιας.

Αν καποιος το εχει διαβασει,με ενδιαφερει να συζητησω μαζι του καποιες

απορειες που εχω,καθως και το πως μπορω να μαθω ποτε γραφτηκε το καθε κεφαλαιο.Χονδρικα το καταλαβαινω σε γνωστα μου θεματα,αλλα οχι σε ολα.

:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ Λεωνίδα σε χαιρετώ!

 

Το βιβλίο δεν γράφτηκε για να έχει πλήρη συνοχή (αν και τα κεφάλαια ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά) αλλά για να παρουσιάσει τις θεματικές ενότητες όπως τις ερεύνησαν ή ανακάλυψαν κάποιοι απ' τους πρωτοπόρους επιστήμονες! Κάποιοι απ' τους συγγραφείς των άρθρων έχουν πεθάνει όπως θα κατάλαβες αλλά είναι καταπληκτικό να μπορείς να διαβάσεις τι σκέφτηκαν ή τι έκαναν οι ίδιοι οι πρωτεργάτες των θεωριών και των ανακαλύψεων σε εκλαϊκευμένη μορφή! Γενικά πιστεύω ότι είναι μια καταπληκτική έκδοση!

 

Όλα ήταν άρθρα στο Scientific American, υποθέτω ότι θα μπορέσεις να βρεις το πότε γράφτηκαν με μια επίσκεψη στην σελίδα του: http://www.sciam.com.

 

Δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο αλλά σε ότι θα ήθελες να συζητήσεις δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα να ανοίξεις συζήτηση εδώ ή σε άλλη θεματική ενότητα του astrovox!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παναγιωτη σε ευχαριστω.Τωρα το διαβαζω για δευτερη φορα(δεν τα πιανω και ολα με την πρωτη)και σημειωνω τις απορειες μου. Οταν το τελειωσω,θα τις θεσω ως θεματα.Θα αναζητησω και τα αρθρα στην ιστοσελιδα που αναφερεις.Παντως πιστευω οτι ειναι απο τα πιο αξιολογα εκλαικευτικα που κυκλοφορουν. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης