Foehammer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Οταν εξαντλησεις και την παρατηρηση αυτη, παρε ενα φθηνο 4-5 ιντσο.Η διαφορα με ενα 8-ιντσο δεν ειναι μεγαλη. Μη λέμε τέτοια πράγματα και μπερδευουμε τον κόσμο.Δεν είναι μεγάλη διαφορά οι 5" με τις 8";Πού αρχίζει να γίνεται αισθητή η διαφορά;Στις 10"; Ο "κανονας" ειναι να προχωραμε ανα 4 ιντζες. Οποταν οι 5 με τις 8 θα εχουν διαφορα, αισθητη μεν, οχι και ουαου ομως. Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com
ΣΕΡΡΕΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Εχω κ 4'' κ 10''. η μονη διαφορα που ειδα ειναι στα νεφελωματα κ στα σμηνη.Τετοια λετε και περιμενει ο κοσμος να παρει μεγαλο τηλεσκοπιο κ να δει εικονες τυπου HUBBLE. Αλλο η φωτογραφιες αλλο τι βλεπεις με το ματι. Κυριάκος Καβακλιώτης 41 . 05΄. 55΄΄ Ν23 . 33΄. 25΄΄ Ε
ΣΕΡΡΕΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Σχετικα με το θεμα εγραψα: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3652 Κυριάκος Καβακλιώτης 41 . 05΄. 55΄΄ Ν23 . 33΄. 25΄΄ Ε
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Μη τα λετε και μπερδευεται ο κοσμος παιδια. Αν δεν ειστε σιγουροι γι αυτο που γραφετε μη το γραφετε. Γι αυτο κι εγω δε γραφω τιποτα στη κοσμολογια κλπ. Δεν υπαρχει κανενας κανονας που λεει να προχωραμε ανα 4". Προς Θεου. Οταν θα φτασουμε στις 30 παλι θα πηγαινουμε ανα 4? οχι βεβαια. Μη λεμε τετοια... Τα βηματα και οι ιντσες που ανεβαινεις ειναι τετραγωνικα αναλογες (θα μπορουσε κανεις να πει, αν και δεν ειναι ετσι ακριβως). Η διαφορα ενος 4" και ενος 8" ειναι μεγαλη στα αμυδρα αντικειμενα και στην ανεση της παρατηρησης. Γενικα τα τηλεσκοπια μεχρι 14 ιντσες θεωρουνται μικρα αντε μεσαια. Απο 15 και απανω θεωρουνται ικανοποιητικα ως προς την εικονα που δινουν. Ενα τηλεσκοπιο 16 ιντσων για παραδειγμα ειναι ενα σοβαρο μεγαλο οργανο. Εσυ δε θα πας για 16 ιντσες προς Θεου. Ουτε να το σκεφτεσαι. Χτυπα 8 ιντσες και εισαι οκ. Ουτε ηλεκτρονικα συστηματα ουτε βλακειες. Αυτα οταν μεγαλωσεις STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Εχω κ 4'' κ 10''. η μονη διαφορα που ειδα ειναι στα νεφελωματα κ στα σμηνη. Και που αλλου ηθελες να δεις δηλαδη διαφορα;;;;; Ολα τα deep sky επιασες... επισης ξεχασες να μας πεις πως βλεπεις και κανα δυο μεγεθη αμυδροτερους αστερες και πολυ περισσοτερες λεπτομερειες στους πλανητες οταν η ατμοσφαιρα ειναι σταθερη. Μην μπερδευεις τον κοσμο 4 με 10" ειναι διαφορα μερα με νυχτα!Εγω δεν λεω πλεον τι να αγορασει κανεις που ξεκιναει αλλα τι να μην αγορασει και σιγουρα να μην αγορασει μικρο-πλαστικο-ρομποτικο! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
aristhdis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2006 το εχω το nightwatch και κιαλια επισης... εχω ακομα μια ερωτηση .... το lightbridge ειναι ξυλινο η' σιδερενιο??? ρε παιδια αμα ειναι ξυλινο ειναι ανθεκτικο ????συγνωμη αμα σας ζαλισα αλλα δεν εχω καπου αλλου να απευθυνθω για πληροφοριες...σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας.....
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Ηρεμα παιδιά, ήρεμα. Μιά ερώτηση έκανε ο φίλος και τον πνίξαμε, άσε δηλαδή που αν συνεχίσουμε έτσι στο τέλος θα τσακωθούμε κιόλας. Στο τέλος, θα μας ρίξει δυο μούτζες και θα του φύγει και το ενδιαφέρον.Αριστείδη,Η διαφορά μεταξυ 4" και 8" είναι όντως τεράστια αλλα και πάλι μην περιμένεις να δείς τις εικόνες απο το Hubble. Οπως όλα τα hobby, ετσι και η αστρονομία για τον αρχάριο περνάει ένα στάδιο προσαρμογής και εκτίμησης. Οσο καλύτερες οι δυνατότητες και τα μέσα, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα και το ενδιαφέρον. Ξεκίνα με τα μάτια, όπως είπαν όλοι, συνέχισε με ένα 8" και βλεπεις πως πάς. Παραφράζοντας το ρητό των Ολυμπιακών Αγώνων (Ταχύτερα, Υψηλότερα, Δυνατότερα) το ρητό που αντιπροσωπεύει τους ερασιτέχνες είναι "Μακρύτερα, Καθαρότερα, Περισσότερα". Μην βιάζεσαι, τα άστρα θα είναι εκεί και του χρόνου.Και μην κοιτάς εμάς. Εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς, καθώς και τηλεσκόπια έχουμε, και δεδηλωμένο το πάθος. Δημήτρης
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 το lightbridge ειναι ξυλινο η' σιδερενιο??? ρε παιδια αμα ειναι ξυλινο ειναι ανθεκτικο ????Σιδερένιο, αλλά μην σε ξεγελάει, η ξύλινη βάση στα dobs είναι υπερ-σταθερή. Επίσης (μιας και είμουν από αυτούς που αναφέρανε το lightbridge) να διευκρινήσω ότι αν εκ των υστέρων λέω ότι θα το προτιμούσα από ενα φτηνό 8'' dobs με σωλήνα (εγώ έχω GSO) είναι για δύο λόγους: μεταφορά στο αμάξι και περισσότερες ίντσες - 12'' πχ. Σε 8'' καλά είναι και τα άλλα. Αλλά εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Δημήτρης: Και μην κοιτάς εμάς. Εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς, καθώς και τηλεσκόπια έχουμε, και δεδηλωμένο το πάθος., στην ουσία και οι 8'' μια χαρά είναι. Πραγματικά η καλύτερη συμβουλή που συχνά δίνεται εδώ μέσα είναι να δεις από το τηλ. κάποιου άλλου (πχ σε αστρο-παρτι), να δεις με τα μάτια σου τι μπορεί να κάνει κάθε όργανο, πόσο βαρύ ή όχι είναι κλπ. Και θα διαμορφώσεις γνώμη, και θα χάσεις τις αυταπάτες που συχνά έχουμε όλοι στις αρχές του τι μπορείς να δεις και με τι.
KOTS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 το εχω το nightwatch και κιαλια επισης... εχω ακομα μια ερωτηση .... το lightbridge ειναι ξυλινο η' σιδερενιο??? O truss σωληνας του αποτελειται απο ανθρακωνιματα (μεταλικος) ενω η βαση του ειναι απο χαρτι. ρε παιδια αμα ειναι ξυλινο ειναι ανθεκτικο ???? Δεν ειναι ξυλινο ειναι χαρτινο οπως και τα περισσοτερα τηλεσκοπια που εβγαζε ανεκαθεν η MEADE. συγνωμη αμα σας ζαλισα αλλα δεν εχω καπου αλλου να απευθυνθω για πληροφοριες...σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας..... Μη πανικοβαλεσαι.. Ηρεμισε! Θα βρεις το δρομο σου. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
dkef Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Πάντως για ένα δεύτερο υπερφορητό τηλεσκόπιο το NexStar SE 4" είναι κατά τη γνώμη μου άψογο. Αν και η τιμή του στο Ελλαδιστάν δεν είναι και πολύ καλή. Αν ήμουν στο Αμέρικα σχεδόν σίγουρα θα το κτυπούσα με μόλις $600 σαν δεύτερο που θα το έπερνα πάντα μαζί μου. "All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Για δευτερο και στο χερι θα επαιρνα κανα 6 ιντσο .Νομιζω οτι ακομη και για δευττερο ειναι μικρη η διαμετρος . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα